Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A párotok anyukájának tartotta...

A párotok anyukájának tartottatok anyáknapját?

Figyelt kérdés
2,5 éve vagyunk együtt, 22 és 26 évesek vagyunk, gyerekünk nincs. Szerintetek ilyen helyzetben "illik"?

2016. máj. 1. 21:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ma csak telefonáltunk, de mindketten boldog anyák napját kívántunk neki :) Ha mentünk volna, vittünk volna virágot, na majd jövő hétvégén (máskor is viszünk virágot, nem kell hozzá alkalom). Nekem már nem él az édesanyám, ő pedig anyám helyett anyám kicsit... A keresztanyámat is felköszöntöttem, neki is sokat köszönhetek, amúgyis az egyetlen élő közeli vérrokonom (a távolabbiakkal nem is tartom a kapcsolatot), gyerekkoromban is köszöntöttem őt, a nagymamámmal együtt. Saját gyermeke nincs.
2016. máj. 1. 22:55
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki köszönti, oké, de hogy valaki elvárja, az nem.

Olyan, mintha kierőszakolná, hogy "gondolj rám is anyaként".

Ha pedig szakít a pár (és nincs gyerek), akkor utána már nem köszöntik fel egymás szüleit, tehát nem is volt igazi kapcsolat, csak közvetett.

2016. máj. 1. 23:26
 13/23 anonim ***** válasza:

Neki nem én "tartok" anyák napját, hanem a saját gyerekei, azaz többek közt az én férjem. Elment hozzá, felköszöntötte, vitt neki virágot, vitte a két fiunkat is, ők is adtak virágot.

Én meg a sajátomat köszöntöttem fel a két gyerekkel együtt. Igaz, nála a férjem is ott volt, de csak azért, mert mentünk hozzá ebédre, mivel mást is ünnepeltünk (nekem a héten volt a szülinapom, anyukámnak meg a névnapja), emiatt mentünk hozzá ebédre. De nálunk mindenki a saját anyukáját (és nagymamáját) köszönti fel.

2016. máj. 1. 23:43
 14/23 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam anyósnak anyáknapját tartani... illetve közvetlenül nem :)

Minden évben én szekálom a férjem, hogy vegyen neki virágot, magától sosem jut eszébe... de én nem szoktam őt köszönteni.

2016. máj. 2. 00:15
 15/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem, ilyen helyzetben nem illik.

1.) Nem az édesanyád.

2.) Még csak házasok sem vagytok.

3.) Elég vicces és fura lenne, ha minden kis barátnője a fiúnak az anyját is felköszöntené.

2016. máj. 2. 03:07
 16/23 anonim ***** válasza:
Külön kifejezetten nem szoktam. Ha úgy jön ki a lépés, akkor együtt adjuk oda anyukámnak vagy anyósomnak az ajándékot (mikor hol vagyunk épp vasárnap), de ennyi.
2016. máj. 2. 09:43
 17/23 anonim ***** válasza:
Amióta van gyerekünk, azóta mindkettőnk anyukáját közösen, már nagymamaként is köszöntjük. Előtte (10 évig) mindenki köszöntötte a sajátját, illetve én a nagymamáimat is (most is).
2016. máj. 2. 10:18
 18/23 anonim ***** válasza:

#15: Márpedig ez erősen helyzetfüggő. Az én esetemben pl. illett, mert a párom anyja anyám helyett anyám. A papír léte vagy nem léte konkrétan semmit nem számít a szemünkben, attól még tartósan vagyunk együtt, nem úgy, mint a házaspárok zöme.

Mondjuk az igaz, hogy 2, sőt 5 és 10 év után sem köszöntöttem a párom édesanyját, de most már eléggé anyai szerepeket tölt be az életemben :) Mondta is már, hogy ő is annak érzi magát valahol :)

A párom a pótanyját nem köszöntötte, mert vele nem szoktunk telefonon beszélni, csak személyesen, de a szóban forgó személy speciel a már meghalt apjának az utolsó felesége, de aranyos nő s még nekem is családtag egy kicsit, karácsonykor kihagyhatatlan, hogy menjünk hozzájuk.

Úgyhogy az, hogy kinek mi minősül anyának, eléggé esetfüggő, nyilván nem várható el a felköszöntés, ha nem valódi vagy az embert felnevelő anyáról van szó, de bizonyos esetekben az ember azért érzi, hogy igenis illik felköszönteni.

2016. máj. 2. 11:39
 19/23 anonim ***** válasza:

15 vagyok.

18! Épp ezért írtam a másik két pontot! Abban minden benne van, legalábbis úgy éreztem :D

2016. máj. 3. 00:56
 20/23 anonim ***** válasza:
Amig nem volt gyerek,én nem köszöntöttem anyóst. Idén elösször kapott az unoka nevében is vmit. DE jövöre nem fog.
2016. máj. 4. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!