Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Válás után anyósék lakásában:...

Válás után anyósék lakásában: ti maradnátok vagy mennétek a következő helyzetben?

Figyelt kérdés

A lakás anyós nevén van, a házasságkor kapták a fiatalok. Született két gyerekük, majd a férj szerelmes lett és elköltözött a szeretőjéhez. Most a szerető férje hazajött külföldről, ezért a férfi azt akarja hogy a nő a gyerekekkel menjen albérletre, mivel neki több joga van ott lakni.

Az anyós szeretné, ha inkább a gyerekek és az anyjuk maradna a lakásban.

A nő külön tudna költözni albérletbe, anyagilag nem lenne neki gond. A gyerekek 8 és 5 évesek.

Ti mennétek vagy maradnátok a nő helyében?

2015. okt. 26. 19:10
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
19%
Albérletbe ilyen esetben nem mennék, hanem majd ha összejön egy lakás ára, akkor mennék. Ha nem jelent gondot az albérlet, akkor a pénz félrerakása sem. Bár, nem tudom, hogy ki az, akinek nem jelent gondot: a férj szerint a volt feleségének, vagy a volt feleség szerint saját magának...Mert azért lehetnek különbségek a nézőpont között...Egyébként meg ha anyósnál ingyen laknak, és a kapcsolat is jó, akkor fölösleges pénzkidobás az, ha albérletre váltanák önszántukból a szívességi lakáshasználatot, és nem tudom, mennyire kell vastagnak lenni ahhoz, hogy egy albérleti díjnyi összeg ablakon való kidobása valakinek meg se kottyanjon...
2015. okt. 27. 05:32
 22/39 anonim ***** válasza:
31%
Rendes az anyós. Ritka az ilyen. Mindenképpen leülnék anyósa. Tisztáznánk a feltételeket, esetleg kérnék 1-2 év haladékot, gyüjthessek valamennyi tőkét és utána mennék el.
2015. okt. 27. 06:53
 23/39 anonim ***** válasza:
61%
Persze,hogy nem a pasivadászat a gond,hiszen egyik gondja nagyobb az anyának mint a másik,most.Nekem sem az volt amikor elköltöztem a férjemtől két gyerekkel,a sors mégis úgy hozta,hogy rá pár hétre megismertem az új férjemet.Sosem lehet tudni,hogy mikor üt be :)))
2015. okt. 27. 08:14
 24/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Barátnőmről van szó, ő kért tanácsot.

Ha költöznének, akkor kellene új ovi/suli a gyerekeknek. Mivel az apjuk kb 3 hónapra eltűnt, nagyon megviselte őket a válás.

Az anyósával mindig jó volt a kapcsolata, a gerincműtétje után ő ápolta hónapokig (volt valami baj a műtét közben, nem tudom pontosan).

Van azért "önzőség" is anyósban: egyrészt a lakás közel van hozzá, így gyakran látja az unokákat, tud menni értük délután oviba/iskolába (ez nyilván barátnőmnek és a gyerekeknek is jó). Másrészt a fia azért sürgeti a dolgot, mert valószínűleg a szeretőjét kirakja a férje, és akkor kell valahová mennie a gyerekeivel. A pasi valószínűleg oda akarja majd költöztetni őket. Anyós nyilván szívesebben látná a saját unokáit a lakásában, mint vadidegeneket.

A barátnőm egyébként valószínűleg költözni fog, már keres albérletet. Neki biztos jót fog tenni, de nagyon aggódok a gyerekekért.

2015. okt. 27. 08:18
 25/39 anonim ***** válasza:
28%

Maradj.

Amíg szívesen látnak.

AZ exed és anyósod meccséhez semmi közöd.

SOk sikert!

2015. okt. 27. 08:19
 26/39 anonim ***** válasza:
85%
Én a feleség helyében megpróbálnék a környéken albérletet keresni, ha anyagilag nem gond. Elsősorban a gyerekeket nézném, ezért a környék, hogy ne kelljen óvodát, iskolát váltani a költözés miatt.
2015. okt. 27. 08:48
 27/39 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem nem kell aggódnod. A barátnőd biztosan tudja, hogy mi a jó a gyerekeinek. Te meg foglalkozz a saját dolgoddal.
2015. okt. 27. 09:01
 28/39 acelsziv ***** válasza:
22%
18 -nak igaza van. Maradnia kellene, de egy albérlet árát minden hónapban félretenni lakástakarékba és amint lehet, költözni
2015. okt. 27. 09:14
 29/39 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező (#24) nem tudom, beszélgettél-e már a barátnőddel az okairól, de szerintem közte és az itteni válaszadók többsége közt az a különbség, hogy ő felismeri, hogy ez nem egy önmagában létező kérdés... és valószínűleg úgy látja (szerintem helyesen), hogy ha a mérleg egyik nyelvében a vállalható albérlet és a függetlenség van az ex-szel való normális viszonnyal együtt, a másikban meg az albérlet megspórolása az ex-szel való rossz viszony és az anyós élethosszan való felvállalása, akkor az első a jobb választás. A gyerekek érdekeit nézve meg főleg...
2015. okt. 27. 10:30
 30/39 anonim ***** válasza:
38%

Jó viszony az ex-szel? És a gyerekeknek is tök jó, hogy abba a lakásba járhatnak láthatásra, ahol eddig felnőttek és boldogok voltak, most pedig egy számukra idegen család él ott az apjukkal? Hát, talán 10-15 év múlva, de erre se innék mérget...Anyóst pedig miért is kéne élethosszan felvállalni, és ha igen, ilyen tisztességes ember miért okozna terhet?

No mindegy, ha a barátnőd már döntött, akkor úgyis hiába írunk itt bármit. Lehet, hogy anyós helyében meglépném azt, hogy eladom a lakást, az árát pedig 3 felé osztva odaadnám apunak, ill. a két gyerek részét a menyemnek. Aztán mindenki kezdjen vele, amit akar, az én lelkem nyugodt.

2015. okt. 27. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!