Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Csúnyán beszéltem az anyósomma...

Csúnyán beszéltem az anyósommal, jogos volt?

Figyelt kérdés
Harmincnyolc éves vagyok, tizenöt éve élek együtt a férjemmel és a két kislányukkal. Anyósom a mai napig nem tud engem elfogadni, amikor eljön, mindent rendszeresen átmustrál, mindig azt nézi, hogy mibe köthet bele. Éppen ma délelőtt, amikor ott volt nálunk felvettem a férjemnek, hogy februárban be szeretném adni a jelentkezésemet egyetemre (most júniusban érettségiztem le esti levelező szakon) erre el kezdett anyósom replikázni, hogy azért akarok, mert biztos van valami pasim és meg akarom csalni a párom, máskülönben miért akarnék ilyen idősen egyetemre menni? Erre nagyon kiakadtam és közöltem vele, hogy ha akartam volna, már rég megcsaltam volna a férjem, meg ne hasonlítson önmagához, akinek ahány falu annyi szerető. Megsértődött és közölte, hogy szégyeljem magam,hogy mi jogon beszélek így vele és adjak hálát a sorsnak, hogy a fia miatt egyáltalán szóba áll velem.

2015. dec. 18. 20:12
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
88%

Ő milyen jogon engedte meg magának, hogy úgy beszéljen Veled, mintha egy házasságtörő riherongy lennél? Nemhogy büszke lenne arra, hogy a menye szorgalmasan tanul és vannak céljai.

Szerintem jogos volt a reakciód.

2015. dec. 18. 21:52
 12/42 anonim ***** válasza:
85%

tipikusan az a helyzet,hogy bármit teszel,sosem fogsz megfelelni neki.

lásd, először az a baj,hogy aluliskolázottnak tart. aztán munka mellett leteszed az érettségit, ami szintén szép teljesítmény.. utána egyetemre szeretnél jelentkezni, de most meg ez a baja. komolyan, bármit tetszel sose fog elfogadni.

szerintem ez nem a te hibád. vannak ilyen emberek sajnos.

csak feltételes módban annyit,hogyha teszem azt valami történne és elválnátok,akkor meg a férjed következő párja lenne a szar és téged hozna fel példának,hogy bezzeg ő jobb volt. de mondom, ezt csak feltételes módban írom, természetesen hosszú és boldog házasságot kívánok még a későbbiekben is!

anyóst meg ignorálni kell. én arra is igyekeznék,hogy ne maradjak vele kettesben. az unokák vagy a fia előtt csak nem sérteget majd annyira,mint ha csak te hallod. ha meg igen, hát magát minősíti. a gyerekek is elég nagyok már,észreveszik az ilyesmit.

2015. dec. 18. 21:56
 13/42 A kérdező kommentje:
A gyerekek se szeretik, egyszer hagytuk őket vele. Megmondták, hogy nagyon csúnyán beszélt velük a nagyobbik lányom haját meg is rángatta, mert későn feküdtek le.
2015. dec. 18. 22:57
 14/42 anonim ***** válasza:
76%

"miért akarnék ilyen idősen egyetemre menni?"

38 vagy. Mehetsz 50-60 évesen is.

Anyós nem tudja, hogy tanulni kell folyamatosan?

Nem is értem az egészet, mert ha az iskolázatlanságod a kifogás, akkor neki biztos van diplomája. Ebben az esetben meg tudnia kellene, hogy a tanulás nem kor függő, hanem az egész életet végigkíséri.

2015. dec. 18. 23:17
 15/42 anonim ***** válasza:
81%
Kitartás! Sok sikert az egyetemen.
2015. dec. 19. 07:17
 16/42 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek. Anyósomnak nincs csak nyolc osztálya, de a férjem egyetemet végzett építészmérnöki szakon.
2015. dec. 19. 08:13
 17/42 anonim ***** válasza:
81%

"..... erre elkezdett anyósom replikázni, hogy azért akarok, mert biztos van valami pasim és meg akarom csalni a párom, máskülönben miért akarnék ilyen idősen egyetemre menni?"

Lehet, hogy csak annyit kérdeztem volna tőle:

"Mama, az komolyan meg sem fordult a fejében, hogy azért megyek egyetemre, mert szeretnék tanulni, hogy olyan munkám lehessen, amit szívesebben csinálnék a mostaninál, és amivel ráadásul még jobban fogok keresni is?"

(De abszolút meg tudom érteni, hogy azok után, hogy 15 éve így viselkedik veled, betelt a pohár, és abban a hangnemben szóltál neki vissza, amiben ő beszélt veled. Szerintem a leírtak alapján megharcolt érte.)

(Amúgy tényleg elég kikapós menyecske lehet(ett valaha) anyósod, ha a továbbtanulásról is kapásból a pasizás jut eszébe, mint egyetlen lehetséges motiváció. :-))

Egy dolgot hiányoltam a leírásból: a férjed hogyan reagált az anyukája beszólására, vagy úgy általában mit csinál, mikor osztja neked az ívet az anyósod?

2015. dec. 19. 09:56
 18/42 A kérdező kommentje:
Ilyenkor szépen, de erélyesen megkéri, hogy álljon fel és távozzon. De tegnap ő is kikelt magából és közölte vele, hogy szeretjük egymást és boldogok vagyunk. Ha neki nem tetszik, akkor nem kell jönnie. Egyébként visszafogja magát, ha a férjem itthon van.
2015. dec. 19. 10:04
 19/42 anonim ***** válasza:
11%

Ugye az megvan, hogy gyógytornász-képzés csak nappalin van?

ÉS ne haragudj, de ennyi önuralommal ne menj az eü-be. Megértem, hogy megsértett, engem is bántott volna a dolog, de 38 évesen legyen annyi önuralmad, hogy egy 60 felettit nem k.vázol le. Pláne, ha ő a férjed anyja, a gyerekeid nagyanyja. Megmondhattad volna neki, hogy nem, mama, tévedni tetszik, nem erről van szó, és ennyi.

2015. dec. 19. 12:36
 20/42 A kérdező kommentje:
Őszintén megmondom, hogy nem néztem utána, azért is írtam, hogy szeretnék, köszönöm a tájékoztatást. Szerencsére nem ezen a területen gondolkodok. Ami pedig a kirohanásomat illeti, bizonyosan megértenéd kedves válaszíró, ha a helyemben lennél. Igen a férjem anyja, a gyerekeim unokája. De először is, elegem volt már, az állandó sértegetéseiből, megaláztatásiból. Valóban nem így kellett volna reagálnom, de elszakadt a cérna, főleg hogy ne ő vádaskodjon, akinek 4 férfitól van 6 gyereke. három válása volt, a párom apja pedig öt éve halt meg. Egy szó mint száz, rendben, hogy vissza kellett volna fognom magam, de először is nem mondtam újat, másodszor meg ne ő tartson nekem erkölcsi előadást, aki nem nevelte normálisan egyik gyerekét se. Nekem mindent elmondott a férjem, az nem nevelés, hogy elé rakom az ételt, kimosom a ruháit a gyereknek, lehet arra hivatkozni, hogy mert sokat dolgozott, én is és a férjem is dolgozunk a férjem van, hogy 12 órázik,én jelenleg közmunkán vagyok. De akkor is, a közös vacsoránál megbeszélünk mindent.
2015. dec. 19. 14:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!