Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak anyósommal,...

Mit csináljak anyósommal, hogy ne tegye direkt az ellenkezőjét amit kérek?

Figyelt kérdés

Tudja, hogy a gyerkőcnek nem adunk csokit-csipszet és egyéb szemetet. nem azt mondom, hogy nem kap, de hetente egyszer egy csoki. Ha édességre vagy rágcsára vágyik én szoktam itthon egészséges(ebb) dolgokat készíteni.

Na anyósom ezt semmibe veszi. Már nagyon sok vitánk volt vele ezzel kapcsolatban. Ha átkéri magához a kislányt leülteti a tv elé (igen, itthon is egy nap egy 5-10 perces mese mehet csak) és csoki meg csipsz hegyeket ad neki.

Nem akarok drasztikus lenni, hogy addig nem engedem át hozzá mert ettől függetlenül jó nagymama és a kislány is szereti őt.

De nagyon bu.kó viselkedés, hogy ennyire figyelmen kívül hagyja a nevelési elveinket.

2015. dec. 4. 15:01
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
75%
Ne engedd át, csak úgy, ha te is ott vagy. Persze ezzel nehezebb lesz az életed, de valamit valamiért.
2015. dec. 4. 15:47
 12/44 anonim ***** válasza:
79%
Mondjuk 4 évesen sok egy kicsit a két zacskó chips és az 1 tábla csoki egy délután. Visszaszívom amit korábban írtam.
2015. dec. 4. 15:55
 13/44 anonim ***** válasza:
29%

Attol is fugg milyen gyakran megy. Mert ha egy honapban egyszer megy, akkor nem csodalom a tabla csokit, mert legalabb egyszer hadd egye a szegeny gyerek.

De ha napi szinten tom magaba egy tabla csokit az azert tenyleg sok.

A rajzfilm meg gyereknek valo, nekik kcsinaljak, ha tetszik neki hat hadd nezze. Ha nem tetszik neki majd mast nez, miert kell ennyire lekorlatozni azt a gyereket? Az en haromevesem maga valasztja ki melyik rajzfilmet szeretne nezni, szerintem fontos hogy megtanuljon donteni es valasztani mar kis korban is.

2015. dec. 4. 15:58
 14/44 A kérdező kommentje:

Szerintem ezek a mesék nem valók még neki, mert hülyeségek vannak benne amit csak megtanul.

Ha lövöldözős mesét akar nézni azt is hagyjuk neki, mert tud dönteni?

Heti 2* ezt biztos bejátszuk és már teljesen tanácstalan vagyok.

Nincsen lekorlátozva a gyerekem. Rengeteget játszunk együtt, sétálunk, kézmúveskedünk, játszóházakba járunk.

Hétvégente egy disney rajzfilmet szoktunk együtt közösen megnézni.

2015. dec. 4. 16:01
 15/44 anonim ***** válasza:
68%

"miert kell ennyire lekorlatozni azt a gyereket? "

Azert mert KAROS. Karos orakig a teve elott bambulni (plane egy 4 evesnek) karos csokit meg csipszet zabalni.

Ha teged nem erdekel a sajat gyereked, az a te dolgod, akkor a tied legyen kis zombi a teve elott meg nyomja magaba a csipszet meg minden xart.

De ha a kerdezo ugy gondolja hogy az o gyereke ezt ne csinalja, akkor a nagymamanak kutya kotelessege ezt betartani, mert nem az o dontese.

Szerintem verlazito ez a viselkedes, igy csak primitiv emberek toljak, hogy csakazertis. Az elso ilyen eset utan elkuldtem volna a kedves mamat a busba. Es persze a gyerek tobbet egyedul nem ment volna hozza.

2015. dec. 4. 16:10
 16/44 anonim ***** válasza:
95%
A férjed mit szól amúgy ehhez? Neki mi az álláspontja?
2015. dec. 4. 16:10
 17/44 A kérdező kommentje:
A férjem mellettem áll. Ő is rengetegszer beszélt már az anyjával, de az sem érdekli őt.
2015. dec. 4. 16:13
 18/44 anonim ***** válasza:
83%
Hát ha a szép szó nem használ....marad a drasztikus megoldás. Nélkületek nem megy át a kislány.
2015. dec. 4. 16:15
 19/44 anonim ***** válasza:
56%
Az valóban bunkóság, hogy nem veszi figyelembe a ti kéréseteket. De talán ti is engedhetnétek egy kicsit. nem gondolom, hogy napi 5-10 percnél több visszavetné a gyereket a fejlődésben. Disney mesék pl? Nem hiszem, hogy az szemét lenne.
2015. dec. 4. 16:40
 20/44 anonim ***** válasza:
51%

4 èves,de napi 5-10perc mesèt nèzhet?

hát mikor nèzzen b***meg,ha nem most?

ha iskolás lenne,megèrtenèm,hogy suli időben van korlátozás.de 4èvesen?

a kajás rèsszel egyet èrtek veled. vigyèl anyóshoz egèszsègesebb nasikat(almacsipsz,gyümölcsök,esetleg zöldsègek felcsíkozva joghurtos mártogatóssal stb) ès mondd anyósodnak,hogy ezeket adja csipsz ès csoki helyett.

2015. dec. 4. 16:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!