Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A barátom anyja rettenetesen...

A barátom anyja rettenetesen féltékeny rám, pedig én nem követtem el ellene semmi rosszat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A barátommal 6 hónapja vagyunk együtt, ezalatt már megismerhettem az összes családtagját - alapból nem szimpatikus család, de igyekszem jóban lenni velük, nem vagyok ellenséges, próbálok mindenkit elfogadni, és az anyján kívül kedvelnek is. Vagy legalább megférünk egymás mellett, ha néha odamegyek (már ezt is lecsökkentettem minimálisra).

Az anyja viszont keresi a gyenge pontjaim. Sérteget, de eléggé burkoltan ahhoz, hogy szeretett fiacskája ne vegye észre. Nem hagy minket kettesben lenni. Állandóan panaszkodik. Simán benyit a szobába, amikor ketten vagyunk zárt ajtó mögött és nekiáll simogatni a fiát, és nézi mit csinálunk (épp ölelkeztünk, amikor benyitott, jobb híján egy képnézegetőt sikerült behívni laptopon, erre fitymálóan húzta a száját). Vagy hangoskodik az ajtó előtt, pakol stb. Mindenbe beleüti az orrát, pl a közös programjainkba is. Ma találkoztunk volna a barátommal (gyakran megyünk kirándulni) erre kikönyörögte hogy őt vigye el, mert már rég volt. (Korábban is emlegette, hogy engem bezzeg visz.) Ha valamit mi nem úgy csinálunk otthon ahogy ők, akkor szimplán kiröhög, de az okát se tudja...

Nincsenek barátai, utálja a munkáját, nincs megelégedve az életével, állandóan panaszkodik, amikor elmentünk egy hétvégére párommal egyfolytában hívta telefonon, és az a tipikus "mer ingyért van" (a lényeg hogy ha valamit ingyen megszerezhet akkor is megszerzi, ha nincs rá szüksége).

Egyszóval anyós (lenne) a legrosszabb fajtából!

Lehet egy ilyennel kezdeni? Gondoltam, ha nem megyek amikor otthon van, megoldom a dolgot, de ez simán betesz nekem távolról is.

Csak a szakítás a megoldás ilyenkor?

2015. okt. 30. 12:51
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Igen, értem, attól félek, hogy mivel az anyja ezt úgymond nem nyilvánosan csinálja, hanem "csak nekem", ezért ő semmit nem vesz ebből észre, és ha esetleg mondanám, még én jönnék ki rosszul - igen, tudom, már rég rossz, ha nem hisz nekem. De ő váltig állítja, hogy az anyja kedvel engem. (Mert vele küld nekem sütit, meg mondja neki, hogy bármikor jöhetek ám! Aztán amikor ott vagyok, rendezi a műsort.)

Még várok egy kicsit, hogy több bizonyítékom legyen, meg erőt gyűjtök, aztán megpróbálok vele beszélni...

Köszönöm a válaszokat!

2015. okt. 30. 14:49
 12/25 anonim ***** válasza:
83%

Drágám menekülj...én ugyanebben a dologban jártam 2 év feszültség után el is költözött az exem 100 km-rel arréb hozzánk...8 évet pazaroltam rá majd rájöttem h csak elcseszem az időt anyuci keze elér...és lám jött egy igazi férfi. Ha magától nem látja és ilyen irányítható akkor soha nem fog felnőni a mamától meg soha nem lesz nyugtod.

Lehet, hogy most úgy érzed szereted...de hidd el...belesavanyodsz és kiábrándulsz.

2015. okt. 30. 14:54
 13/25 anonim ***** válasza:
62%

Szia! Szerintem a baratod anyja nem normalis, es ez a viselkedes nem ellened iranyul. Tipikusan az a no, akinek a fia a a mindene es a fiat erzi eszkoznek, ami karpotolja az elcseszett eleteert. En a helyedben nem traktalnam ezzel a baratodat, ugyanis o ebben a viselkedesben nott fel, tehat szamara ez nem kirivo viselkedes az anyja reszerol.

En a helyedben az anyukanak vagnek vissza, ha megjegyzeseket tesz. Pl., ha kirohog, akkor megkerdeznem, h "es ebben mi a vicces???" vagy vmi olyan kommentet tennek, ami egyebkent nem serto, de az anyukat eligazitja.

Nem tudom, mennyire szereted a baratodat, de egy ilyen anyos a legrosszabb, ugyh ha komolyra fordul a kapcsolatotok a sraccal, akkor en tuti kicsit hatarozottabban megszabnam a hatarokat az anyosnak, h pl. ne nyisson be csukott ajton a fia szobajaba, amikor Te is ott vagy stb. Az a baj, h az ilyen tipusu emberekkel szemben csak a hatarozott viselkedes eredmenyes, kulonben a fejedre nonek.

2015. okt. 30. 17:16
 14/25 acelsziv ***** válasza:
64%
Próbáltál már leülni megbeszélni anyóssal a dolgot? Esetleg egy titokban felvételre állított telefonnal? Mert lehet, hogy el fog mondani olyasmiket amiket a fia előtt nem mondana. Csak kérdezz rá nála a dolgokra konkrét példákkal együtt.
2015. okt. 30. 17:41
 15/25 A kérdező kommentje:

13. válaszoló: Nagyon szeretem, ha összekapunk valamin és nem beszélünk este, haraggal fekszünk le, már rosszul alszom. Nem vagy csak nagyon nehezen tudnék tőle elszakadni, még így is.

