Elvárható a feleségtől hogy az idős anyósát ápolja?
Szerintem nem. Annyira ósdi, ódivatú hozzáállás ez a mi az asszony / mi a férfi dolga-dolog... 1900-as évek tanya szint kb. Annak lenne a dolga igazából, aki elvállalja kettejük közül, de az igazságos az lenne, ha az csinálná a nagyját, akinek a szülője. Vagy max. akkor lenne a nő dolga, ha amúgy együtt élnek, és nagyon sokat segített beki az anyós... de manapság, amikor mindenki külön él, és tudjuk, milyenek a viszonyok a családtagok között...
ha vállalja, vállalja, ha nem, nem lehet érte megróni. Nem ő felel érte.
Szerintem nem a meny és vő feladata az ilyen dolgok. Nem elvárható. Ilyen jellegű problémákat a gyerekeknek kell megoldani.Szerintem ez az ápolás sem elvárható még a gyerekektől sem. Szerintem az ápolás az egész embert kívánó feladat. Nem lehet miatta ott hagyni a munkahelyet. Így mindenképp a szakember mellett vagyok.
Úgy hogy jó nagy kr.eténnek tartom aki ilyeneket mond hogy az asszony dolga, a meny feladata stb..
Igen, nekem is ez jutott eszembe, hogy ma már nincs is szinte férfi munka, a másik dolog pedig, hogy viszont a nők is nagyrészt dolgozni járnak, mert ha nem teszik, nem él meg a család egy fizetésből. Régen ez sem így volt. (Ma az az általános, hogy a férfi hazaér 8 óra munka után, és lezöttyen gépezni, ki kell szolgálni, mert "ő fáradt", míg a nőnek a munkahelyről hazaérve kezdődik a második műszak. Nem egy olyan családanya kolléganőm van, akik konkrétan pihenni jár be a munkahelyére -- mármint nem úgy értve, hogy lazsál, hanem neki az pihenés az otthoni robothoz képest.)
Egyébként régen persze, hogy a meny dolga volt az anyós ápolása, hisz ha egy nő férjhez ment, onnantól kezdve az anyósa volt az Isten, az parancsolt neki (még csak nem is a férje), a saját anyjának nem volt többé beleszólása az életébe.
De hát régen villanyáram se volt, se orvosi ellátás...
Kettejük feladata. Mi megoldottuk úgy, hogy felváltva voltunk otthon, aztán én, mert a férjem bére jóval magasabb volt, én jöttem el pár hónap ápolásira, mellette egyéni vállalkozóként könyveltem otthon.
Én a házasságban hiszek, meg abban, hogy a feladatok közösek, a problémával együtt, nincs te anyád, te bajod, te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!