Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan vannak kiakadva...

Jogosan vannak kiakadva anyukámék?

Figyelt kérdés
A feleségem epilepsziás beteg. A napokban rohama volt így indokolt a gyógyszerváltás de ahhoz szükséges egy alvásmegvonásos vizsgálat. Ez azt jelenti,hogy csütörtök reggel 8-tól péntek reggel fél 10-ig nem aludhat és utána csak gépekre kötve pár órát. Mivel van egy 7 hetes babánk illetve egy 20 hónapos így megkértük a szüleimet akik nyugdíjasok,hogy napközbe mi vigyázunk a gyerekekre de este,hogy ne aludjunk el elmennénk moziba vigyázzanak rájuk. Mindketten végig alusszák az éjjelt a kicsi max 1-szer kel. Anyuméknak ez nem is baj. Én csütörtök napközben alszom addig a feleségem babázik majd megyünk autószerelőhöz a gyerekekkel és este visszük őket a szüleimhez és altatás után megyünk moziba és vacsizni,hogy ne aludjunk be. Másnap viszem a nejem a dokihoz,megvárom(kb 2-ig) és délután visszük a gyerekeket ortopédushoz(15.40-re). Anyukámék teljesen kiakadtak,hogy mi az,hogy én nem alszom sokat és vezetek. Sajnos máshogy nem tudjuk megoldani. Szerintetek is gázos ez így?
2015. okt. 27. 18:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
37%

Te tudod, érzed majd, hogy milyen állapotban leszel. A párom nem igazán bír éjszakázni, koránfekvő, de muszáj volt, amíg éjszakás volt. 12 órás műszak után átszelte az országot (talán 6 órás út? s elég unalmas), nem volt friss, persze, de azért nem volt veszélyes állapotban s mindig óvatosan, lassan vezet, nagy forgalom sem volt. Ennél jóval veszélyesebb, amikor én vezetek kánikulában, motoron is majdnem elalszom, vigyázok is nagyon és meg is állok néha. Rengeteg ember vezet kevés alvással, de nem mindenkinek tanácsos. Én nem tenném, mert én iszonyú vagyok kialvatlanul, a testem arra vár, hogy mikor kapcsolhat le, állva is simán elaludnék. De van, aki sokkal jobban bírja s egy nem túl forgalmas helyen rövidebb utat simán és joggal bevállal.

Le fognak szavazni, de ez van. Némi kockázat nyilván van, de hogy mekkora, az nagyon, nagyon szóródik.

2015. okt. 27. 19:06
 12/18 anonim válasza:
26%

Féltenek, ezért a kiakadás "jogos", de valszeg az életben néha nem úgy megy minden, ahogy az egészség megkívánja.

Amúgy az alvásmegvonásos ERG "alvásmegvonás" részét annó a Heim Pál kórházban sem orvos felügyelte, mert minek?...Ott volt édesanyám, aki egész éjjel fenntartott.

Nézd...ha én kb 24 óra nemalvás után levezettem 3,5 órát úgy, hogy közben csak 1 expresszó kávét ittam, akkor sztem egy 20 perces kocsikázás csak-csak menni fog (iszol egy kávét,teát előtte és minden jó lesz)

Amúgy meg a kamionosok ezt szinte életvitelszerűen csinálják....

A feleséged egészségéről van szó....ha megtudod tenni, akkor csináld.

2015. okt. 27. 19:09
 13/18 anonim ***** válasza:
37%

Ha azért akadnak ki hogy alig alszol és úgy vezetsz az olyan értelembe jogos hogy féltenek téged, de tudniuk kell hogy nagyon mást nem tudsz csinálni ha csak nincs nekik jobb ötletük erre.

Engem is féltettek a szüleim amikor megtudták hogy több mint 28 órája semmit nem aludtam és úgy mentem el hosszabb 3 órás útra autóval egy 3 napos kiruccanásra egy távol élő nagyon jó barátomhoz, akkor is ment a felháborodás ezért, pedig tudták jól hogy 24 órás szolgálat után megyek. 24 órásba nálunk van 4 óra pihenő idő amit mi osztunk be hogyan vesszük igénybe ezeket amiből 2 órát alvással is lehet tölteni éjjel amikor nincs ki be járás a portán a dolgozók részéről és én ezeket ritkán szoktam igénybe venni mert sokáig bírom ébren alapból főleg hogy akkor a bejárati főportára voltam beosztva és váltóm is csak egyszer volt 4 óra időre egy nő ugrott be amikor majdnem mindannyiunkat a teherportára vezényeltek mert több autót kellett átvizsgálni rakományügybe így még picit fárasztó is volt a munkám de meg kellett csinálni.

2015. okt. 27. 19:13
 14/18 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat. Vegul ugy beszeltuk meg,hogy taxival megyunk es en alszom a vizsgalat kozben. Nekem ulve is megy. Aztan ejjel aludhatunk csak ezt kell kibirni. Nyilvan fontos a vizsgalat mivel 2 kicsivel van otthon a felesegem es elkell kerulni a rohamot. Nagyon keves osszesen 4 volt neki eleteben de a legutobbi gyogyszer szedese mellett,velem beszelgetve ugy,hogy a babank a kezeben volt. 30 perc kiesett neki. Termeszetesen felveszunk melle egy embert allando felugyeletre de addig is a vizsgalatot megkell csinalni.
2015. okt. 27. 19:46
 15/18 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem jól megoldottátok! Sok sikert a virrasztáshoz.
2015. okt. 27. 19:52
 16/18 anonim ***** válasza:
78%
Szánjatok rá erre pénzt és menjetek taxival, így mindenki megnyugodhat!
2015. okt. 28. 08:45
 17/18 anonim ***** válasza:
55%

Én azt mondom, hogy ha egyszer az életben valaki nem alszik éjszaka, akkor másnap attól még vezethet. Mert eleve "kipihent" állapotról indulsz, a hercehurca miatt alapból felfokozott állapotban leszel, és mivel nem a nulláról indulsz (tehát nem hullafáradtan kezded az éjszakázást), ezért van hova nyúlnia tartalékért a szervezetnek, simán belefér egy ilyen.

Sőt, akár élhetsz némi élénkítővel is: koffeintabletta, reergin, ha úgy érzed. Ráadásul a vizsgálat alatt is tudsz szenderegni pár órát.

Volt olyan velem is, hogy szerda egész nap (kétszer másfél óra szünettel) egyetem, délután haza, fürdés. Majd indulás szórakozóhelyre, az este pedig olyan jól sikerült, hogy csak a másnapi laborcuccomért volt időm hazaugrani, csütörtökön 18-ig egyetem (5 órás labor, 3 órás labor, majd egy 2 órás nyelvóra). Nem dicsekvés, mert egyszer csináltam csak ilyet és bőven elég volt :D, csak példaként írtam, hogy ha normál pihentségről indulsz, akkor 36 órát simán ki lehet bírni. Plusz ugye utána ott a hétvége neked, ÉS tudsz többször aludni itt-ott egy-két órát, ami rengeteget segít.

2015. okt. 28. 17:30
 18/18 anonim ***** válasza:
szerintem az, hogy nem alszol egy éjszakát az semmi...attol nyugodtan vezethetnél..nem tudom mit aggodalmaskodnak. én havonta teszek meg 1800 km-t ..no léttemre ..nem alszok utkozben és utána másnap sem, ahogy megérkezem az uticélhoz. nem volt még probléma.
2015. okt. 30. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!