Elvárható a feleségtől hogy az idős anyósát ápolja?
Persze apróbb dolgokat megcsinál a feleség is, de mondjuk mosdatás, pelenkázás a ffi feladata.
Egy beszélgetés közben jött szóba ez a téma és belegondoltam hogy ha nekem kéne ilyen szinten ellátni anyósom... Nem is tudom. Nem hiszem hogy menne. Eleve nem is vagyunk olyan túl jó viszonyban. Inkább közömbös. Bár még nincs gyerek...
Mi olyan közömbös viszonyban vagyunk az anyóssal, sojszor tesznek keresztbe, a páromat folyton bántják és zsarolják.
Beszéltünk róla, hogy páromnak a generációs együttélés is tetszene, nekem viszont nem menne. Ekkor vetette fel a párom, hogy ha lebetegszenek, akkor nekünk kéne segíteni őket. Nagyon nem rajongok az ötletért. Ha kisebb segítségre szorulnának, akkor persze segítenék főzni, mosni, mosogatni, takarítani stb., de én pelenkázni, fürdetni nem fogom őket. Sőt inkább túlórázom vagy másodállást vállalok, hogy a páromnak se kelljen és ki tudjunk fizetni egy ápolót.
Szerintem saját szüleimet is lelkileg megterhelő lenne ilyen helyzetben látnom, úgyhogy inkább erre törekednék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!