Mit csináljak, ha nem hallom, amit az anyósom beszél, és ez nagyon felidegesíti őt? Rámegy a kapcsolatunk, úgy érzem!
Kedvelem az anyósomat, szerintem ő is engem. De iszonyatosan halkan és artikulálás nélkül beszél (az én hallásom oké). Mostanában még inkább elhalkult, mint mikor megismertem és újabban a háziorvosa tanácsára mindenhol maszkot hord (72 éves). Akkor is, ha nálunk van a lakásban, az még jobban tompítja a hangját.
A mondataiban általában a leglényegesebb részeket nem értem, és így nem tudom értelmezni a hallottakat (pl. egy igét nem hallok, vagy egy mutató névmást).
Próbáltam a rákérdezést udvariasan: "hogy is mondtad?", ami zavarja őt, mert azt mondja, nem tehet róla, hogy halkan beszél. Ezen nagyon fel szokta magát paprikázni.:S
Aztán, próbáltam azt, hogy kikapcsolom az agyam, és akkor nem bántom meg, hanem csak bólogatok, ha beszél. Pl. autóban egyáltalán nem értem egyik szavát sem. De abból meg az szokott kisülni, hogy megkérdezi, hogy "és te mit gondolsz" vagy "szerinted is arra kellene"? És akkor meg le szoktam bukni, hogy egyáltalán nem hallom őt.:/
Már két éve ismerem, de mostanában az unokáját jön többet megnézni, több időt tölt nálunk, így kezd akuttá válni a probléma.:) A férjem viszonylag jól hallja őt, mert megszokta az évek során.
28N
Jaj ne haragudj, de kicsit elmosolyogtam magam, mert a legjobban az szokott probléma lenni ,hogy anyós túl hangos :-)Pl. az enyém. Amúgy én is csípem, csak megártott a hallásnak az 50 év gyári munka. Fene gondolta, hogy ez fordítva is problémát okoz.
Ha tényleg jóban vagytok, és ahogy kivettem az írásodból tegezed is, megmondanám, hogy Nem értem sokszor amit mondasz, és ezért ne haragudj, ha ebből félreértések adódnak. Én magázom anyósom, de megmondtam neki, hogy Ne haragudjon Marika néni, de vagy maga beszél, vagy a tévéje üvölt, de képtelen vagyok figyelni, mert szétmegy az agyam. Kicsit duzzogott, de megértette.
Állítsd szembe a saját hanyagságával: amikor beszélsz hozzá motyogj ahogy ő, és paprikázd fel magad ha visszakérdez.
Aztán majd eldönti, hogy megtisztel-e a továbbiakban azzal, hogy érthetően kommunikál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!