Nem tetszik neki a baba neve, idegen nyelven akar beszelni hozza. Mit csinaljak?
Nem szeretnem leirni a teljes sztorit,felek hogy visszahallja valahonnan.A lenyeg,hogy nem magyar allampolgar,egyszem kisfia van (32eves,de meg mindig ugy hivja"kisfiam,megmostad a fogad ugye?")
Sminktetovalt,mukormos norol beszelunk..el tudjatok kepzelni a stilusat.Melyszegenysegbol jott egy keletebbre levo orszagbol,jol hazasodott,igy most igen jol elnek.
Nem mondom,hogy nem tamogatnak..de az en szuleim tobb mindenben segitenek anyagilag is,pedig van meg egy testverem es joval kevesebbet keresnek.De ez mellekes,nem is varjuk el a tamogatast.
Halisten kulfoldon elunk,messze tole..2-3 het mulva erkezik a kisbabank es persze jonnek latogatni egy 2 hetre.Anyukam itt lesz masfel honapig segiteni.Ok persze csak kijelentette,h ekkor jon es nagy vendegvarast var,mint mindig..
Nagyon gyomoridegem van mar most:
A
-kijelentette,h csak a sajat nyelven fog beszelni a babahoz mar ujszulott koratol
(Igy is szegenynek egybol kettot kell,meg egy 3. Undorito nyelv nem hianyzik...)
-kivalasztottuk a nevet,de neki az nem tetszik,minden egyes beszelgetesnel kozli,h csunya a neve,valtoztassuk meg erre meg arra..es mondja h mire..mert hogy ez nem babanev..
-amikor egyszer otthon voltunk nyaralni,felvittek a repterre..szuleimtol elbucsuztam es anyaval sirtunk,mivel soha nem tudjuk mikor megyunk legkozelebb..erre a kocsiban megkerdezte,h "anyad miert sirt?"
Es meg sorolhatnam,hogy jobban bemutassam..nagyon stresszes vagyok es gyomoridegem van miatta.
Jobban felek az erkezesetol mint a szulestol..ha jon,nem tudom "kiszolgalni" 2 hettel szules utan baba mellett?
mit csinaljak? Nem akarom,a babonak vmi baja legyen a sok stressztol.
Az Anna nagyon szép név. Nem értem, mi a tököm az a "babanév", normális ember attól akad ki, amikor az ilyen "prüntyőke" típusú neveket adják a gyereknek azzal az indoklással, hogy "illik rá, mert olyan cuki" (ja, igen, de lesz az a gyerek harmincéves is...)
A nyelvtanulás lehetőségét viszont ne vedd el a gyerektől, hidd el, többet fog érni egy extra nyelv, amikor állást keres, mint amennyivel hátrány az, hogy fél évvel később kezd beszélni (na bumm).
Férjed elnézné, hogy dobál az ideg anyóstól, miközben az idegesség a tejed minőségére is ki fog hatni!
És 2-3 havonta ismétlődne a látogatása!?!
Ez már büntetés. Milyen jogon hátrál ki a férjed ebből, látszik, hogy nem bírsz megbirkózni ezzel a szörnnyel. Vegye fel a telefont, és mondja meg a mamának, hogy nem alkalmas még a látogatás, lehet visszaváltani a jegyet. Különben szigorú mosolyszünet ha töketlenkedik.
Mas ehenhal,nyomorult,egy helyen az anyossal..talan faj hogy en onellato vagyok es kulon tudok elni toluk?rengeteget tanultam es dolgoztam ezert!!!
Legkozelebb csak akkor irjak ki kerdest,ha rakos vagyok es haldoklom mert kulonben hisztis vagyok csak es masnak van komolyabb problemaja? Mki lehurrrmog,h ez a problemam..
Nekem is van sokkal komolyabb gondom,most ezt osztottam meg es tanacsot kertem,de ugy latszik tenyleg ilyen a magyar ember.eleg szomoru! Na mindegy,nem sokara erkezik eletem ertelme,csak erre fogok koncentralni..joejt
Én már leszoktam arról, hogy idős, gyereket felnevelt, oscar díjat nyert, mittomén emberrel mindig tisztelettel kell bánni.
Megtanultam, hogy mindenkivel úgy bánjak, ahogy velem bánik. Tudod, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.
Én az anyósommal bevallottan nem tudok egy légterben tartózkodni egy napon keresztül, és ezt el is kerüljük. A kapcsolatunk normalis, de távolságtartó.
Nem az számít, hogy milyen az anyós vagy a meny természete, hanem az, hogy ez a két természet hogyan fér meg egymással. Van, amit nem lehet elviselni. Ok., hogy a férjed anyja, de ha tiszteletlenül bánik veled, vagy felidegesít állandóan, akkor sok lesz a 2 hét.
Akik hisztinek tartják a kérdező problémáját, azok vagy nagyon türelmes emberek, vagy jó anyósuk van.
Attól, hogy a kérdező nehezen viseli az anyósát, attól még nem rossz ember, csak nem kompatibilis a férje anyjával.
Egy-egy napra odaadnám néhányatoknak az anyósomat, aztán biztos vagyok benne, hogy másnap már vissza is postáznátok.
Én sem vagyok egy könnyű természet, és nyilván a türelmem is véges, de soha nem pofátlankodok be senki magánéletébe, es nem akarok mások helyett döntést hozni.
És, ha a kérdező anyósa nem képes tiszteletben tartani az unokája anyjának a kéréseit, akkor ne várjon türelmet és tiszteletet.
