Mit csináljak anyósommal, hogy ne tegye direkt az ellenkezőjét amit kérek?
Tudja, hogy a gyerkőcnek nem adunk csokit-csipszet és egyéb szemetet. nem azt mondom, hogy nem kap, de hetente egyszer egy csoki. Ha édességre vagy rágcsára vágyik én szoktam itthon egészséges(ebb) dolgokat készíteni.
Na anyósom ezt semmibe veszi. Már nagyon sok vitánk volt vele ezzel kapcsolatban. Ha átkéri magához a kislányt leülteti a tv elé (igen, itthon is egy nap egy 5-10 perces mese mehet csak) és csoki meg csipsz hegyeket ad neki.
Nem akarok drasztikus lenni, hogy addig nem engedem át hozzá mert ettől függetlenül jó nagymama és a kislány is szereti őt.
De nagyon bu.kó viselkedés, hogy ennyire figyelmen kívül hagyja a nevelési elveinket.
Nekünk más a szórakozás, nem a tv bámulása.
De írtam, hogy hétvégente megnézünk közösen egy disney mesét.
"hát mikor nèzzen b***meg,ha nem most? "
Lehetoleg soha, de 4 evesen abszolut nem. Nalunk sem volt tevezes ilyen koraban. Majd olyan 5 evsen kezdtuk erosen valogatott mese DVD-kel, de ott is az volt a szabaly, hogy het kozben nincs teve, hetvegen pedig max. 1 film naponta.
Ma 11 eves de ugyanugy nem tevezik het kozben, hetvegen is csak ritkan, erosen kontroll alatt.
A teve karos, minel kisebb a gyerek, annal inkabb. Nem szolgalja a fejlodeset, sot sok funkciot kifejezetten hatraltat, konkretan butit.
Annyi mindent lehet csinalni tevezes helyett, ami fejleszti a gyereket. Persze ha a szulo is tevezombi, akkor ezt nehez megvalositani, sok csaladban allandoan megy a teve reggeltol estig, mert maga a szulo is fuggo.
Egyszer megmondod neki, hogy mit vársz el tőle. Te vagy a gyerek anyja, és vagy azt teszi, amit te elvársz, vagy nem engeded át a gyereket. A kétféle nevelés árt a legtöbbet a gyereknek.
Ha etetni akarja, akkor süssön neki süteményt, házit. Az nemigen árt, ha mértékkel eszik a gyerek (akinek meg kell tanítani, hogy lehet ám nemet is mondani!). Ne ültesse a TV elé, hacsak nem a Grimm-meséket nézi a gyerek, meséljen neki, törődjön vele. Ellenkező esetben MINEK megy át a gyerek?! Hogy ő maga törődjön a nagyival? Talán akkor a nagyika vegyen halakat - azokkal is törődni kell, de meglehetősen keveset.
Én nem így látom. Nem tesz jót egy kisgyereknek a tv-zés.
Lehet, hogy neked nem lett semmi bajod, de nem is tv-től tanultál meg írni és olvasni.
Áruld már el hol írtam bio gyümölcsöt-zöldséget?
Sehol. Normál zöldségesnél vásárolt gyümölcsökből készítek 100%-os gyümölcslevet.
Érdekes engem se tömtek csokival és nincs csokifüggőségem, sőt.
"Dehogy lesz baja. Én megállás nélkül tévéztem, videóztam"
Odaig azert nem sikerult eljutnod hogy kicsit utanaolvass a temanak.
Fogalmad sincs hogy neked lett-e bajod belole vagy nem, mivel nem tudsz atnezni a parhuzamos univerzumba, hogy ott milyen ember lett beloled, amikor nem engedtek egesz nap a teve elott bambulni, hanem foglalkozott volna veled a csaladod.
" Egy nagymamának ez a dolga kényeztet ahol csak tud, mert szeretne mindent megadni egy gyereknek"
Az oke, de akkor miert okoz neki kart szandekosan? Ha utne a gyereket meg ordibalna vele, esetleg romlott etelt adna neki akkor is ugyanugy artana vele, erdekes modon azt nem probalnad meg kenyezteteskent eladni.
"a selyemgubóban nevelt kölykök nekem elég mulyának tűnnek manapság."
Haha, attol lesz mulya mert nem zombul egesz nap a teve elott? Furcsa egy vilagban elsz :)
Az akasztani való ráncos bocskor! Hogy lehet ilyen gonosz valaki, hogy szegény négyéves kisgyereknek csokit ad? Börtönbe vele!
Irónia off.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!