Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy értessük meg hogy nekünk...

Hogy értessük meg hogy nekünk erre nincs kapacitásunk?

Figyelt kérdés

Anyósék válnak. Egy max pár milliót érő házuk van szabolcs megyében,mi és sógornőmék is pest megye. Mi most fogunk házat venni,gyerek 1-2 év mulva,sógornőméknek megvan a lakás,terhes épp az elsővel,élnénk nyugodt kis életünk.

Anyósék nem akarják eladni a hatalmas családi házat,merthogy ők építették,ott nőttek fel a gyerekek.

Hétvégén voltunk látogatóba,mosolyogtam azon amit kitaláltak,még választhatunk is...

Vagy megvesszük mi a házat és odaköltözünk (munka nulla,kisebbség 80%), vagy megtartják nyaralónak,vesznek két kisebb lakást valahol a környékünkön,és mi és sógornőmék fizetjük a hiteleket,mert pénzük az nincs. (nem mintha azt a házat eladva tudnának itt egy kis lakást is venni,nemhogy kettőt)

Ugy jöttünk el hogy részünkről felejtős,örülünk ha majd a törlesztő mellett tudunk ugy fêlretenni hogy ne legyen gond ha 2 évig akarok gyeden lenni.

Erre reggel nézi férjem az emailjeit,az anyja irt,hogy az is opcio,ha egyikőjük hozzánk,másik sógornőékhez költözik (soha,anyos kibirhatatlan,apos alkoholista)

Szerintetek?

2016. febr. 23. 08:47
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem is, ha annyira akarják azt a házat, akkor osszák két lakrészre és éljenek úgy. Nem is értem miért is akarnak a nyakatokra telepedni.

Még a "békesség" is megőrizhető, ha a gyerek segítse a szülőt elven, megdobjátok őket 100-100 ezer Ft-al, így nem mondhatják, hogy nem segítettek neki a párodék, de azért nem veritek magatokat milliós hitelbe. Nem is értem hogy képzelték ezt az egészet, az hogy bármelyik is hozzátok vagy sógornőékhez költözne elég agyament ötlet.

2016. febr. 23. 09:38
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

'vesznek két kisebb lakást valahol a környékünkön,és mi és sógornőmék fizetjük a hiteleket,mert pénzük az nincs'

lehet bunkó leszek, de nem a ti dolgotok,hogy válnak. ha így döntöttek, akkor oldják meg maguk. nem várhatják el, hogy a gyerekeik hitelbe verjék magukat miattuk. főleg,hogy nektek is van mit fizetni+gyerekeket terveztek. önzőség lenne, hogy majd ti fizessétek még a két lakásuk törlesztőjét, mert ők válnak..

fizessék maguknak. hitelt nem vetetünk fel mással.

én a helyükben eladnám a házat ahol most élnek.az árát elosztják és abból vesznek külön-külön egy kisebb lakást. lehet,hogy kell rá valamennyi hitelt felvenniük, de ha abban a városban veszik, ahol most laknak, ott nem hiszem nagy adósságba kéne verniük magukat,hogyha olyan alacsonyak az ingatlan árak.. legalábbis felénk egy nagy családi ház árából kijön két kisebb lakás(max pici rápótlással)

2016. febr. 23. 09:56
 13/36 A kérdező kommentje:

Az a baj,sogornőmet szerintem bármelyikről meg tudják győzni. Hitelmentes a lakásuk (férje szülei vették), van benne plussz egy szoba,és anyagilag se állnak rosszul,imádja a szüleit,ha ezen mulik simán vállal másodállást is.

Mi is 3 szobás házakat nézünk,de nem azért hogy befogadjunk bárkit.

Itt egy 30 m2-es garzon törlesztője is 50 ezer minimum,kb ennyit várnának el havonta. Nem veszte meg,nem keveset dolgozunk ennyiért. Egyelőre férjem is azt mondja h oldják meg maguk,felnőttek.

2016. febr. 23. 09:59
 14/36 A kérdező kommentje:
Ott ahol laknak,ott tudnának venni két kisebb családi házat is. (a mostani 200 m2,kb 6 milliót ér, két utcával arrébb férjem gyerekkori barátjáék 2 millióért árulnak egy 70 m2-est)
2016. febr. 23. 10:01
 15/36 Kései Sirató ***** válasza:
96%
Meg lehet osztani a házat, tegyék ezt. Az ő válásuk az ő problémájuk, nem a tiétek.
2016. febr. 23. 10:04
 16/36 anonim ***** válasza:
81%

Figyelj, ha sógornődék befogadják az egyiküket, meg is van oldva, a másik maradhat otthon. ;)

Amúgy egyszerű: adtok mindketten egy kisebb összeget, ahogy korábban is írták, mondjuk 100-100 ezer forintot, abból - meg persze a saját pénzükből - oldják meg a ház kettéosztását.

2016. febr. 23. 10:32
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a sógornő nem gondolja át rendesen a dolgokat. 3 szobás lakás/ház arra elég van egy nappali, egy háló és egy gyerekszoba. Na most ha leendő gyere szobájába költözteti valamelyik szülőjét, akkor meg fogja keseríteni az életét. Ha az alkesz apját, akkor azért, ha az anyját, akkor azért, mert minden szarba bele fog szólni és előbb-utóbb az agyukra fog menni. Ráadásul neki is van egy férje, aki gondolom szintén nem repes az ötletért, hogy bárkit is odavegyenek. De ha mégis valamelyiket befogadnák, akkor egy idő után úgyis előkerülne a testvérek közt, hogy "eddig nálam volt, most legyen nálad" kérdés.

Aztán, ha bármelyik is ottmaradna a nagy házban fent tudná-e tartani egyedül?

2016. febr. 23. 11:22
 18/36 anonim ***** válasza:
86%

Ha sógornőék el is b..szák az életüket, nektek nem kell.

Lényegesen egyszerűbb volna persze, ha mindkét család egy véleményen lenne - nem tudtok esetleg beszélni velük, hogy gondolják végig, mi lesz 5 vagy 10 év múlva, ha befogadják valamelyiküket?

2016. febr. 23. 11:30
 19/36 A kérdező kommentje:

3 szoba+nappali

Sógornőmék 2 gyereket akarnak,ezért lett ekkora a lakásuk. Anyós most is beleszól az életükbe,egész jól birja . (én az ilyet megoldottam mig csak randiztunk,férjem detto,nem mondunk el szinte semmit,nincs mibe beleszólni)

Mi csak egy gyereket akarunk,de kell egy plussz kisszoba,tudjak itthonrol is dolgozni,és ha mégis 2 gyerek lesz,akkor legyen külön szoba.

2016. febr. 23. 11:50
 20/36 acelsziv ***** válasza:
100%

"sogornőmet szerintem bármelyikről meg tudják győzni. Hitelmentes a lakásuk (férje szülei vették)"

A zárójelben van a lényeg. A ház jó eséllyel a férj nevén van és a a fickó nem pipotya alak, akkor nem fogja engedni odaköltözni egyiket sem.

2016. febr. 23. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!