Miért érezhet anyósom kényszert arra, hogy bármikor átjön hozzánk, átpakolja a konyhámat?
Miért engeded neki?
Ha otthon vagy, akkor rászólsz, ha meg elmentek, akkor bezárod az ajtót - és természetesen nem adsz neki kulcsot.
De ha otthon vagytok, akkor sem kell megengedni neki, hogy csak úgy bejárjon, ha jönni akar, akkor elötte vagy felhív röviden, vagy csönget - és vagy beebgededm ha megfelel nektek, vagy nem, és akkor mehet haza.
Azért érzi a kényszert, mert megengeded neki.
Mondd meg, hogy zavar. Köszönd meg az eddigi segítséget neki, de kérd meg, hogy ezentúl ne pakoljon, takarítson, mosogasson nálatok, mert neked ez kényelmetlen.
Én szépen udvariasan ugyanezt elmondtam az anyósomnak, aki bár halálra sértődótt, és gondolom elmondta a fél világnak, hogy milyen hálátlan ember vagyok, de tóbbet nem érezte szükségét, hogy az otthonomban rendezkedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!