Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ettől szar anya leszek?

Ettől szar anya leszek?

Figyelt kérdés

Anyósommal összevesztünk egy hónapja kb. Jobban mondva ő volt az aki egy gusztustalan üzenet után le tiltott egy közösségi oldalról. Nem részletezném ezt most.

Nemsokára jönne látogatóba egy hétvégére,nekem a hideg futkos hátamon ez miatt. Nem akarok vele találkozni,nem akarok vele veszekedni sem.

Kisfiam 1 éves,reggel és este még néha szopik. El tud lenni cici nélkül is végül is.

Gondoltam rá,hogy amig itt lesz anyós én addig elutazom meglátogatni a szüleimet. Csak még a gondolattól is szörnyen lelki ismeretfurdalásom van,hogy magára hagyom a gyerekem. pedig aztán apukájával lenne. De mégis.

Félek,hogy csak balhé lesz ha itt leszek mikor jön anyós. Sok szemét húzását benyeltem már neki,de ezt az utolsót nem birom. Nem tudom túl tenni magam rajta.

Párom nem mond semmit,csak azt hogy fél éve nem látta a gyereket az anyja,most tud jönni,nem igaz h nem birom ki amig itt lesz.

2016. ápr. 22. 13:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
34%

Attól tartok, nem(csak) az anyós a hibás a köztetek levő rossz viszony miatt.

Sok mondaton át szapultad, de semmi konkrétumot nem írtál. Nem írtad le, egy hónapja min vesztetek össze úgy, hogy letiltott az FB-ról. Írtad, hogy sok szemét húzását benyelted, de egyet sem írtál le konkrétan.

Anyósod fél éve nem látta az egyéves gyereket. Ez bizony nagy baj. Vajon ez kin múlott?

Szerintem félre kéne tenni a sértődöttségedet, és ottlétekor megbeszélni, mi a problémátok egymással. Lehetőleg normális hangon, vádaskodás nélkül. A legfontosabb, hogy nem kell mindenről ugyanúgy vélekedni (a háztartásról sem, a gyereknevelésről sem, a párkapcsolatról sem), még csak jó embernek sem kell tartani a másikat, csak annyira, hogy a beszélőviszonyt fenntartsátok. Lehet, hogy szerencsésebb, ha moderátorként a férjed is ott van.

Sokszor tapasztalom, hogy kettőn áll a vásár az anyós-meny konfliktusokban. És sokszor a férjnek kéne helyretennie mindkét hisztis p...át.

2016. ápr. 22. 14:58
 12/27 anonim ***** válasza:
62%
Párodnak van igaza, anyós nem lóg rajtatok, szerencsére ritkán jön, 2 napot ki kell bírnod vele, van gyereketek, neki ő az unokája, úgyhogy látniuk kell egymást. A gyereked miatt kell most megerőltetned magad, mert ha csak ketten lennétek a férjeddel, azt mondanám oké, hogy lelépsz hétvégére. Én nagyon rosszban vagyok a párom szüleivel, nálunk kétszer volt többéves szünet, ez egy dolog, de a gyerekemet nem fosztanám meg a nagyanyjától és azt sem játszanám el, hogy én hagyjam magára, amikor anyós itt van. Másrészt veszekedés csak akkor lesz ha hagyod, ki lehet menni a szobából, ha úgy érzed, hogy anyósnak éppen a veszekedéshez van kedve.
2016. ápr. 22. 14:58
 13/27 anonim ***** válasza:
57%

Ösztönösen azt mondtam volna, ha annyira elszánt vagy abban a kérdésben, hogy a köztetek lévő kapcsolat nem javítható már meg az egymás elviselésnek szintjére, akkor menj, a gyereknek semmi baja sem lesz - inkább a párodat bántod vele, hogy ennyire látványosan elutasítod az anyját, ami a párkapcsolatotokra lehet rossz hatással.

DE! 10-esnek teljesen igaza van abban, hogy veszélyes volna ennyire meghunyászkodni az anyós előtt. Inkább bírd ki, ha nem csinálsz jelenetet, akkor a párod kedvére is teszel vele, ezen felül jelzed az anyós felé, hogy te vagy az úr a saját házatokban!

