Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elvárható a feleségtől hogy...

Elvárható a feleségtől hogy az idős anyósát ápolja?

Figyelt kérdés
A fia ápolja, de "megszólták" hogy miért ő ápolja miért nem a felesége mert az asszony dolga lenne. Másoknál hogy van ez? Tényleg a nő feladata?
2016. márc. 30. 08:51
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem. Annyira ósdi, ódivatú hozzáállás ez a mi az asszony / mi a férfi dolga-dolog... 1900-as évek tanya szint kb. Annak lenne a dolga igazából, aki elvállalja kettejük közül, de az igazságos az lenne, ha az csinálná a nagyját, akinek a szülője. Vagy max. akkor lenne a nő dolga, ha amúgy együtt élnek, és nagyon sokat segített beki az anyós... de manapság, amikor mindenki külön él, és tudjuk, milyenek a viszonyok a családtagok között...

ha vállalja, vállalja, ha nem, nem lehet érte megróni. Nem ő felel érte.

2016. márc. 30. 10:05
 12/35 anonim ***** válasza:
9%
Azért női feladat, mert tekintettel kellene lenni az anyós érzékenységére. Egy idősnek már az is elég lelki teher, hogy ápolásra szorul. De ha a fia előtt kellene meztelenkedni, az még jobban megviselné lelkileg. Az öregek még szemérmesek, nem úgy, mint a mai fiatalok. És nem is olyan érzéketlenek,
2016. márc. 30. 10:11
 13/35 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem a meny és vő feladata az ilyen dolgok. Nem elvárható. Ilyen jellegű problémákat a gyerekeknek kell megoldani.Szerintem ez az ápolás sem elvárható még a gyerekektől sem. Szerintem az ápolás az egész embert kívánó feladat. Nem lehet miatta ott hagyni a munkahelyet. Így mindenképp a szakember mellett vagyok.

Úgy hogy jó nagy kr.eténnek tartom aki ilyeneket mond hogy az asszony dolga, a meny feladata stb..

2016. márc. 30. 10:15
 14/35 anonim ***** válasza:
96%
#12 ezt nem tudhatod,nem látsz bele senki fejébe, van, akinek a fia előtt rosszabb,van,akinek egy "idegen" nő előtt. Nem az "asszony dolga", ilyen a mai világban már igen ritka, sok helyen akkor a férfinek nincs is semmi dolga,mert ha pl lakásban élnek,akkor persze az asszony dolga kell legyen a háztartás vezetése,bevásárlás,gyereknevelés, plusz még az anyós ápolása is, a férfi meg csücsül,hogy ez "asszony dolog", de neki már nem kell fát vágnia meg szántania, vetnie,akkor az ő dolga hol marad? Ez csak közös megegyezésen alapulhat,és nem kell elítélni egy nőt sem azért,ha esetleg nem ő tölti be ezt a szerepet (is).
2016. márc. 30. 10:20
 15/35 anonim ***** válasza:
97%
14. Bizony. Es mar a mammutot se a o ejti el...
2016. márc. 30. 10:34
 16/35 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk a férjem hozzá sem nyúlt az anyjához- "mert az ilyen,a nő feladata!" -a munkahelyem is ráment- én ápoltam pelenkáztam szegény asszonyt. Hagytam volna egy teljesen idegenre? Nem volt egyszerű,de nagy alázattal tettem,arra gondoltam,hogy milyen lenne hasonló helyzetben? -meg főként arra,hogy a saját fiam úgy neveljem,hogy legyen benne annyi szeretet ha én meg öregszem,ne így viszonyuljon hozzám! A kérdésre válaszolva,nem várható el-mindenkinek a saját döntése amit tiszteletbe kell tartani.
2016. márc. 30. 10:43
 17/35 anonim ***** válasza:
81%
Már megint ez a hülyeség, mi a férfi dolga, meg mi a nő dolga... Nem az 1950-es években élünk... A konkrét témára visszatérve: én is bőven kivettem a részem ha nem is az anyósom, de a nagymamám ápolásából, pedig nem vagyok nő. Még segítettem tisztába rakni is, ha más nem ért rá éppen (mert mondjuk az nem éppen egy emberes munka)... Hű, de nagy dolog, nem haltam bele...
2016. márc. 30. 11:00
 18/35 anonim ***** válasza:
88%

Igen, nekem is ez jutott eszembe, hogy ma már nincs is szinte férfi munka, a másik dolog pedig, hogy viszont a nők is nagyrészt dolgozni járnak, mert ha nem teszik, nem él meg a család egy fizetésből. Régen ez sem így volt. (Ma az az általános, hogy a férfi hazaér 8 óra munka után, és lezöttyen gépezni, ki kell szolgálni, mert "ő fáradt", míg a nőnek a munkahelyről hazaérve kezdődik a második műszak. Nem egy olyan családanya kolléganőm van, akik konkrétan pihenni jár be a munkahelyére -- mármint nem úgy értve, hogy lazsál, hanem neki az pihenés az otthoni robothoz képest.)

Egyébként régen persze, hogy a meny dolga volt az anyós ápolása, hisz ha egy nő férjhez ment, onnantól kezdve az anyósa volt az Isten, az parancsolt neki (még csak nem is a férje), a saját anyjának nem volt többé beleszólása az életébe.

De hát régen villanyáram se volt, se orvosi ellátás...

2016. márc. 30. 11:08
 19/35 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ilyen szinten nem feladata a menynek, vőnek. Természetesen ha késztetést érez az ápolás iránt, akkor csinálja, de egyáltalán nem elvárás. Az anyós gyereke felé annál inkább az.
2016. márc. 30. 11:18
 20/35 anonim ***** válasza:
85%

Kettejük feladata. Mi megoldottuk úgy, hogy felváltva voltunk otthon, aztán én, mert a férjem bére jóval magasabb volt, én jöttem el pár hónap ápolásira, mellette egyéni vállalkozóként könyveltem otthon.

Én a házasságban hiszek, meg abban, hogy a feladatok közösek, a problémával együtt, nincs te anyád, te bajod, te dolgod.

2016. márc. 30. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!