Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyosom nem akar elkoltozni!...

Anyosom nem akar elkoltozni! Ki tehetem jogi uton?

Figyelt kérdés
Anyosom megkert, hogy had maradjon nalunk 1hetre, amig aposom temeteset jntezi, mert nem szeretne egyedul kenni. Ezt nyilvan megertem, igy hagytuk. Azota 3 honap tekt el, es esze agaban nincs elmenni. Mintha otthon lenne felkel, bekapcsolja a tv-t, kiszolalja magat a hutobol, bekapcsolja a laptopomat, facebookozik, zsortolodik, kioktat, kritizal, turkal a holmiaink kozott. Mintha itt lakna. Amikor megemlitem neki, hogy igencsak elment az ido, nem szeretne e hazamenni, en vagyok a szemet, aki nem tamogatja ot a gyaszban.
2015. nov. 5. 11:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%

Férjeddel beszéld meg, hogy mondja meg az anyjának, hogy most már menjen haza.

Ha férjeddel ezt nem sikerül megbeszélned (halogató, kitérő választ ad), akkor viszont nyíltan, de kedves hangnemben Te mondd meg anyósodnak, hogy most már menjen haza, egész egyszerűen csak azért mert 3 hónap után már felnőtt emberként a saját anyád, testvéred jelenléte is idegesítene az otthonodban.

Ha még ezt sem fogja fel, akkor mondd neki, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy minden felnőtt ember szereti a saját életét élni, és idegesíti, ha mások kéretlenül rátelepednek, és osztani kezdik az észt neki.

Ha nem fogja fel ennek az igazságát, hanem sértődésből kezd el csomagolni, az is jó.

2015. nov. 5. 12:06
 12/19 anonim ***** válasza:
52%
Igen, kiteheted. És amilyen ember, ki is KELL tenni, de azonnal! És nagyon vigyázz magadra, mert ha nem lépsz gyorsan, nemcsak te mégy rá lelkileg erre az önző, érzelmi szipoly nőre, hanem a párkapcsolatod is!
2015. nov. 5. 18:26
 13/19 anonim ***** válasza:
59%
Nem gyászol, hanem jól érzi magát. Csomagolj össze és tedd ki, durván visszaél a vendégszeretettel.
2015. nov. 5. 18:51
 14/19 anonim ***** válasza:
79%

Laptop "szervízbe kerülne" hűtő meg üresen maradna, mert minden megtakarításunk ráment a vendéglátásra... (munkába rendelnék 1-2 hétig kaját).

Aztán elutaznék a szüleimhez és aznap kiraknám azzal az indokkal,h amíg nem leszek otthon csótányírtást rendeltem:P Akkor nem tartózkodhat senki a lakásban:)

2015. nov. 5. 21:38
 15/19 anonim ***** válasza:
92%
Férjed külföldön van, oké, de ettől még tök egyszerű. Felhívja a kedves mamát, és közli vele:" Anyu, itt a vége, nincs tovább, még ma pakolj össze és menjél szépen haza! Nem szeretnék ez ügyben még egyszer telefonálni! Ha nem, akkor jön a b verzió. Megbeszéltem Juliskával(feleség), hogy ha erre nem vagy hajlandó, 10 perc alatt összeszedi a motyódat és kirakja a küszöb elé, veled együtt, az én legnagyobb egyetértésem közepette! Ugye világos? No azért! Szeretünk anyuka, tudjuk, hogy most nehéz, mindenben támogatunk és számíthatsz ránk, de az ott a mi otthonunk, ideje neked is újra birtokba venned a tiédet!" Punk-tum. Ezt nem lehet másként. Nálunk ilyen elképzelhetetlen lenne. Imádom az Anyóst, sosem volt vitám vele 20 év alatt, de nem is jött még sosem, csak ha hívtuk. Tényleg kezdek rájönni a sok anyós témában olvasott kérdésből, hogy piszok mázlista vagyok. Egy tündér, szinte ugyanannyit vagyok Vele, mint a saját Édesanyámmal, neki csak fiai vannak, engem a lányaként szeret. Bónusz botrányosan jól főz és mindig olyat, amit ugye az unokák, meg a "menye" azaz, én szeretek. "Nem akarok zavarni virágom, de valaki ugorjon már át ezért a vörösboros borjúpörköltért, nem akarom egész héten ezt kajálni! Krumligombócot csináltam mellé, mert tudom, hogy te nem galuskával szereted." Kész! :)
2015. nov. 6. 09:10
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Mindegy mit szól, kérd meg szépen, hogy holnap menjen szépen haza, ő nem ide tartozik, nem itt lakik.

Azt kérte, egy hétre maradhasson, arra mondtál igent, nem másra.

2015. nov. 7. 11:39
 17/19 anonim ***** válasza:
28%

1) router kihúz, jelszó laptopra feltesz. az első csak akkor dug vissza ha költözik.

2) nincs tulajdoni viszonya, se bejelentve? írásban felszólít ügyvéd által, hogy vége szívessségi társbérletnek, ha nem távozik akkor rendőrségi intézkedés lesz a történet vége.

3) pszichés gondjai vannak, szed valamit? ha kicsit hülyén viselkedik, akkor fel lehet hívni 104et (de csak valóságos történetet előadni), hogy elment az esze :)

2015. nov. 8. 13:49
 18/19 anonim ***** válasza:
9%
csótány?? poloska gázmester útján +zárcsere utána, nehogy visszajöjjön.
2015. nov. 8. 13:50
 19/19 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem kései sirató ötlete a legjobb. 3 hónappal a férje halála után, akivel valószínűleg többet élt együtt, mint nélküle akármilyen idegesítően viselkedik, valószínűleg akkor is azért rendezkedett be annyira, mert nagyon nem akar hazamenni az üres házba és egyedül lenni, szembesülni mindennap a cuccaival stb. stb. Viszont a saját érdeketekben haza kell küldeni, mielőtt a te idegeid, aztán a házasságotok stb. látják kárát. (engem eleve zavarna a jelenléte, na de úgy, hogy a férjem, a gyereke, ráadásul ott sincs? Te jó ég, kifutnék a világból! Hogy bunkó legyek, mégiscsak a férjem rokona, nem az enyém, most attól, hogy összeházasodtam a fiával mi még nem melegedtünk össze, nem is érteném mit akar tőlem, miért nem megy valami másik rokonhoz vagy barátnőhöz inkább..)

De a kényes helyzet miatt, hogy mégiscsak gyászol én is ezt a diplomatikus módját választanám a hazaküldésnek. Elmenni üdülni nélküle és akkor egyúttal hazavinni, ő hozzá vendéget rendezni, hogy miatta hazamenjenk vagy esetleg magadhoz hívd meg a komplett családot és hát ő már nem fér el, így pont ideje, hogy hazamenjen. Tehát, ha nem érti meg, hogy hazakéne menni, így olyan normális helyzetet kell teremteni, amiből annak kell következnie, hogy hát szép volt jó volt, de mostmár haza tetszik menni, két cuppanós puszi, vigyázzon magára stb.

A takarodjon a fenébe, vigye el a rendőrség stb. az azért szerintem túlzás, nem rögtön azzal kéne kezdeni.

2015. nov. 9. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!