2016. ápr. 22. 15:10
 14/27 anonim ***** válasza:
61%

14:38-as "A gyerek kibír nélküled egy fél napot,ez nem lényeges a kérdésben. "

A gyereknek NEM fél napot, hanem egy egész hétvégét kellene az anyja nélkül lennie, méghozzá úgy, hogy közben ott van a számára ismeretlen anyós - mert ha az egy éves gyereket el éve nem látta, akkor a gyereknek idegen -, emellett még elvileg szopik is. Ez így a gyereknek igen komoly stressz lenne, és kizárólag azért, mert a kérdezö nem hajlandó visszafogni magát és veszekedés nélkül kibírni, ha ott az anyós.

Ha nagyon nem bírja, akkor még midig elmehet a gyerekkel (vagy nélküle) egy-két órára sétálni, és kicsit lehiggadni.

De egyszerüen elmenekülni a konfliktus elöl és magára hagyni az egy éves - azaz igen kicsi - gyereket, legalább is gyerekes, éretlen viselkedés.

2016. ápr. 22. 15:14
 15/27 anonim ***** válasza:
5%
Én csak apukát sajnálom ebben az egészben mert rá senki se gondol pedig szertintem neki a leg sz..rabb!
2016. ápr. 22. 15:17
 16/27 anonim ***** válasza:
73%

1. Elmenni otthonról több szempontból sem jó ötlet - a többiek már leírták, hogy milyen okokból.

2. Viszont elöre meg kellene a férjeddel beszélni, hogy ha az anyós elkezd kötözködni vagy veszekedni, akkor ö - a fia - állítsa le.

3. Te maradj udvarias, nem kell puszipajtásként viselkedni vele, de ellenségeskedni sem szabad.

4. Ha meg netán felhúzod magad, akkor elvonulsz valamerre (másik szoba, séta, bevásárlás, stb) és leállítod magad.

2016. ápr. 22. 15:18
 17/27 anonim ***** válasza:
60%
Én most egy gyerek szemszögéből is leírom, bár már felnőttem,de borzasztó rossz érzés az,hogy két fontos ember, családtag így utálja egymást. Nekem anyám csinálta folyamatosan azt,hogy ha mentünk nagynénimékhez látogatóba havonta egyszer,akkor ő otthon maradt. Nem tartott vissza,nem mondta,hogy ne menjünk,vagy hasonlók,mégis lelkiismeret furdalásom volt gyerekkent,hogy anyukámat egyedül hagyjuk otthon x óra hosszára. Érdekes módon most,hogy már felnőttünk és kioktattuk őket,mindenki el tud menni a másikhoz,nincs belőle vita, és még jól is tudják érezni magukat együtt. Velünk együtt nekik is fel kellett nőni ehhez. Próbálj meg legalább te felnőttként állni a dolgokhoz. Bár nagyon meghallgatnám a részleteket,hogy min is vesztetek össze ennyire.
2016. ápr. 22. 15:24
 18/27 anonim ***** válasza:
67%

6-os vagyok. Az utolsóhoz kapcsolódom.

Édesanyám és nevelőapám anyukája nagyon-nagyon nem csípték egymást. De én ezt csak kamasz koromban tudtam meg anyukámtól. Csak ünnepekkor jött a mamához, de mivel ez mindig így volt, nem is gondolkoztam ezen. Anya főzött, barátnőzött, vagy csak lazított, míg mi a mamánál voltunk. Ha meg jött ő is normálisak voltak mind a ketten.

És ez nekünk gyerekeknek így volt jó.

Viszont apám anyja, mikor a válás után náluk voltam állandón szídta anyáékat. Borzasztó volt...

2016. ápr. 22. 16:00
 19/27 anonim ***** válasza:
49%
Miért nem viszi el a férjed a gyereket az anyóshoz?
2016. ápr. 22. 16:37
 20/27 anonim ***** válasza:
18%
Miért akarsz te megfelelni az anyósodnak ?? A gyerek meg jól meglesz 1-2 napig nélküled is.
2016. ápr. 22. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!