Anyosom nem akar elkoltozni! Ki tehetem jogi uton?
Férjeddel beszéld meg, hogy mondja meg az anyjának, hogy most már menjen haza.
Ha férjeddel ezt nem sikerül megbeszélned (halogató, kitérő választ ad), akkor viszont nyíltan, de kedves hangnemben Te mondd meg anyósodnak, hogy most már menjen haza, egész egyszerűen csak azért mert 3 hónap után már felnőtt emberként a saját anyád, testvéred jelenléte is idegesítene az otthonodban.
Ha még ezt sem fogja fel, akkor mondd neki, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy minden felnőtt ember szereti a saját életét élni, és idegesíti, ha mások kéretlenül rátelepednek, és osztani kezdik az észt neki.
Ha nem fogja fel ennek az igazságát, hanem sértődésből kezd el csomagolni, az is jó.
Laptop "szervízbe kerülne" hűtő meg üresen maradna, mert minden megtakarításunk ráment a vendéglátásra... (munkába rendelnék 1-2 hétig kaját).
Aztán elutaznék a szüleimhez és aznap kiraknám azzal az indokkal,h amíg nem leszek otthon csótányírtást rendeltem:P Akkor nem tartózkodhat senki a lakásban:)
Mindegy mit szól, kérd meg szépen, hogy holnap menjen szépen haza, ő nem ide tartozik, nem itt lakik.
Azt kérte, egy hétre maradhasson, arra mondtál igent, nem másra.
1) router kihúz, jelszó laptopra feltesz. az első csak akkor dug vissza ha költözik.
2) nincs tulajdoni viszonya, se bejelentve? írásban felszólít ügyvéd által, hogy vége szívessségi társbérletnek, ha nem távozik akkor rendőrségi intézkedés lesz a történet vége.
3) pszichés gondjai vannak, szed valamit? ha kicsit hülyén viselkedik, akkor fel lehet hívni 104et (de csak valóságos történetet előadni), hogy elment az esze :)
Szerintem kései sirató ötlete a legjobb. 3 hónappal a férje halála után, akivel valószínűleg többet élt együtt, mint nélküle akármilyen idegesítően viselkedik, valószínűleg akkor is azért rendezkedett be annyira, mert nagyon nem akar hazamenni az üres házba és egyedül lenni, szembesülni mindennap a cuccaival stb. stb. Viszont a saját érdeketekben haza kell küldeni, mielőtt a te idegeid, aztán a házasságotok stb. látják kárát. (engem eleve zavarna a jelenléte, na de úgy, hogy a férjem, a gyereke, ráadásul ott sincs? Te jó ég, kifutnék a világból! Hogy bunkó legyek, mégiscsak a férjem rokona, nem az enyém, most attól, hogy összeházasodtam a fiával mi még nem melegedtünk össze, nem is érteném mit akar tőlem, miért nem megy valami másik rokonhoz vagy barátnőhöz inkább..)
De a kényes helyzet miatt, hogy mégiscsak gyászol én is ezt a diplomatikus módját választanám a hazaküldésnek. Elmenni üdülni nélküle és akkor egyúttal hazavinni, ő hozzá vendéget rendezni, hogy miatta hazamenjenk vagy esetleg magadhoz hívd meg a komplett családot és hát ő már nem fér el, így pont ideje, hogy hazamenjen. Tehát, ha nem érti meg, hogy hazakéne menni, így olyan normális helyzetet kell teremteni, amiből annak kell következnie, hogy hát szép volt jó volt, de mostmár haza tetszik menni, két cuppanós puszi, vigyázzon magára stb.
A takarodjon a fenébe, vigye el a rendőrség stb. az azért szerintem túlzás, nem rögtön azzal kéne kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!