Titeket ez hogy érintene? Zavarna, vagy nem foglalkoznátok vele?
A lényeg az, hogy a férjem szüleinek van a férjemmel egyidős házaspár barátja, akiknek van egy 2 éves kislánya.
Anyósom mindig úgy emlegeti mindenkinek a kislányt, hogy az "unokája". De még nekünk is így mesél róla, hogy pl. hétvégén volt itt a kisunokám. Semmiféle rokoni kapcsolat nincs közöttük, még a szüleivel sem. A kislány pedig mamá-nak hívja anyóst, pedig még mindegyik oldalról élnek a nagyszülők náluk. De még azt sem lehetne mondani, hogy olyan hű de szoros kapcsolatban állnának egymással, mert annyit azért nem találkoznak, max 1-2 havonta pár alkalmat csak.
Nekem ez nagyon bántja a fülem, mert elgondolkoztam, hogy ha majd nekünk lesz gyerekünk és megszületik az "igazi" unokája, akkor majd mindenkinek magyarázkodik, hogy éppen "melyik" unokájáról beszél? Valamint azt sem szeretném, hogy a gyerekem előtt unokának nevezze a másik kislányt, aki egyébként egy tök vadidegen gyerek, mert nem akarom, hogy összezavarja, és azt gondolja, hogy neki ő rokona.
Nektek mi a véleményetek erről? Ti szólnátok ezért anyósotoknak? A férjemet egyelőre nem zavarja a dolog, azaz inkább nem foglalkozik vele, de amennyire ismerem ez akkor lesz neki is probléma ha megszületik a gyermekünk majd.
Bocs, de mi a fene közöd van hozzá, hogy anyós milyen érzelmi kapcsolatban van egy kisgyerekkel? Honnan tudod, hogy miért, hogyan alakult ki azzal a házaspárral a baráti kapcsolat? Nyilván van egy történetük, nem szokványos, hogy barátok között generációs különbség van, ennek oka kell legyen. Ha valódi érdeklődésből, és nem a féltékenységtől hajtva megkérdezed tőle, lehet, hogy el is meséli. Vagy megtartja magának, de erre sem szólhatsz semmit, jogában áll.
Eszembe se jutna féltékenykedni egy 2 éves gyerekre, még kevésbé bepróbálkozni azzal, hogy egy felnőtt embernek (aki mellesleg már felnevelte a férjemet) előírjam, hogy kivel milyen kapcsolatban lehet. Ha én lennék a szóban forgó anyós, nagyon rövid úton leállítanálak, ahogy elkezded.
Édesanyámnak olyan munkája van, hogy gyakran kerül kapcsolatba állami gondozott gyerekekkel. Van amelyik anyának hívja.
Utoljára kb 12 évesen duzzogtam emiatt....
Ha az unokájának érzi, akkor lehet az a gyerek is az unokája. A magyarázkodást meg nem értem. Max hozzámondja, hogy fogadott nagymamája a lánynak, vagy még azt sem, hisz aki ismeri tudja, hogy milyen a családi állapota az anyósnak.
ha tudnád hány család keres egy ilyen pótnagyit ...
és milyen jó is az ha van nagyszülő
lehet h az igazit nem érdekli az unokája vagy túl messze lakik vagy egyéb ok miatt nem
Nem duzzogok ezen, csak furcsának találom, mivel a mi családunkban nincs ilyen, és még csak nem is találkoztam ilyen felállással. A barátság pedig nem egy nagy közös sztorira vezethető vissza, hanem apósom együtt dolgozott a férfi apjával, s ezáltal ismerték meg egymást, majd alakult ki egy barátság. Olyan mély barátságnak nem mondanám, azért is írtam, hogy ezek 2-3 havonta 1-1 alkalmi látogatást jelentenek, nem pedig olyan viszonyt mintha őket is a saját gyerekeinek tekintenék, ezért is fura.
De akkor ezek szerint ez teljesen normális. Nem szeretnék félreértést, nem vagyok féltékeny egy 2 éves gyerekre, hanem anyósékat nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!