Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a normál kapcsolat az...

Mi a normál kapcsolat az anyóssal?

Figyelt kérdés
A gondom a következő.Anyósom,egy 62 éves idős asszony, egy sokat beszélő,jóindulatú,naív vagy inkább buta(ezt a kifejezést férjem mondta rá,de tényleg igaz) A viszonyunkat én jónak mondanám,rengeteg dolgot intézek neki,én vagyok aki kitalálja az ajándékait ünnepekre,vagy aki az ő nevében telefonál,ügyeket intéz,vagy aki rögtön szalad a postára,ha pénzt kell feladni neki,mert éppen kifogyott.Ő több száz km-re lakik tőlünk(mint ahogyan az én anyukám is),a férjem testvérével,mégis szerves része az életünknek,hisz mindig van valami megoldásra váró problémája.Aztán tegnap (a férjem most nincs itthon pár napot munka miatt) hív a féjem,hogy gondja van megint az anyósnak,ugyan hívjam már fel és nyugtassam meg,mondtam neki,hogy ok,csak a vacsoráját megcsinálom a gyereknek.Erre mondja a férjem,hogy na majd akkor ő felhívja.Eltelt egy óra visszahívtam a férjem,de olyan tartózkodó volt,mondta,hogy elmegy fürödni,aztán visszahív.Én meg közben jól felmérgeltem magam,mert éreztem rajta,hogy gondja van,biztos velem,mert nem hívtam rögtön fel anyóst,amikor ő szólt.Felhívott,és elmondtam neki,hogy nem fair amit csinál,hisz én vagyok az aki mindig ugrik,ha anyósnak bármi kell,vagy bármi gondja van,most,hogy annyit mondtam,hogy kicsit majd később,most meg már egyből gond van belőle.Ő azt mondta,hogy szeretné megtudni,hogy miért vagyok ilyen távolságtartó az anyjával,mi a gondom vele? Mondtam neki,hogy semmi gondom nincs,szerintem ez egy normál anyós-meny viszony,gondoljon csak bele,ő mennyit kommunikiál az én anyámmal? Hányszor hívja fel csak úgy? Mert,hogy mint kiderült,ő azt szeretné ha többet beszélgetnék az anyukájával.De én egyszerűen erre nem érzek késztetést egyáltalán.Én úgy gondolom,hogy maximálisan mindent megteszek az anyjáért,így is többet van jelen az életünkben mint szerintem általában a házaspárok életében az anyós-após.Nem igénylek vele plusz beszélgetést,hisz pl amikor ők beszélnek telefonon,mindig kivan hangosítva,így mindent hallok,meg bele is folyok a beszélgetésbe néha.Szóval a lényeg,hogy én úgy gondolom hogy ez elég,de nem tudom,hogy ezt kívülálló hogyan ítéli meg? Tényleg úgy tűnik,mintha nem lenne jó a viszonyunk? Többet kellene tennem? Más is többet tesz? Hívogatja hetente az anyósát telefonon?

2015. okt. 7. 09:49
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
84%
Bírom az ilyen elesett embereket, mintha nem ebben a világban élnének, nekik segíteni kell. Neked ki intézi a dolgaid? Az én családomban minden felnőtt a saját dolgát intézi, még az idősek is, párom családjában viszont mindenki a páromat ugráltatja, a tesója, a kedves anyuka, a nagyszülők, de meg is érdemli, mert nem tud nemet mondani . Betegen, fáradtan ugyan úgy elvárják tőle, hogy intézkedjen, pakoljon, mert ők nem tudnak. Aztán meg megy a hiszti, ha véletlen nem. Én a helyedben befejezném a segítőkészséget, miért kéne neked más nyűgét a nyakadba venni? 62 évesen is meg lehet tanulni ügyet intézni, épp itt az ideje. Az meg, hogy a sógorod is ilyen töketlen, teljesen gáz. Férjednek meg ha nem tetszik, hogy a kis családját terelgeted, akkor csinálja helyetted.
2015. okt. 7. 12:32
 22/37 A kérdező kommentje:
Voltak próbálkozásim arra,hogy szoktassam anyóst az önállósághoz,de amikor hivatalos ügyben hetekig hívta az ügyiratszámot,a telefonszám helyett akkor feladtam :( És ez viccesen hangzik,de sajnos tényleg így volt.
2015. okt. 7. 12:58
 23/37 anonim ***** válasza:

