Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ilyen nehéz betartani? Hogyan...

Ilyen nehéz betartani? Hogyan lehet megértetni?

Figyelt kérdés

A hétvégén befogadtunk egy kiscicát (anyóséknál), péntek reggelre az ajtó előtt ült és azóta velünk van. Vettünk neki eledelt és megbeszéltük hogy napi 3x kapja az 5dkg-ot, vizezve mert még azért kicsi is, ráadásul nagyon sovány, lassan szoktassuk a kajához. Megbeszéltük az időpontokat is, olyat amikor mindig tud valaki enni adni neki, sajnos a szomszéd nagy macska eleszi előle, így felügyelni kell amíg eszik pluszba. Azt a macskát nem akarjuk etetni, se ide szoktatni, mert az autóra felfekszik, összekarmolva így, örültünk hogy megszabadultunk tőle...

Egyedül anyós nem képes betartani a dolgokat! Folyton eteti a kiscicát! Éjjel 3kor is kivitt neki enni, mert kint feküdt az ajtó előtt... Kivitte a száraz tápot és nem is várta meg hogy egyen. Hanem ennyi csak, persze a nagy macska ette meg, hisz a kicsi keveset eszik, anyós meg jól megöntve viszi ki a tálat.... Aztán reggel 7 kor újra: nehogy elmenjen!

Eltettük a tápot, vett másikat, persze felnőtt macskának valót.

2016. ápr. 18. 06:47
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

19# magadat írtad le, mert értő olvasásból 1-es vagy! Olyan hülyeségeket hoztál ki belőle, hogy nem igaz! Remélem te kerülsz utcára ezen kedves szavaid után! Olyasmit kívánj amit magadnak is szeretnél!

A kismacska nem nyűg. Megbeszéltünk egy rendszert, egy állatnak szüksége van rá, ennyit vagyunk amúgy is itthon úgy,hogy tudunk rá figyelni, enni adni, csak anyós nem tudja betartani, mert ő kénye-kedve szerint adna neki eledelt, ha épp eszébe jut, de ő mindig máshogy van otthon. Nem csak etetni kell egy állatot, ő ezen kívül semmit nem csinál vele, mi vele vagyunk kint, játszunk vele. Annyi, hogy nyakörvet adna rá (kinti macskára nem akarunk, fennakad, felakasztja magát).

Jár ide egy nagy macska, a környéken már mindenhol láttuk, őt nem akarjuk odaszoktatni és etetni!! Annak van gazdája, az az ő dolga.

2016. ápr. 18. 10:28
 22/27 anonim ***** válasza:
24%
Nos aki ennyit tud agonizálni egy macska sorsán az igenis nagyon ráér. Tegye. De akkor adja csóri állatnak amit kell, ha ezt nem tudja, akkor meg ne szoktassa oda a kóbor macskákat, mert csak szaporítja majd a kirakott, elhanyagolt állatok táborát (mert bele fog unni ebbe az egészbe az tuti) Vigye el egy menhelyre és kész. Gondolom ivartalanít fel sem merült, ha már egy kölyköt se sikerül nevelni normálisan
2016. ápr. 18. 10:32
 23/27 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező! Egyrészt szerintem az anyósékkal amúgy is vannak problémáitok, ezt most rányomjátok az állattartásra is. Szerintem ezt rendeznetek kellene, vagy még jobb ha elköltöztök, mert te nem nagyon akarsz alkalmazkodni senkihez, te azt úgy eldöntötted, ez lesz a rendszer, anyósod meg álljon hozzá vigyázzba, nem fog egyébként, én se tenném a helyében, ugyanis az az ő háza és pillanatnyilag te vagy ott a megtűrt személy, aki még a saját lakhatását sem tudja megoldani. De ha már nem tudtok egy albérletet kivenni, akkor ne utálatoskodj, hanem alkalmazkodj, semmi baja nem lesz a macskának ha anyósod éjjel megeteti, az ő dolga.

A másik, fogalmad sincs arról, hogy egy macskának milyen igényei vannak, úgyhogy szerintem olvass utána. A macska 20-30 alkalommal is eszik egy nap, nyilván nem minden macskatulajdonos tudja ezt biztosítani, én tudom és az én macskám, szerintem 10-15-ször eszik nagyon pici adagokban a száraz tápjából, neki ez a kedvence. reggel és este eszik a többi macskával együtt nedves tápot, de a legjobb ha húst, mert a bolti macskakajákban minden van, csak hús nem. Tehát a macskának nem olyan rendszere van, mint amit te elképzelsz, hogy reggel és este eszik, hozzá tud ehhez szokni, de neki nem ez az optimális. A kutyát kell naponta kétszer etetni, mert a kutya túleszi magát, ha előtte van a kaja, a macska viszont nem ilyen.

Egyébként a macskák jönnek-mennek a kertekben, nem fog odaszokni a szomszéd macska, mert valószínűleg eddig is átjárt, jobban tudja, hogy mi van a kertetekben, mint pl. te. És akár van kaja, akár nincs a ti macskátoknak kell magát megvédenie majd a többi macskától, mert nekik a területvédelem jóval fontosabb, mint egy tál macskatáp.

2016. ápr. 18. 10:39
 24/27 anonim ***** válasza:
8%
mit nem lehet ezen megérteni? kb. semmit. ilyen hulyeségen problémázni és még majdf a kiscsaj fogja ozstani az észt az anyosonak, hogy mit, hogyan csináljon egy macskaval?!!abszurd. remélem gyereketek nem lesz...és igen, remélem utcára kerulsz és te is egy kobor macska leszel.
2016. ápr. 18. 10:44
 25/27 A kérdező kommentje:
Tévedsz, mert nem én találtam ki ezt a rendszert, após elmondta: befogadjuk, kint nem maradhat kaja mert a többit nem etetjük és az autóra akkor megint felszokik a nagy vörös, be nem jöhet a lakásba. Így az etetés maradt ez a megoldás. Ő is elmondta anyósnak hogy mi a helyzet.
2016. ápr. 18. 10:49
 26/27 anonim ***** válasza:
44%
neked ebbe nulla beleszolásod van. majd, ha a barátod édesapjának nem tetszik valami, akkor szol a nejének. de te ki a franc vagy ott?
2016. ápr. 19. 21:17
 27/27 anonim ***** válasza:
44%
26-osnak. Hogy hogy ki o? A kerdezo! O kepviseli a befogadott kiscica erdekeit. (De a voroset nem, mert az raszokik az auto tetejere, meg amugy is voros) Vilagos?
2016. ápr. 20. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!