Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan vannak kiakadva...

Jogosan vannak kiakadva anyukámék?

Figyelt kérdés
A feleségem epilepsziás beteg. A napokban rohama volt így indokolt a gyógyszerváltás de ahhoz szükséges egy alvásmegvonásos vizsgálat. Ez azt jelenti,hogy csütörtök reggel 8-tól péntek reggel fél 10-ig nem aludhat és utána csak gépekre kötve pár órát. Mivel van egy 7 hetes babánk illetve egy 20 hónapos így megkértük a szüleimet akik nyugdíjasok,hogy napközbe mi vigyázunk a gyerekekre de este,hogy ne aludjunk el elmennénk moziba vigyázzanak rájuk. Mindketten végig alusszák az éjjelt a kicsi max 1-szer kel. Anyuméknak ez nem is baj. Én csütörtök napközben alszom addig a feleségem babázik majd megyünk autószerelőhöz a gyerekekkel és este visszük őket a szüleimhez és altatás után megyünk moziba és vacsizni,hogy ne aludjunk be. Másnap viszem a nejem a dokihoz,megvárom(kb 2-ig) és délután visszük a gyerekeket ortopédushoz(15.40-re). Anyukámék teljesen kiakadtak,hogy mi az,hogy én nem alszom sokat és vezetek. Sajnos máshogy nem tudjuk megoldani. Szerintetek is gázos ez így?
2015. okt. 27. 18:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
56%
Nem jogos a kiakadásuk, mert nem tartozik rájuk, de én sem értem, hogy te miért nem aludhatsz.
2015. okt. 27. 18:22
 2/18 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nem jogos, csak aggódnak értetek (érted).

Viszont a feleséged helyében azért egy pár órára elküldenélek aludni, hiszen te fogsz vezetni.

2015. okt. 27. 18:28
 3/18 anonim ***** válasza:
83%
Igen, te miért ne alhatnál mozi után.
2015. okt. 27. 18:29
 4/18 A kérdező kommentje:
Én szerda estétől csütörtök du 2ig aludhatok amíg szeretnék. Utána autószerelő majd este 10-re megyünk moziba és vacsizni. Hajnali 2 fele végzünk majd megyünk vissza anyumékhoz ahol néma csendben kell lenni,hogy tudjanak aludni. 2 szoba van. A konyhába max társasozunk,mert ott tv nincs és el nem aludhat. A doki külön mondta,hogy az alvásmegvonás miatt figyelni kell nehogy rohama legyen.
2015. okt. 27. 18:34
 5/18 anonim ***** válasza:
39%

Jogos. Ne vezess úgy, hogy nem aludtál. A saját épséged a te dolgod, de a gyerekek vagy a többi közlekedő épségével ne játssz.

Egyébként nekem elég fura, hogy ilyet nem orvosi felügyelet alatt végeznek. Honnan tudják majd, hogy a feleséged valóban nem aludt? Ez azért komolyabb dolog szerintem ennél. Kórházban kéne lennie az alvásmegvonás alatt.

2015. okt. 27. 18:36
 6/18 A kérdező kommentje:
magandokihoz jarunk es az o rendelojeben lesz a vizsgalat. sajnos erre ez a precedens,mert igy allitolag konnyebb fennmaradnia,mert nincs bezarva a korhazba. Akkor max tqxizunk de koszonom a valaszokag
2015. okt. 27. 18:41
 7/18 anonim ***** válasza:
86%

6: A taxi remek ötlet!

Szerintem más kifogásolható ebben nem volt, csak hogy ne autózz alvás nélkül.

2015. okt. 27. 18:43
 8/18 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem a mai világban ki tudják szűrni az orvosok 10 perc alatt, hogy az illető ki van-e pihenve, vagy nem aludt egész éjjel, valamint részletkérdés, biztos meg van az oka amiért nem kell ez miatt befeküdnie.

Én is fent lennék a férjemmel fordított esetben, ugye a házasság erről is szól, hogy jóban rosszban. Nem tudnék aludni úgy nyugodtan, hogy tudom egyedül van fent és:

1, bármikor lehet rohama

2, szétunja magát és még a végén elalszik

3, szolidaritásból is fent maradnék

Nem tartom annyira gáznak, hogy a kérdező is fent lesz, hiszen hányan vannak akik éjszakás műszak után utaznak haza, van aki 20-30 perces utakat is megtesz így hazafele.

Milyen messze van a kórház ahova mentek? Ha több órás út, akkor azért 1-2 órát pihenj előtte kora reggel.

2015. okt. 27. 18:48
 9/18 A kérdező kommentje:
20 perc autoval a tavolsag
2015. okt. 27. 18:51
 10/18 anonim ***** válasza:
58%

Ha csütörtök délután kettőkor kelsz fel, akkor péntek reggel 6-kor már igen erősen fáradt leszel te is. Ha csak nem pihensz, pénteken már inkább ne vezess. Az lehet még megoldás (ha a szüleid korán kelők) hogy mondjuk pénteken hajnali 5-től 8-ig alszol egyet. Akkor már ki lehet bírni, és a feleséged sem marad fent egyedül.

Az éjszakás műszakot ne keverjük ide, pont olyan, mint egy nappali műszak után vezetni. Két évig éjszakáztam, 10-re jártam, este 8-kor keltem, munka után mentem bevásárolni, elintézni amit kellett, és délután egy körül mentem aludni. Mondhatni a délelőtt lett a délután, a délután meg az éjszaka. Az összes éjszakás kollégám (és ismerősöm) így csinálta.

2015. okt. 27. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!