Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet kezdeni az ilyen...

Mit lehet kezdeni az ilyen apósjelölttel?

Figyelt kérdés

A párommal sok éve együtt vagyunk, régóta együtt is élünk. A szüleivel a kezdetektől fogva nem valami rózsás a viszonyom, úgy érzem, mindenbe bele akarnak szólni, de amikor segítség kellett volna, mindig hátat fordítottak. Az anyja engedékenyebb és elfogadóbb, de azért őt sem kell félteni. Az apja egy igazi zsarnok, aki 1-2 emberen kívül kb senkivel nincs jóban a világon. A páromat is mindig irányította, emiatt a párom labilis, gyenge és határozatlan lett. Mellettem kupálódott kicsit ki, de még mindig fél az apjától, aki pedig eléggé nehezményezi, hogy a fia 1-2x már szembe mer szállni vele és nem bólogat neki többé minden szemét beszólására és cselekedetére. Sajnos azonban ez az erélyesebb fellépés csak olaj volt a tűzre és újult erővel keverik azt a bizonyost körülöttünk.

Hogy konkrétumot említsek, 1 éve elköltöztünk messzebbre a párommal. Mikor otthon laktunk, az volt a bajuk, miért lakunk ott, menjünk el messzire, ott több lehetőségünk lesz. Mióta elmentünk, az a bajuk, miért nem költözünk haza, mert szerintük semmi értelme havonta 2x is hazalátogatni a szülővárosunkba (külföldre mentünk, 3 órás út, olyankor bevásárolunk, családot látogatunk, ügyet intézünk, kocsit javíttatunk...stb.). Szerintük ennyi erővel haza is költözhetnénk. Ha azt mondjuk, haza akarunk költözni, azt mondják, ott nincs munka, mit akarunk ott. Ha hazalátogatunk, minden egyes alkalommal fél órás litániát hallgatunk arról, miért utazunk annyit, micsoda pazarlás, elkocsikázzuk az egész fizetésünket, ezért nem tudunk félretenni (a drága albérlet miatt nem tudunk, nem a kocsi miatt), de ha hozzájuk nem látogatunk el vagy csak 1 órára, akkor megsértődnek, miért nem szánunk rájuk több időt. Mikor otthon éltünk, sem jártunk havi 1-2 alkalomnál többet oda, egyszerűen agyvérzés közeli állapotban jövünk el tőlük minden alkalommal, olyanokat mondanak, nem lehet ezt bírni. Én már gyomorgörccsel megyek hozzájuk...

Múltkor egyszer kikeltem magamból és megmondtam nekik, hogy a mi pénzünk, az én autóm (én vettem annak idején), oda megyünk vele, ahova akarunk, nem ők fogják megmondani, de nem értették meg és csak még jobban hajtják. Mióta a párom is visszaszólogat nekik, csak még inkább ellenségként tekintenek rám. Az apja kb már úgy néz rám, mint aki meg akar fojtani. Múltkor már odáig fajult a dolog, hogy az apja találkozott a szüleimmel és elkezdett nekik minket ócsárolni, kiváltképp engem, hogy miattam nem járunk hozzájuk és látszik rajtam, mennyire nem szeretek náluk lenni, mert így meg úgy viselkedek (csoda?!). Nekem itt betelt a pohár, hogy a saját szüleim előtt ilyenekről beszél. Valószínűleg azért csinálta ezt, mert előtte pár nappal beszólt nekem valamit a munkanélküliségem miatt (3 hónapja vagyok az) és a párom megvédett engem és visszaszólt az apjának, hogy olyan pofátlan hangnemet nem engedhet meg magának velem szemben, amilyet rendszeresen megenged. Most szerintem bosszút forralt, az egész rokonságnak minket oszt, már a külföldi rokonokaikkal is kivesézték, hogy micsoda munkakerülő vagyok, mert olyan nincs, hogy valaki 3 hónapig munkanélküli (én ezeket a rokonokat nem is ismerem, de semmi közük az én ügyeimhez). Elegem van, hogy állandóan egy ilyen pofátlan, illemet és tiszteletet nem ismerő emberrel kell harcolnunk, akitől a párom fél, én a párom miatt nem szólok neki, ha meg mégis megvédjük magunkat, vérig sértődik és uszítja ellenünk a családot (már hallottuk vissza máshonnan is, micsoda szemetek vagyunk, amiért csak 2 hetente látogatjuk őket kis időre). Le lehet egy ilyen embert szerelni? ha odamegyünk, csúnyán bánik velem, beszólogat mindkettőnknek, van, hogy ki se dugja a képét, ha épp nincs kedve hozzánk, ha meg nem megyünk vagy épp nincs sok időnk ott ülni, akkor meg mindenkinek minket ócsárol. Én legszívesebben már pontot tettem volna az ügy végére, nem tartanám a kapcsolatot vele. Van valami egyéb megoldás? Az egész családot ellenünk fogja fordítani (testvéreit, szüleit).