"Talán pont ezért érzi úgy a férjem ,hogy gondom van az anyjával,mert már elkezdtem valamennyire hárítani a feladatokat"

Szerintem ülj le a férjeddel és magyarázd el neki, hogy neked nincs bajod az anyukájával, hanem azzal, hogy te intézed az ügyeit, holott elsősorban neki saját magának kellene vagy a férjednek vagy a sógorodnak, de legkevésbé sem neked. Mondd meg, hogy te ezt szeretnéd megváltoztatni, mert tehernek érzed, ráadásul nem is a feladatod, de ettől még az anyukáját szereted és nincs vele bajod.

2015. okt. 7. 13:08
 24/37 anonim ***** válasza:

Ha egy listát sem tudnak átnézni akkor ott nagy baj van de nem velük, hanem veled, meg a férjed felfogásával. Az egy dolog hogy elköltöztetek 350 km-re de érzelmileg nem vált le úgy az anyjától, ahogy kellene.

Nekem ezért is ment részben tönkre a kapcsolatom a volt párommal, mert egyszerűen nem volt hajlandó leszakadni az anyjáról. Ott éltünk a szüleinél de katasztrófa volt. Az anyja nem dolgozott, egész nap nem takarított nem főzött, de mikor mi hazaértünk a melóból közölte hogy menjünk el mi kenyérért vagy őt vigyük el, tényleg két métert nem volt képes megtenni gyalog vagy bicajjal.

2015. okt. 7. 13:18
 25/37 anonim ***** válasza:
Hát én ezt nem hiszel el egyébként, hogy felnőtt ember ennyire életképtelen legyen hogy ügyiratszámot próbál tárcsázni... ha mégis akkor is hagytam volna, max megszívja ha ennyi idősen a mai világban nem ismer fel egy telefonszámot. De ha meg tényleg ennyire sügér akkor meg szüksége lenne kezelésre vagy akármire, mert nem normális hogy ennyire önállótlan legyen valaki. Korábbi ügyeiket is csak elintézték valahogy, szóval ez tuti direkt van szerintem, mert neki ez a kényelmes.
2015. okt. 7. 13:20
 26/37 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem itt az a gond, hogy te sem tudsz nemet mondani mert nagyon sajnálod, szánod anyóst. És értem én, abszolút átérzem empátiával milyen ez, de sajnos az önállóság itt kezdődik. Ha nem nézik át a listát, vagy nem tud felhívni vmi telszámot, nem a te felelősséged. Egyrészt 350 km-re sokkal jobb befektetés jóan lenni a szomszédokkal, mert kéznél vannak, könnyebben viszonozni tudja az ember a segítséget.

Ne haragudj, de én úgy látom te egy kisgyerekhez mentél feleségül.

És persze hogy megsértődnek, minél többször mondasz nemet, anál inkább, hiszen mindenki kényelmes, mindenki a kisebb ellenállás irányába halad. De ha nem akarod anyós ingyen titkárnőjeként tűrni a következő 20 évet, miközben ahogy írod is, inkább nyelsz egyet, sürgősen le kell építeni ezt az egészet. A gyereketekbe is ezt szocializálod bele h nem tudsz korlátokat állítani és olyan dolgokért vállalod a felelősséget, ami nem is a te ügyed.

nekem az anyukám ugyanez dettóba, de szegény nem veszi észre h minden ember felmosórongynak használja. Mindenkinek elintéz ilyeneket, apró kis szivességek, stb, de érdekes módon mikor neki lenne szüksége bármire vhogy senki sem ér rá, akkor mindenkinek épp családi elfoglaltság, munkahelyi túlterheltség stb...

