Csúnyán beszéltem az anyósommal, jogos volt?
Ő milyen jogon engedte meg magának, hogy úgy beszéljen Veled, mintha egy házasságtörő riherongy lennél? Nemhogy büszke lenne arra, hogy a menye szorgalmasan tanul és vannak céljai.
Szerintem jogos volt a reakciód.
tipikusan az a helyzet,hogy bármit teszel,sosem fogsz megfelelni neki.
lásd, először az a baj,hogy aluliskolázottnak tart. aztán munka mellett leteszed az érettségit, ami szintén szép teljesítmény.. utána egyetemre szeretnél jelentkezni, de most meg ez a baja. komolyan, bármit tetszel sose fog elfogadni.
szerintem ez nem a te hibád. vannak ilyen emberek sajnos.
csak feltételes módban annyit,hogyha teszem azt valami történne és elválnátok,akkor meg a férjed következő párja lenne a szar és téged hozna fel példának,hogy bezzeg ő jobb volt. de mondom, ezt csak feltételes módban írom, természetesen hosszú és boldog házasságot kívánok még a későbbiekben is!
anyóst meg ignorálni kell. én arra is igyekeznék,hogy ne maradjak vele kettesben. az unokák vagy a fia előtt csak nem sérteget majd annyira,mint ha csak te hallod. ha meg igen, hát magát minősíti. a gyerekek is elég nagyok már,észreveszik az ilyesmit.
"miért akarnék ilyen idősen egyetemre menni?"
38 vagy. Mehetsz 50-60 évesen is.
Anyós nem tudja, hogy tanulni kell folyamatosan?
Nem is értem az egészet, mert ha az iskolázatlanságod a kifogás, akkor neki biztos van diplomája. Ebben az esetben meg tudnia kellene, hogy a tanulás nem kor függő, hanem az egész életet végigkíséri.
"..... erre elkezdett anyósom replikázni, hogy azért akarok, mert biztos van valami pasim és meg akarom csalni a párom, máskülönben miért akarnék ilyen idősen egyetemre menni?"
Lehet, hogy csak annyit kérdeztem volna tőle:
"Mama, az komolyan meg sem fordult a fejében, hogy azért megyek egyetemre, mert szeretnék tanulni, hogy olyan munkám lehessen, amit szívesebben csinálnék a mostaninál, és amivel ráadásul még jobban fogok keresni is?"
(De abszolút meg tudom érteni, hogy azok után, hogy 15 éve így viselkedik veled, betelt a pohár, és abban a hangnemben szóltál neki vissza, amiben ő beszélt veled. Szerintem a leírtak alapján megharcolt érte.)
(Amúgy tényleg elég kikapós menyecske lehet(ett valaha) anyósod, ha a továbbtanulásról is kapásból a pasizás jut eszébe, mint egyetlen lehetséges motiváció. :-))
Egy dolgot hiányoltam a leírásból: a férjed hogyan reagált az anyukája beszólására, vagy úgy általában mit csinál, mikor osztja neked az ívet az anyósod?
Ugye az megvan, hogy gyógytornász-képzés csak nappalin van?
ÉS ne haragudj, de ennyi önuralommal ne menj az eü-be. Megértem, hogy megsértett, engem is bántott volna a dolog, de 38 évesen legyen annyi önuralmad, hogy egy 60 felettit nem k.vázol le. Pláne, ha ő a férjed anyja, a gyerekeid nagyanyja. Megmondhattad volna neki, hogy nem, mama, tévedni tetszik, nem erről van szó, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!