2016. márc. 7. 10:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
A páromnak kb 2 hónapja adtam ultimátumot, mikor az apja úgy megsértett (nem sokkal előtte lettem munkanélküli és beszólogatott), hogy sírva jöttem el tőlük. Közöltem vele, hogy ha még egyszer nem véd meg az apja előtt, amikor szemétkedik velem, még aznap összeszedem a holmimat a lakásból és többé nem lát engem. Azóta kezd megvédeni engem, bár még mindig nem az igazi... viszont ő azt már hatalmas nyereségnek érzi és beéri annyival, hogy ha visszaszól az apjának, hogy fejezze be, akkor ő lecsendesedik. Igen, a következő találkozásig, addig meg mondja a magáét a többi rokonnak. Amúgy sajnos a rokonok isszák a szavait, valamiért a szüleivel és a testvéreivel nagyon szoros a kapcsolata és mindent bevesznek neki.
2016. márc. 7. 11:19
 12/18 anonim ***** válasza:
89%

Akkor szerintem jó úton haladsz, a párodnak is tudnia kell, hogy ez így nem fog menni már sokáig. Nyilván mindenfelé próbál megfelelni, de ez sosem fog menni. El kell döntenie, hogy melléd áll -e teljesen, vagy a szülőknek hódol be.

Nyilván nem azért kérdezel idegeneket, mert előre látod már ennek az egésznek a közeli megoldását, hanem már elérted a limitedet. Érdemes leülnöd újra a pároddal megbeszélni ezt, és nem hagyni hogy elbagatellizálja a dolgot. Itt az ideje a sírós őszinteségnek, ne hagyj ki semmit. De azért arra is készülj fel, hogy ez nem fog megoldódni, és talán mégsem akarsz olyan emberrel családot, aki ilyen koloncokat hordoz magával. Amíg nincs gyerek, addig semmi sem késő.

2016. márc. 7. 11:23
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

Nem mondom,hogy nincs baj a szüleivel,a többiek már leírták,én kb ugyanezt tudnám javasolni.

DE! Szerintem sem kéne 3 hónapja munkanélküli legyél, ez mindig ezt a látszatot kelti,főleg,hogy azért mentetek külföldre,hogy dolgozzatok. Nem tudom,kapsz-e legalább munkanélküli segélyt?! Én Ausztriában, Bécsben dolgozom,mindig van meló, akinek nincs,annak azért,mert válogatós, szűk látókörű, pl.csak azt hajlandó dolgozni,amit otthon kitanult. És ezzel a 2hetente hazajárogatásotokkal sem értek egyet, mert 3 óra alatt mondjuk meg lehet tenni 350kmt, oda-vissza az már 700. Bevásálás kb ugyanannyiból van meg itt is. De ez a ti dolgotok. Csak mondjuk én ha már nem dolgozom tuti leredukálnám havi 1re. Persze,nem olcsó az albérlet,nem tudom,nektek mennyi,nekem 600€+ rezsi, ketten vagyunk párommal, én minimálbéren,ő kb 200€val többet keres nálam, ha nagyon összehúznánk a nadrágszíjat akkor akár 1200€t is félre tudnánk tenni, de mivel azért magunkra is költünk, szórakozás,edzés, ezért havi kb 1000€. Azért kimenni,hogy ne dolgozz,ne tudjatok félretenni szerintem is felesleges, és ha ezellen nem teszel,akkor szerintem jogosan könyvelnek el munkakerülőként,meg nem is értem,így hogy akartok gyereket. A többi macerálással egyetértek,hogy bunkóság,de ebben sajnos nekik kell igazat adnom,remélem nem haragszol meg,nem bántásnak írom!