Amúgy igazad lehet neked is, mert amikor a barátom kicsit kiakadt az egyeteme miatt, és elmondta neki, csak azt szajkózta, hogy mit szólna mindenki ha ott hagyná?? Ne merje... Pedig csak egy kis biztatásra lett volna szüksége - amit tőlem megkapott.

14. Nem beszéltem vele négyszemközt, már attól rosszul vagyok, ha megyek hozzájuk és kiderül hogy hoppá, szabadnapja van... Köszönök neki és már az udvariassági körökkel sem próbálkozom, mint régebben.

2015. okt. 30. 21:23
 16/25 anonim ***** válasza:
34%

Nézd elmesélem velem mi van aztán ebből vond le a megfelelő következtetést:

3 év kapcsolat és fél év egy fedél alatt élés után házasodtunk össze, azt hittem egy igazi férfihoz mentem hozzá, mert mindig mellém állt, igen ám,de ez alatt bátyja és az apja burkoltan szapult engem(az apa kedvesen sajna ő már csak ilyen). Ő nem csinált semmit, mert a burkolt dologra nem igazán lehet reagálni hisz letudja a másik fél annyival, hogy ő nem is akart bántani, na persze... Aztán bátyja elvett egy nőt, az elején nagyon kedves volt ám lassan 2 éve szült egy babát. Amióta az a baba a családban van érzem hogy a "sógornőm" ki akar túrni, mert azt szeretné, hogy csakis ő legyen a célpontban. Legutóbb már azon nevetgéltek, hogy nekem gyógyszerátszokás miatt sokáig fog tartani a baba összehozása, bezzeg nekik csak 2 hét volt (de csak azért mert 39 évesen hozta össze ilyenkor már ketyeg a biológiai óra). ÉS a párom nem reagált semmit,most majd 2 napig sírtam és most is elszontyolodom, mert mélységesen csalódtam, persze ő akkor ezt nem hallotta,de utólag sem reagált a szüleinél rá és rájöttem ez már a büdös életben nem fog változni, az apró sértéseknél még el tudtam viselni, de így lassan 4 év kapcsolat és 2 év házasság után lemerültem lelkileg,teljesen depis lettem és el kell fogadnom, hogy bár nagyon szeretem őt,de ő mindig apuci pici fia lesz és nem lesz képes változtatni magán. Szóval eldöntöttem, legközelebb a sértegetésnél jól leoltom a libát(akkor is ha Karácsonykor teszi ezt) és sarkon fordulok, aztán közlöm akkor akarom őket látni amikor a hátam közepét. Ha ő nem véd meg el kell ezt fogadnom és magamért kell kiállnom, mert úgy néz ki a jó kislányokat elnyomják, szóval kénytelenek lesznek megismerkedni a dühös felemmel. Remélem ez a történet valamiben segített.

2015. okt. 31. 13:05
 17/25 anonim ***** válasza:
16%
ja még annyit, hogy próbáltam feléjük közeledni a baba születésénél, vettem új ruhácskát, meg játékot,de azt mondták rájuk, hogy biztos "bárányhimlősek" ha pedig hozzá értem volna a babához már mondták, hogy " hűűű végre hozzá is érsz" vagy csak el kezdte ecsetelni ő mennyivel ér többet anyaként míg én ugye még nem szültem, szóval a babával ezért nem alakult ki sajna szorosabb kapcsolat :(
2015. okt. 31. 13:09
 18/25 A kérdező kommentje:

Aki kíváncsi a fejleményekre:

Megemlítettem a barátomnak az anyja vislkedését példákkal. A reakciója komolyan elkeserített! Visszatámadott a saját anyámmal, hogy az övé még mindig jobb (az enyémmel nem is beszélünk; többek közt ezért is reméltem, hogy az övével lehetnék jóban...), nem reagált az anyja sértéseire, és szerinte továbbra is kedvel engem. Ezenkívül pedig egyből visszatámadt az én hibáimmal. Bánom hogy szóltam, lehet tényleg nem jutunk sehova :(((((

2015. okt. 31. 20:53
 19/25 A kérdező kommentje:

Nagyot csalódtam benne. Olyan, mintha az anyja mellett állna még így is..

Amúgy senkit nem pontoztam le, mindenki véleményének örültem, és próbálom hasznosítani, köszönöm.

2015. okt. 31. 20:55
 20/25 anonim ***** válasza:
21%
A legrosszabb amit tehettel, hogy nyiltan - a baratod kepebe mondva - kritizaltad az anyjat. Mit vartal ettöl a beszelgetestöl? Hogy a baratod azt mondja?: igazad van dragam, az anyam egy förtelmes, kibirhatatlan, szar anya, de hat megiscsak az anyam... A leirasodbol csak egyetlen dolgot tudtam kiszürni: te is es az edesanya is ki akarjatok sajatitani a fiut. Meg talan meg azt, hogy a baratod nem erett ferfi benyomasat kelti.
2015. okt. 31. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!