Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan békítsem meg az anyósom...

Hogyan békítsem meg az anyósomat? Mit rontottunk/rontottam el?

Figyelt kérdés

Az anyósom hihetetlenül haragszik rám, szerintem kreált okból.

Minden évben lemegyünk Hozzájuk Karácsony előtt, 250 km-re. Ilyenkor az állatainkat Édesanyámra bízzuk. (1kutya, 4cica)

Idén hazahoztunk plusz egy kutyust, egy bull típusú mentett fiút. Édesanyám azt mondta, hogy rá nem tud vigyázni, mert Neki is van két kutyája, így összesen 8 állat lenne a lakásában, ráadásul a kiskutya nem jön ki az Ő kutyáival.

Anyósom végül megengedte, hogy vigyük a kiskutyát, szerencsére.

Azonban tegnap felhívott, hogy mégsem szeretné, ha vinnénk. Oké, nincs gond, van aki nem szereti a kutyákat. Felhívtam a falunkbeli egyetlen panziót, zárva lesznek, barátra meg Karácsonykor nem bíznánk, van elég bajuk.

Visszahívtuk Anyóst, teljesen normálisan mondta a Párom, hogy egyedül fog menni, mert itt kell maradnom akkor a kutya miatt, esetleg lemegyünk januárban ketten is, ha kinyit a panzió. Ez tűnt a legjobb megoldásnak.

Anyós vérszemet kapott, s elkezdte magyarázni a Páromnak, hogy váljon el tőlem, ha ilyen szerencsétlen vagyok, hogy nem tudom megoldani a kutya elhelyezését s amúgy is csak miattam vannak állatok meg ránk hívja a sintért s tönkretettem az Ünnepet.

Persze, nem reagáltam, nem szeretnék konfliktust. A rágalmai úgysem igazak. Eddig soha nem volt ilyen kirohanás, azt gondoltam kedvel.

Ti hogy oldanátok meg? Érdemes pedáloznom, vagy hagyjam a fenébe?

Áldott Ünnepet Neketl! :)

2015. dec. 19. 14:05
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nem hibáztàl. Ha anyòs annyira szeretne közös Karácsonyt akkor azt mondanà a 12 hetes kutyust vigyétek magatokkal a többiekre meg vigyàz az édesanyád. De meg sem pròbál komprpmosszumot kötni.
2015. dec. 19. 15:16
 12/31 anonim ***** válasza:
53%
Nem hibáztál de az anyósodat is meg lehet érteni. Vannak olyan emberek ahol az állatok családtagnak számítanak, de olyanok is akiknek a családjuk fontosabb mint egy állat és ezért rosszul esik nekik az ilyen. Ez van, ez nem bűn, nem lehet mindenki ugyanolyan, nem mindenkiből jöhet ösztönösen az ilyenfajta állatszeretet.
2015. dec. 19. 15:32
 13/31 anonim ***** válasza:
85%
Nálam nem a sintér verné ki a biztosítékot, hanem a válásra biztatás. Egy ilyen beszólás után nem nagyon lenne kedvem nála vendégeskedni.
2015. dec. 19. 15:33
 14/31 anonim ***** válasza:
91%
A kiskutya elhelyezese valos problema. Nem tudom, hogy sokan miert hasonlitjak össze a kutya erteket az ember ertekevel? A fiatal kutya gondoskodast es törödest igenyel. Karacsonykor is. Sajnos, az anyosod nem erti a problemat. Nem szeretnel konfliktust, de ez a kutya-ügy mintha az utolso csepp viz lenne a poharban. Azt gondolod, hogy kedvelt az anyosod es ilyen kirohanasa eddig nem volt. Valahogy az egesz ügy egy vulkan müködesere emlekeztet, ami evekig dolgozik a föld alatt, meg csak nem is füstölög. De müködik. Es egyszer - minden elöjel nelkül - kitör a föld melyeröl. Esetünkben: 10 ev multan. Nem akartalak a naiv johiszemüsegedböl kiabranditani, de meg kell, hogy jegyezzem: rosszul gondoltad, hogy az anyosod kedvel teged. Mostanra mar keserüen banja, hogy nem a(z) (valoperes) ügyvedi palyat valasztotta. Ha a januari latogatast komolyan gondolod, akkor lelkileg keszülj fel egy nyilt összeütközesre. Az anyosod kiasta a csatabardot. "Persze nem reagaltam, nem szeretnek konfliktust. A ragalmai ugysem igazad." Na. Ket dolog: ha egy adott
2015. dec. 19. 18:33
 15/31 anonim ***** válasza:
94%

A 14-es folytatasa:

ha egy adott problemat nem akarunk (meg)latni, az attol meg ott van. Nem arrol van szo, hogy egy ragalom valos vagy kitalalt. Alapvetöen arrol van szo, hogy egy hazasparnak joga van a MAGANELETRE. Kutyaval, macskaval. Krokodillal, elefanttal. NEM KELL magyarazkodni. Senkinek.