2016. márc. 7. 11:34
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, jó tudni, hogy vannak, akik legalább egy s másban egyetértenek velem. Igen, úgy érzem, ennek sosem lesz vége, csak ha szakítok a párommal vagy egyikünk már nem él (apósjelölt vagy én).

A hazajárós-munkás dolgokról meg annyit, hogy szerintem ehhez senkinek nincs köze, persze most véleményt kértem és elfogadom, de akivel már közöltem, hogy nincs beleszólása az életünkbe és semmi köze ahhoz, mi hogy osztjuk be a pénzünket, az ne akarja már minden héten ránk erőltetni az amúgy is kéretlen véleményét. Sosem kértünk a párom szüleitől pénzt, más segítséget is maximum régebben, akkor megtagadták, így az sem kell már. Egyébként meg felnőtt emberek vagyunk, el tudjuk dönteni, mikor és hova menjünk. Ha ezt valaki nem érti meg, az nem az én hibám.

2016. márc. 7. 11:41
 15/18 anonim ***** válasza:
44%
Ja igen,mert hogy te a párod által megkeresett pénzen könnyen furikázol kéthetente haza, és akkor még vágjanak is jó képet hozzá...menj el inkább dolgozni,azért vagy ott,ne élősködj!
2016. márc. 7. 12:06
 16/18 anonim ***** válasza:
70%

5. válaszoló vagyok.

A pszichológus telitalálat volt a párom számára. Eleinte persze nem akart menni, hogy neki nincs baja, de rávilágítottam, hogy az érzelmi függése a szüleitől közel 30 évesen baromira nem egészséges, ahogy az sem, ahogy a szülei kezelték a tényt, hogy a fiuk párt talált és saját életet akar vele kezdeni. Még viszonylag az elején voltunk a kapcsolatnak, összeköltözés előtt, én konkrétan megmondtam a páromnak, hogy vagy belátja, hogy itt gondok vannak és segítséget kér, vagy én kilépek még most, mielőtt sokkal komolyabbra fordulna a dolog köztünk, mert én ehhez nem asszisztálok.

Nagyon jó pszichológusa van (férfi), mára már szeret járni, látja és érti, hogy mi a gond és tenni is akar ellene, folyamatosan dolgoznak a pszichológussal azon, hogy kigyomlálják azt a gazt a fejéből és a lelkéből, amit a szülei belevetettek. Még mindig nem tökéletes, de látszik a javulás és ez nemcsak a szüleivel való kapcsolatunkon látszik meg.

2016. márc. 7. 12:56
 17/18 anonim ***** válasza:
74%
figyelj itt bármennyire is szeretnél a párodnak kedvezni ennél SOHA nem lesz jobb. Amikor gyereket szülsz csak még problémásabb lesz a helyzet, hisz akkor köteles leszel átvinni az unokákat. Vagy a sarkadra állsz és letojod amit mondanak, plusz többet nem teszed be hozzájuk a lábad vagy elfogadod, hogy a párod soha nem fog igazán kiállni melletted és gyorsan keresel egy jobb partnert amíg nem késő. Apósod nem fog változni, szóval neked kell lépned bármennyire is próbálod ezt elkerülni.
2016. márc. 7. 13:49
 18/18 anonim ***** válasza:
72%

Kedves kérdező! Olyan határozottan rendreutasítottál itt valakit, hogy nincs beleszólása az életedbe, mert felnőtt ember vagy.

Na ezt a határozottságot az életedben is alkalmazd.

Nem kell neked tartanod a kapcsolatot az apóssal. Amiket rólatok pletykál azzal ne törődj. Aki tényleg szeret téged, az nyilván meghallgatja a te verziódat is, aki nem, az mehet a levesbe.

Feleslegesen problémázol, mert nem vagytok összekötve a párod szüleivel. Ha önálló életet éltek, akkor nem kell olyan emberekkel tartanod a kapcsolatot, akik pocskondiáznak.

2016. márc. 8. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!