Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós védőnő, de nem ad...

Anyós védőnő, de nem ad tanácsot már semmit? Elszúrtam?

Figyelt kérdés

Anyósom védőnő már 30 éve.

Megszületett a babánk, olyan szinten rám telepedett, hogy őrület volt. 3 óránként hivogatott, mennyit evett, mennyit kakil, mennyit aludt, mi, hogy, merre , meddig. Naponta átjött, az aurámba ült mikor szoptattam, folyamatosan kritizált, nem jól teszem cicire, nem jó a tejem, látja a színén, adjak tápszert inkább, stb. (Rz amúgy tiszta hülyeség volt, azóta is csak anyatejes, szépen gyarapszik)

Na ezt a terrort én egy nap eluntam, és megkértem legyn csak nagymama, mert megörjít a faggatással, a kéretlen tanácsokkal, utálom hogy a nyakamba liheg szoptatáskor.

Kicsit megsértödött, de aztán megbékélt, leszokott a napi 5 hívásról, ha meg szoptatok elvonulok másik szobába a babával, és így béke van.

Viszont azóta semmiben nem segít, ha tanácsot kérek tőle csak a vállát vonogatja, meg hümmög mindenre. Nemrég kezdtünk hozzátáplálni, és csak forgatja a szemét, de nem mondja mi nem tetszik.

Most akkor kész, elvágtam magam, mert megmondtam neki?

Szerintetek nem kellett volna szólni, inkább lenyelni? Tök normálisan kértem akkor meg, nem kiabáltam, nem voltam bunkó, csak elmondtam ami zavart...

2016. ápr. 15. 12:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%
Kicsit elmosolyodtam :-) Anyósod vérbeli védőnő, és ha az, akkor nem kell aggódnod, ha tényleg baj van úgyis segíteni fog. Persze ne legyen. Valószínűleg nem csinálsz semmit olyan rosszul, hogy egyelőre beleszóljon, most ő ehhez tartja magát. Lesz egy kis türelmed, ülj le vele beszélgetni. mondd el neki ,hogy értékeled a munkáját és a tudását, de szükséged van a magánszférára is, és vannak dolgok amiket te is tudsz, illetve nem árt, ha magadtól is rájössz dolgokra.
2016. ápr. 15. 12:52
 12/26 anonim ***** válasza:
70%

Én azért nagyon becsülném az anyósban a helyedben, hogy képes volt "visszavonulót fújni", és beleszólnia dolgokba, amikor erre kérted!

Az ember nem automata, hogy épp a másik ember aktuális igényeinek megfelelő "mennyiséget" adja magából.

Én ezt tenném:

Megpróbálnék leülni vele, és direkt "fényezném" is egy kicsit, elmondanám, mennyire jól esik, és mennyire értékelem, hogy felhagyott az általam agresszívnek megélt stílusával. DE! tisztelem a tudását, a beosztott védőnő nem szimpatikus, fordulhatnék-e hozzá néha egy-egy kérdéssel a továbbiakban.

De lehet, hogy el kell döntened, hogy "mindent vagy semmit" kérsz belőle, és akkor inkább a semmit válaszd! - És akkor se neheztelj rá miatta, hiszen tényleg ritka az az anyós, aki le tud állni:)) Becsüld meg:))

2016. ápr. 15. 12:57
 13/26 anonim ***** válasza:
63%

És még te aggódsz, hogy elszúrtad?

Ő vágta el magát azzal, hogy semmi mozgásteret nem hagyott, te csak kulturáltan elmondtad, amit el kellett.

Szánalmas egy alak, hogy ezek után még neki áll feljebb, a viselkedése meg egy ovis szintjén van.

2016. ápr. 15. 12:57
 14/26 anonim ***** válasza:
91%
Igen,anyosod sertodekeny, de azzal,h megserted az onerzetet, neked is szamolni kellett,amikor igy dontottel, szolsz neki. Amit szerintem jol tettel. Azt viszont most el kell tudnod fogadni, h ugy dontott, a sokrol semmire valt. Ez az emberi tenyezo. A dontesed kovetkezmenye, ha ugy tetszik, amit most vallalnod kell. A mostani viselkedese, ha nem idealis is, meg mindig jobb a korabbinal.
2016. ápr. 15. 13:14
 15/26 anonim ***** válasza:
25%
Azért érdekes vagy kérdező. A tanácsai nem kellettek, ezért letorkoltad, bezzeg ha most kéne a segítsége ugorjon zokszó nélkül? Én is megbántódtam volna a helyében. Jó, persze túlzásba vitte, de csak jót akart.
2016. ápr. 15. 14:05
 16/26 anonim ***** válasza:
54%

értsétek már meg, nem a tanácsa nem kellett a kérdezőnek, hanem a folyamatos belemászása mindenbe... elég gáz, ha csak ezt a 2 üzemmódot ismeri, hogy vagy mindenbe belekotyog, vagy akkor sem felel, ha kérdezik... hallottam már ilyen anyósokról, akiknek muszáj tíz centiről végignézni a szoptatást is, épp csak hogy rá nem cuppannak a másik mellre...

kérdező, szerintem a párodnak kellene beszélni vele, elvégre az ő anyja, de ha nem akarod, akkor nyugodtan bízz a saját védőnődben, elvégre ezt tanulta, ez a szakmája. vagy bízz a saját ösztöneidben, vagy anyukád (esetleg más nőrokonaid) tanácsaiban elvégre addig is felnőttek a gyerekek, amíg nem volt védőnői szolgálat.

2016. ápr. 15. 15:05
 17/26 anonim ***** válasza:
19%

Kedves utolso,szerintem a velemeny szabad,nem kell atvennunkaz allaspontodat. Szemmel lathatoan te sem erted a mienket, veled ellentetben "mi" megsem vagyunk ezen felhaborodva.

Sajnos vagy nem sajnos az emberek nem tokeletesek, ez nem lehet elvaras az anyossal szemben. Es termeszetesen a kerdezovel szemben sem. Pedig biztos akadnak meg rajtam kivul, akik provokativnak es intrikusnak talaltak a 7. kommentjeben leirtakakat es kisse katonasan dirigalosnak a 4-et. A dolgok nem feketek vagy feherek.

14.

2016. ápr. 15. 15:15
 18/26 anonim ***** válasza:
41%
Bevagta a durcit az anyos :))) Eleg kisgyerekes viselkedes, mit ne mondjak. Valszeg fogalma sincs rola, s kulonben is, hogy milyen szinu az anyatej az mindegy, inkabb ne is kerdezz tole, ha eddig is idegesitett.
2016. ápr. 15. 17:57
 19/26 anonim ***** válasza:
76%
Nem ilyen végletes a világ. Ki tudjátok majd alakítani a mindkettőtöknek megfelelő beszélgetést a baba dolgairól.
2016. ápr. 15. 20:14
 20/26 anonim válasza:
83%
Nehéz ez, értem. Túl sok volt mamából.aztán meg durci... Hallgass a szívedre, a gyermektelen, de 4 évig tanulta, fiatal védőnődre, és beszél mamival emberséges hangon. Nem olyan nehéz ez, amúgy meg 888 ezer jótanács oladal van a neten, úgy látom, Te is szívesen használod ezeket.
2016. ápr. 16. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!