2015. dec. 19. 18:40
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

#13: Igazad van, afölött átsiklottam, bevallom, a gyk-t néha nem a leggondosabban olvasom, pedig igyekszem. Ha rendesen olvastam volna, nekem is már a válásnál jött volna az enyhén vörös köd (empatikus ember vagyok, hiába idegenekről van szó, nem szeretem az ilyet, amikor az egyik az ártatlan családtagját bántja, ilyenkor kinyílik a virtuális bicska a zsebemben).

Egy másik hozzászólásra reagálva: csak mert az állat kevesebbet ér, mint a család emberi tagjai, attól még élőlény, akiért felelősséggel tartozunk. Gondoskodni kell róla. Akár azon az áron is, hogy kicsit később lát minket egy rokon, aki, ha nagyon látni akarna, akár el is jöhetne...

2015. dec. 19. 18:41
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sokat elmond az anyósod érzelmi intelligenciájáról meg konfliktus kezelő képességéről, hogy válást emleget meg sintérrel fenyegetőzik, ahelyett, hogy némi kompromisszumkészséget mutatna, és megpróbálna alkalmazkodni a helyzethez.

Ha először rábólintott arra, hogy vigyétek a kölyökkutyát, nyilván nem megoldhatatlan a számára. Miután ő táncolt vissza, felajánlottátok, hogy jöjjenek akkor kivételesen ők látogatóba - az sem volt jó.

Szerintem nem a család elé helyzeted fontossági sorrendben a kutyát, hanem úgy szerettél volna a családdal tölteni pár napot, hogy közben arról a kölyökkutyáról is megfelelően gondoskodsz, akiért felelősséget vállaltatok, anélkül, hogy ez másoktól túl nagy áldozatot követelne.

Volt két lehetséges megoldás, mind a kettőre az anyósod mondott nemet, szóval ha én lennék ilyen helyzetben, részemről lezártnak tekintetném a kérdést, és akkor beszélnék vele legközelebb, amikor bocsánatot kért a viselkedése, indulatos kirohanása miatt, de természetesen az rendben lenne részemről, hogy a férjem náluk legyen, ameddig szeretne, én meg pihennék otthon egy kicsit az ünnepek előtt, illetve készülődnék a karácsonyra.

2015. dec. 19. 20:03
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

hagyd a fenébe...

neked lett volna megoldásod, de az neki nem elfogadható... ha élezni akarnátok a dolgot (de ne), akkor persze mondhatnád, hogy örüljön hogy nem kell egy ilyen életképtelennel tölteni a Karácsonyt.

Az a jó, hogy a Szentestén kettesben ünnepeltek.

2015. dec. 20. 07:11
 19/31 anonim ***** válasza:
83%
Anyósod ezt direkt csinálta ezt csak a vak nem veszi észre...először engedi a kutyát aztán nem...tudta hogy nem mész, ellened akarja hangolni a férjed, te meg még feneket akarsz nyalni...egy anyós sem létezik akit ennyire megvisel hogy a menye nem lesz ott karácsonykor...inkább örülnek hogy a "rendes" család összeül végre...
2015. dec. 20. 11:30
 20/31 anonim ***** válasza:
22%

Nem kell kizárni a kertes házban sem a kutyusokat, megoldhatnátok hogy egy zárt helyiségbe be tudjanak jutni, ahol legalább melegebb van, pl. garázs, fészer, előszoba, stb.

Én sem örömmel hagynám kint éjjel a hidegben őket, de ez szerintem elfogadható megoldás 1-2 napra.

Olyan ismerősötök pedig egész biztosan van a közelben, aki meg tudja etetni őket, pár napon át. Nem feltétlen szomszéd, hanem közelben élő barátok, családtagok pl.

Az anyósod egy bunkó, és biztos nem kérnék tőle bocsánatot, de a kutya elhelyezésén azért elgondolkodnék mégegyszer. Én nagyon szeretem az állatokat (több macskánk, hüllőink vannak), de ennek ellenére nekem is iszonyatosan rosszul esne, ha a házikedvenc miatt nem látogatna meg a testvérem pl. vagy akárki karácsonykor...ez azért durva.

2015. dec. 20. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!