2015. okt. 7. 15:22
 27/37 A kérdező kommentje:
A francba! Annyira igazatok van...én azt hiszem hiába is nagyon-nagyon kényes téma,muszáj lesz lehet,hogy többször is ezt átbeszélni a férjemmel.Meg kell látnia,hogy talán már túl megy az egészséges szinten a kapcsolatuk.Tudom,hogy oda fog figyelni,hisz neki is nagyon fontos a házasságunk,nagyon ügyel mindig arra,hogy kettőnk között rendben legyen minden.Ez egy borzasztó nehéz beszélgetés lesz,és nagyon figyelnem kell,hogy fejezem ki magam,nehogy azt gondolja,hogy az anyukája ellen vagyok.Így ha jobban belegondolok,azóta fokozódik egyre jobban ez a helyzet mióta apósom meghalt.Mintha a férjem úgy érezné mostantól neki kell 100%-ig figyelni,gondoskodni az édesanyjáról.Néha észre sem veszi,hogy manipulálja az anyukája,én viszont igen.
2015. okt. 7. 18:21
 28/37 anonim ***** válasza:
24%
Azt mondanám, az ideális viszony olyasmi lenne, ahol hívogatják egymást, de ahhoz ugye két olyan ember kell, akik teljesen egy hullámhosszon vannak. Ahol ez nincs meg, ez teljesen normális, amilyet te csinálsz. Nekem is hasonló típusú a viszonyunk anyósjelölttel... max. ő nem naiv, de butának és korlátoltnak sajnos buta és korlátolt. Alig van közös témánk, és ügyesen próbálom kikerülni azokat a témákat, amikben gyökeresen különbözik a véleményünk, mert ő az, aki azt hiszi, az ő véleménye szent és sérthetetlen. Nem hiszem, hogy ilyen esetben nekem naponta hívogatnom kellene meg traccsolnom kellene vele. Neki amúgy ez tényleg problémája, hogy nem abajgatjuk eleget a párommal, de mi úgy gondoljuk, hogy mindent megteszünk. Heti egyszer min. 1-2 órát elbeszélgetünk vele személyesen, programokat is szervezünk, ez bőven elég.
2015. okt. 7. 19:04
 29/37 anonim ***** válasza:
73%
Ha beszélgetsz férjeddel, egyre kell nagyon vigyázni: mikor az érzelmek motiválják az embert, hajlamosak vagyunk azonnal érzelmi síkra terelni a szót és játszmázni, sép lassan pedig sérelmeket sorolgatna majd egyenesen küvetkezik a másik vádolgatása mindenfélével. Ez mind mind igaz is lehet DE egy építő jellegű beszélgetésnek alapvetően arról kell szólnia, hogy TE hogyan éled meg ezt az egészet és SZÁMODRA mi az a megfelelő, járható út amivel még ki tudsz egyezni anyós ügyben. Ha sikerül eszerint átbeszélni, az egy korrekt dolog lesz, mert te elmondtad hogyan éled meg ezt az egészet, és mi az amiben számíthat rád a továbbiakban az anyjával kapcsolatban, de világosan látszódni fog, hogy minden ami kívül esik ezen, azt bizony vhogy máshogy de meg kell oldani. Bevonni ottani ismerősöket, szomszédokat, távolabbi rokonokat, a sógorodat pl.
2015. okt. 7. 19:44
 30/37 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon rendes meny vagy,többet teszel az anyósodért,mint a saját gyerekei.

Olyan vagy mint a hugom,ő is mindent megcsinált az anyósának,pedig még aktív dolgozó nő (özvegy,ő ezért igényelte a vele való foglalkozást).Akkor rágott be a tesóm,mikor neki kellett menni tévét venni,ő cipelte.A saját fia,sógorom közölte vele,hogy nem megy.Ezután végre tesóm is kinyitotta a száját,hogy ezután kérje meg a fiát,vagy van lánya is,annak is férje.Igaz,volt belőle sértődés,de pár hét után szent lett a béke.

Egyáltalán nem a Te feladatod telefonon szórakoztatni anyósodat.Vannak gyerekei,hívják ők.

A telefonálás meg nekem volt a begyemben anyósommal kapcsolatban.Rendszeresen hívott,és a fiáról érdeklődött,fél óráig sajnálkozott,hogy mennyit dolgozik,főzök-e neki rendesen,aztán már a szexuális életünkről is próbált érdeklődni,hogy rendben van-e úgyis a fia.Igazán akkor rágtam be,mikor megszületett a kisfiunk,és ha hívott akkor is a fiáról érdeklődött,az unokájáról soha.Így közöltem a férjemmel,hogy beszélgessen ő az anyjával,lassan sikerült leépítenem.A férjem is megsértődött kicsit,anyósom is,de aztán elfogadták,már nem téma,hogy én szórakoztassam.

2015. okt. 8. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!