Ámen
"talan faj hogy en onellato vagyok es kulon tudok elni toluk?rengeteget tanultam es dolgoztam ezert!!! "
az a "rengeteg tanulás" nem tett bölccsé. Egy nyelvet "undorítónak nevezni, nagyon szánalmas tudatállapotra valló. Gyűlölködő kisstílű fos vagy. Meglesz jutalmad.
"Nem akarom,a babonak vmi baja legyen a sok stressztol."
Ezért mondtam, menj már aludni, állítsd már le magadban ezt a gyűlöletspirált,önhergelést,stresszt, amibe belehergelted magad. EZ A TANÁCS A KÉRDÉSEDRE!
ÉS képzeld, milliók vannak, akik 100x többet tanulnak, és dolgoznak, és még sem az a legnagyobb bajuk, hogy néha meglátogatja az, akit gyűlöl.
Jó nagy bunkó a válaszolók egy része, lehet, hogy a kérdező 1-2 helyen indulatosabban írt, de ez betudható a terhességnek(ha jól olvastam ki most az vagy, ha mégsem, akkor bocsánat, még a reggeli kávém mellől írok ide:D) és az anyós miatt felgyülemlett stressznek. Én pontosan értem a problémáját, de látom pár embernek a szövegértés gondot okoz. Szóval:
Nyelv: Abban igaza van pár válaszolónak, hogy nagyon hasznos, ha kiskorban tanulunk minél több nyelvet(kérdező abban nincs igazad, hogy összezavarja és nem fog tudni beszélni,sőt minél fiatalabb valaki annál kevésbé okoz ez neki gondot:)), ez tény, ettől egy gyerek csak több lesz. Na de gondolom, ha a kérdezőhöz anyós kedvesen odament volna és megkérdezi tőle, hogy "húú, figyelj, ha ti is benne vagytok én nagyon szívesen tanítom az unokám a saját anyanyelvemre, hiszen ti is tudjátok, hogy a mai világban a nyelvtudás nagy érték, mit szóltok hozzá", akkor szerintem nem mondd erre senki nemet. De itt inkább azt látom, hogy "b*sszamegamenyem én az anyóós vagyokésazvan,ami nekemtetszikpont" esete áll fent, ebben az esetben én se biztos, hogy ezt megengedném. És egyébként miért ne írhatná le a szubjektív véleményét a kérdező egy nyelvről egy anonim fórumra. Én például utálom a szláv nyelveket, egyszerűen rondák és kész(SZÁMOMRA!), laktam külföldön szlovákkal/lengyellel, az első pár hétben nagyon meg kellett fegyelmeznem magam, hogy ne vágjak pofákat, mikor valamelyik mondjuk telón beszélt valakivel az anyanyelvén. Természetesen soha senkit nem bántanék meg, egy szlováknak soha nem mondanám, hogy undorító nyelve van, de egy anonim fórumon vagy ha a magyar barátaimmal erről beszélünk simán mindenki megmondja, hogy neki mi tetszik és mi nem. Én szeretem az angolt, jól is beszélem, de a legjobb barátnőm gyűlöli, szerinte borzasztó. Azt is eltudom fogadni, ha egy külföldinek nem tetszik a magyar, ne játsszuk már meg magunkat könyörgöm.
Névválasztás: Kérdező, ne hagyd magad, ha ő ezt mondja, akkor minden egyes alkalommal mondd neki: Köszönjük, de magának nincs ebbe beleszólása, nekünk tetszik, a fiával választottuk, tessék elfogadni. Ha 1565656x elmondja, akkor a végén be lehet fenyíteni azzal, hogy szépen nem lesznek beengedve, ha pocskondiázzák az unoka nevét, mert vendégnek ilyet nem illik csinálni.
Azon is megdöbbentem, hogy pár válaszoló az anyukád miért sírt kérdésnél nem értette, hogy mi a baj. Már itt elküldtem volna a fenébe a nőt az biztos. Kérdező egy tanács: az ilyen személyiségű emberek kizárólag az erőből értenek. Nem, itt nem fizikai agresszióra gondolok vagy csúnyabeszédre, hanem nagyon határozott kiállásra. Vettek jegyet a beleegyezésetek nélkül? Egyszerűen nem engeditek be őket. Meg kell nekik mondani, hogy ha nem képesek veletek egyeztetve jönni, akkor nem jöhetnek, mert ez tahó, paraszt dolog. Vagy megtanulják vagy megharagszanak és nem jönnek többet, na és? Írtad, hogy a férjed se szereti. Pocskondiáz, beszólogat neked a saját házadban? Szépen ki kell tessékelni ilyenkor. Velem nem anyós, hanem az egyik közeli rokon csinálta ezt(nagyon lekezelő volt, beszólogatott nekem mások előtt a saját házamban), ott szépen mindenki előtt kiosztottam majd kidobtam a házból. Senki nem mert megszólalni, utána vagy másfél évig nem találkoztam vele, aztán eljött, bocsánatot kért és azóta egy rossz szót nem mer nekem szólni, mert tudja, hogy ezt velem/nálam nem lehet.Mondjuk az baj, ha a férjed nem áll ki melletted, neki azért megkéne elég határozottan védenie, én ezt azért elvárnám tőle.
Utolso elotti: Oszinten,szerintem te mar jobban felhuztad magad a kerdesemen,mint en az egesz anyos teman.
Orulok,hogy ennyire belelatsz az eletembe,h mennyit tanultam,meg mennyire bolcs vagyok es egy fos (?)
Szerintem nalad vannak eleg komoly mentalis problemak!
Utolsonak koszonom a hasznos valaszt!
Igen,babas vagyok mar csak 2 het es meglesz a pici lanyunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!