Jogosan vannak kiakadva anyukámék?
Szerintem nem jogos, csak aggódnak értetek (érted).
Viszont a feleséged helyében azért egy pár órára elküldenélek aludni, hiszen te fogsz vezetni.
Jogos. Ne vezess úgy, hogy nem aludtál. A saját épséged a te dolgod, de a gyerekek vagy a többi közlekedő épségével ne játssz.
Egyébként nekem elég fura, hogy ilyet nem orvosi felügyelet alatt végeznek. Honnan tudják majd, hogy a feleséged valóban nem aludt? Ez azért komolyabb dolog szerintem ennél. Kórházban kéne lennie az alvásmegvonás alatt.
6: A taxi remek ötlet!
Szerintem más kifogásolható ebben nem volt, csak hogy ne autózz alvás nélkül.
Szerintem a mai világban ki tudják szűrni az orvosok 10 perc alatt, hogy az illető ki van-e pihenve, vagy nem aludt egész éjjel, valamint részletkérdés, biztos meg van az oka amiért nem kell ez miatt befeküdnie.
Én is fent lennék a férjemmel fordított esetben, ugye a házasság erről is szól, hogy jóban rosszban. Nem tudnék aludni úgy nyugodtan, hogy tudom egyedül van fent és:
1, bármikor lehet rohama
2, szétunja magát és még a végén elalszik
3, szolidaritásból is fent maradnék
Nem tartom annyira gáznak, hogy a kérdező is fent lesz, hiszen hányan vannak akik éjszakás műszak után utaznak haza, van aki 20-30 perces utakat is megtesz így hazafele.
Milyen messze van a kórház ahova mentek? Ha több órás út, akkor azért 1-2 órát pihenj előtte kora reggel.
Ha csütörtök délután kettőkor kelsz fel, akkor péntek reggel 6-kor már igen erősen fáradt leszel te is. Ha csak nem pihensz, pénteken már inkább ne vezess. Az lehet még megoldás (ha a szüleid korán kelők) hogy mondjuk pénteken hajnali 5-től 8-ig alszol egyet. Akkor már ki lehet bírni, és a feleséged sem marad fent egyedül.
Az éjszakás műszakot ne keverjük ide, pont olyan, mint egy nappali műszak után vezetni. Két évig éjszakáztam, 10-re jártam, este 8-kor keltem, munka után mentem bevásárolni, elintézni amit kellett, és délután egy körül mentem aludni. Mondhatni a délelőtt lett a délután, a délután meg az éjszaka. Az összes éjszakás kollégám (és ismerősöm) így csinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!