Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan ne bántsam meg?

Hogyan ne bántsam meg?

Figyelt kérdés
Kiderült, hogy terhességi cukorbetegségem van. Szigorú diéta szerint kell étkezzek és meg van szabva, hogy pontosan 3 óránként ehetek. 7kor kezdem a reggelivel, így a vacsora 19:00-ra esik. Eddig sűrűn vacsiztunk anyósoméknál, jól kijövünk. Mindig 17-17:30kor vacsiztunk. Most hogy alig ehetek valamit és azt sem akkor így nem szeretnék menni hozzájuk. Mivel a diéta miatt állandóan éhes vagyok. Múltkor csak a férjem ment vacsira én otthon maradtam, küldtek vacsira kaját. Mivel nem tudtam pontosan miből mennyi van benne nagyjából kiszámoltam, hogy egy tányérral eszek a levesből utána magas lett a mért érték ahhoz képest amiket én szoktam mérni... Emiatt a diéta sikere érdekében nem szeretnék menni. De ha ezt így megmondom akkor is meg fog sértődni. Nem tudom mit mondjak
2015. dec. 3. 12:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Ne haragudj meg, de szerintem nem kéne ennyire túldramatizálni, másnak egész életében alkalmazkodnia kell a cukorbetegség miatt... A sonka, tojás, sajt és társai tudomásom szerint nem emelik a cukrot, de ha igen, akkor is elhanyagolható mértékben, főleg ha csak 1 napot veszünk. Megeszel két főtt tojást, ők sem sértődnek meg, neked sem lesz semmi bajod, és még éhezni sem fogsz...
2015. dec. 3. 12:09
 2/13 A kérdező kommentje:
diétáztál már? Te jól éreznéd magad két főtt tojással ha körülötted mindenki az asztalnál krumpli pürét, bab levest, fasírozottat és süteményt enne?
2015. dec. 3. 12:14
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Én sem igazán értem, attól mert ők öt és fél hat között esznek, te miért nem mehetnél el hozzájuk? Kérd meg az anyósodat, hogy vacsorázzatok később. Értesd meg vele, hogy nem ehetsz akármit akármikor, ha ezen megsértődik, az legyen az ő baja, nem a tied.
2015. dec. 3. 12:16
 4/13 anonim ***** válasza:
90%

te nagyon buta vagy,

megmondod neki, hogy mi a bajod, max viszel kaját

2015. dec. 3. 12:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is eltúlzod. Vagy a következő hónapokban nem mész sehova a terhességi cukor miatt? Elég nagy butaság lenne.

Előtte beszéld meg anyósoddal, hogy diétázol ezért csak fix időben és nagyon keveset ehetsz.

2015. dec. 3. 12:33
 6/13 anonim ***** válasza:
55%
Átállnék paleora, akkor ehetsz ami abba belefér, számolás nélkül :-)
2015. dec. 3. 12:48
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért sértődne meg?
2015. dec. 3. 13:01
 8/13 anonim ***** válasza:
92%

én jól érezném magam 2 tojással, mert mások nem felelősek az én magzatomért, csak én. így...én 2 tojást ennék, míg mások kétpofára zabálják a zsírt. igen. pedig nem vagyok mártír-terhes típus (én minden nap szúrom magam 6 hónapja, mert amúgy elhalna a magzat, véralvadásom miatt)

esetleg, ha nem bírod ki a falatozgatást, azt csinálhatnád, hogy nem vacsorázni mentek át, hanem tényleg programot csináltok. amit náluk is lehet akár, de nem az evéssel van összekötve (pl. társasjátékozás)

25 hkm

2015. dec. 3. 13:31
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan Azzal sérted meg hogy ha nem mész el!

Nem hinném,hogy anyósod nem érti meg,hogy nézd terhességi cukros vagyok ezért előírás szerint kell étkeznem. A varázsszó:kommunikáció.

És még mielőtt belekötsz,nekem az egész életem diétázásról szól,nem csak a terhességem alatt.

Mindent meg lehet oldani,de amilyen irányba elviszed ezt a "problémát" az énszerintem már túlmegy azon hogy terhességi hormonok.

2015. dec. 3. 13:39
 10/13 anonim ***** válasza:
90%

Inzulinrezisztens vagyok, ugyanazt a szigorú diétát tartom, mint TE, de nem 9 hónapig, hanem életem végéig.

Elmész hozzájuk, viszel egy kis salátát, sajtot, diót, mandulát, azt lehet olyankor is enni, és este 7-kor kérsz a bablevesből, amit főzött. Egyébként a bablevesben a bab, a répa, a zöldség, mind lassan felszívódó szénhidrát, ami kevés fehér liszt esetleg a rántásban van, annyi belefér vacsorára is.

2015. dec. 3. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!