A helyzet nem olyan egyszerű, mint hangzik. Apja mindig bántotta őket, alkoholista volt világ életében (már az anyja is az), párom csak kiskorában tartotta vele a kapcsolatot, olyan 15 éve nem beszéltek, pedig ugye a nagyapja. Látni látta többször, de az öreg meg sem ismerte volna.
Hétfőn lesz a temetés, ami ugye szabadnapot jelenteni, de mivel teljesítménybérben vagyunk, előtte-utána be kell pótolni a melót, maga a temetés oda-vissza 100km-re van.
Én szívem szerint elmennék, mert mégis a papája volt, akármi is volt, meg anyósomnak is biztosan rosszul esne, ha nem mennénk el...
Ti mit tennétek?
2016. ápr. 15. 19:05
1/9 anonim válasza:
Nos akkor téged érzelmileg nem érint, csak az anyósodés férjed iránt szeretet/tisztelet miatt mennél el. Kérdezd meg őket erről, hogy elváják-ehogy te is emenjél a temetésre, fontos-e nekik a te támogatásod, jelenléted. Ha azt mondják fontos és jólesne akkor mennék a temetésre, ha azt hogy nem, akkor nem.
2016. ápr. 15. 19:09
2/9 A kérdező kommentje:
bocsi, félreérthető voltam. férjem nem akarja, hogy menjünk (ő se, én se), én azért illőnek érezném...
2016. ápr. 15. 19:28
3/9 anonim válasza:
a férjed döntsön. szerintem is illik elmenni,de ha ő nem akarja, akkor ne erőltesd.
2016. ápr. 15. 19:30
4/9 anonim válasza:
Akkor is áll amit első hozzászóásomban írtam, csak érelemszerűen akkor csak az anyósodat kérdezd meg, ő hogy éli meg, mit gondol, mit szeretne.
2016. ápr. 15. 19:32
5/9 anonim válasza:
Én biztos mennék. A férjemet meg próbálnám azzal meggyőzni, hogy jobb a békesség, ne akarja, hogy az anyukája egyszer majd a fejetekhez vágja, hogy erre sem voltatok képesek.
Ha ennyit nem tesz meg az édesanyjáért, akkor azért én elszomorodnék.
2016. ápr. 15. 19:41
6/9 anonim válasza:
Egyet értek a 3. válaszolóval.
2016. ápr. 15. 19:49
7/9 anonim válasza:
Ha a férjednek valamiért nagyon fontos, hogy távolmaradjon, akkor nem kell menni, de egy ilyen temetés, főleg ha nem valami szeretett személyt temetnek, elsősorban arra való hogy a család összejöjjön, dumáljon egy kicsit. Páran talán még koccintanak is, hogy eltűnt az öreg, ha tényleg olyan volt, amilyennek mondod. Attól, hogy temetés, nem kötelező szomorkodni.
2016. ápr. 15. 19:51
8/9 anonim válasza:
Akármi is volt az életben köztetek.A végtisztességet meg kell adni az öregnek.Menjetek el arra a temetésre.Ha vannak gyermekeitek, akkor mutassatok példát nekik.
2016. ápr. 15. 20:29
9/9 anonim válasza:
Ha a férjem nem szeretne menni én sem mennék. Általában nemigen érdekel mások mit gondolnak. Éljétek a saját életeteket, ne gondoljatok arra, hogy a szomszéd Rozi néni megemlíti majd.. Az anyósodnak én elmondanám azért, hogy nagyon sajnálod, de a fia így döntött, te meg támogatod a döntésében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!