Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elvárható a feleségtől hogy...

Elvárható a feleségtől hogy az idős anyósát ápolja?

Figyelt kérdés
A fia ápolja, de "megszólták" hogy miért ő ápolja miért nem a felesége mert az asszony dolga lenne. Másoknál hogy van ez? Tényleg a nő feladata?
2016. márc. 30. 08:51
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
83%
Nem.
2016. márc. 30. 09:02
 2/35 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem mindkettejuk feladata lenne...
2016. márc. 30. 09:07
 3/35 anonim ***** válasza:
81%
Mi az hogy a nő feladata?! A férfi anyja, nem a nőé.. Az persze fura, hogy ha a feleség egy szalmaszálat nem hajlandó keresztbe tenni, de alapvetően ez az anyós gyerekeinek a feladata, nem pedig a vejek, menyeké.
2016. márc. 30. 09:08
 4/35 anonim ***** válasza:
91%
Az én anyukámat pl. a sógórnőm ápolta, de nem azért mert valaki is elvárta volna tőle, hanem mert jó kapcsolatuk volt.Szívesen csinálta.
2016. márc. 30. 09:09
 5/35 anonim ***** válasza:
5%
Egy jó érzésű nő nem azért ápolja az anyósát, mert megszólják és ez feladata, hanem természetes számára. Hiszen a férje édesanyja. A saját anyját sem ápolná?
2016. márc. 30. 09:14
 6/35 anonim ***** válasza:
75%
Elvarhato, de ha az anyos egy kibirhatatlansarkany volr,ki menne apolni?
2016. márc. 30. 09:16
 7/35 A kérdező kommentje:

Persze apróbb dolgokat megcsinál a feleség is, de mondjuk mosdatás, pelenkázás a ffi feladata.

Egy beszélgetés közben jött szóba ez a téma és belegondoltam hogy ha nekem kéne ilyen szinten ellátni anyósom... Nem is tudom. Nem hiszem hogy menne. Eleve nem is vagyunk olyan túl jó viszonyban. Inkább közömbös. Bár még nincs gyerek...

2016. márc. 30. 09:16
 8/35 anonim ***** válasza:
90%

Mi olyan közömbös viszonyban vagyunk az anyóssal, sojszor tesznek keresztbe, a páromat folyton bántják és zsarolják.

Beszéltünk róla, hogy páromnak a generációs együttélés is tetszene, nekem viszont nem menne. Ekkor vetette fel a párom, hogy ha lebetegszenek, akkor nekünk kéne segíteni őket. Nagyon nem rajongok az ötletért. Ha kisebb segítségre szorulnának, akkor persze segítenék főzni, mosni, mosogatni, takarítani stb., de én pelenkázni, fürdetni nem fogom őket. Sőt inkább túlórázom vagy másodállást vállalok, hogy a páromnak se kelljen és ki tudjunk fizetni egy ápolót.

Szerintem saját szüleimet is lelkileg megterhelő lenne ilyen helyzetben látnom, úgyhogy inkább erre törekednék.

2016. márc. 30. 09:29
 9/35 anonim ***** válasza:
87%
Nem! Gondolom valamilyen tajparaszt faluban történt a dolog, ott divatosak az ilyen beszólások, hogy "az asszony dolga". Eszembe sem jutna, hogy a feleségemre hárítsak ilyen dolgot. Mégiscsak az én anyám, szerintem neki is kellemetlen lenne, ha a feleségem pelenkázná, pedig jó a kapcsolatuk.
2016. márc. 30. 09:33
 10/35 anonim ***** válasza:
93%
Ezt képtelenség ennyibol megitelni. A viszonyukon is sok mulik, ha szerettek, elfogadtak egymast, es mindket fel szamara egyertelmu, h ezt teszik, akkor lehet. De alapesetben nem elvarhato. Meg hat az ordog a reszletekben rejlik. Nalunk a csaladban a most 95 eves nenit, akinek harom gyereke van, masfel evtizedig gondozta kizarolag a menye. Aztan besokallt es megmondta, h most mar a gyerekein a sor. El lett hordva a tag csaladban mindennek, h nincs benne egyutterzes egy idos asszonnyal szemben.ennyit az emberekrol. A néninek amugy volt bentlakasos apoloja is, csak folyton zsortolodott vele, es amikor egyszer budosnek nevezte, nem birta tovabb es felmondott. Az ilyen kevesbe tudott reszletek azert arnyaljak a kepet...konnyu mas nemesebb reszevel verni a csalant. Vajon aki kritizalta, megtenne uezt?
2016. márc. 30. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!