Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem bírom már, van jogom...

Nem bírom már, van jogom kérni a férjemtől, hogy anyósom rövid határidőn belül költözzön el tőlünk?

Figyelt kérdés

Anyósom nálunk lakik 7 hónapja, azóta már rémálom az életem.

Mindenbe beleszól, semmi nem jó neki.

Beleugat abba, hogy miért külön mosást indítok a gyerek ruháinak, leszarozza a főztömet. A gyerekünknél most kezdtem el a hozzátáplálást, múltkor csak egy percre nem figyeltem oda és adta neki kanállal a tejberizst és még neki állt feljebb, hogy mi bajom van ezzel.

A férjem cukorbeteg így elég egészséges vonalon főzök, ez is egy állandó probléma neki, mert hogy megvonom a fiától a cukorban és zsírban tocsogó kajákat, hiába magyarázzuk neki el sem jut az agyáig.

Ez csak egy pár példa volt amiket megcsinál, folyamtosan keresi az alkalmat, hogy belém kössön.

A férjem ugye napközben dolgozik, de mikot itthon van sem fogja vissza magát.

Már ő is nagyon sokszor beszélt vele, de mintha a falnak mondaná.

Betelt a pohár, nem bírom tovább ezt az egészet.

Van jogom megkérni a férjem, hogy anyósom költözzön el tőlünk?

2015. szept. 12. 08:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%

férjeddel tied a lakás ahol laktok?

mert akkor naná h van jogod szólni.

vagy a férjed dönthet hogy anyuci költözik vagy te a gyerekkel

2015. szept. 12. 09:54
 12/19 A kérdező kommentje:

Anyósom még messze van a nyugdíjtól, mint életkorilag mint ledolgozott évek miatt.

Így semmi bevétele nincs ergo ingyen lakik, eszik nálunk.

Mindenképpen el kell mennie dolgozni.

Igen a lakásunk közös a férjemmel.

Nem kérem, hogy az utcára rakja az anyját de üljön le vele beszélni, hogy mitudom én kap két hónapot, hogy munkát találjon és költözzön vissza.

2015. szept. 12. 10:03
 13/19 anonim ***** válasza:
97%

tegyél jelszót a netre vagy a gépre

dolgoztasd meg otthon

szólj be neki minden apróság miatt

ha cigizik ne vegyél neki

max egy hónapot engedj még neki az helló

2015. szept. 12. 10:43
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Na és a férjed ezt meddig akarja elnézni? Míg rámegy a házasságotok? Fogadok, hogy csak azt várja anyós, hogy mikor tiplizel le, gyerekkel vagy nélküle. Szerintem itt nincs mit tovább tűrni, mert anyós semmi jelét nem mutatja a változásnak. Ez az azonnali ultimátum esete.
2015. szept. 12. 12:06
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom, egyesek mire vélik az életet! Anyósod mégis hol él? Egész nap otthon, egy fűszálat arrébb nem rak és még ő pofázik bele mindenbe?!

Neked nem kell konfrontálódni, ha nem akarsz, ellenben a férjed igenis álljon az anyja elé. Ha nem tetszik, el lehet ballagni. Össze lehet ülni a lány testvérrel, hogy ki hogyan és miképp támogatja ezt a lusta disznót.

Különben meg nyugodtan visszaszólhatsz, ha kötözködik, meg leszól, lehet mondani, hogy amíg az én nevem van az ajtón, addig az van amit én mondok.

2015. szept. 12. 13:06
 16/19 anonim ***** válasza:
76%
Van jogod, de eddig se nagyon hatottál rá...
2015. szept. 12. 13:07
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, több eset is van.

Egy: ha közös a lakás, férjedet felszólítod, hogy tegye ki a mamát

Kettő: ha a lakás csak a férjedé, akkor utlimátumot adzs: vagy a mama megy, vagy te és a gyerek

Három: ha a tiéd a lakás, ultimátumot adsz: vagy a mama megy, vagy mehetnek mind a ketten Isten hírével

Szabsz egy záros határidőt, hogy a mama találjon megoldást magának (nem ti kerestek!), de mindezt nagyon határozottan kell csinálni, különben csak a szádat tépted nekik hasztalan. Tudom, drasztikus, de attól tartok, hogy a férjed nem elég határozott ebben a kérdésben.

2015. szept. 12. 13:10
 18/19 DuplaKV ***** válasza:
100%

Beszélj a férjeddel, hogy ez így nem mehet tovább. Ha 1-2 hónapon belül nem tűnik el a kedves mama a lakásból, akkor te fogsz a gyerekkel együtt.

Anyósnak meg meg kell mondani, hogy eddig volt a jó világ, vagy elmegy dolgozni, és elköltözik, vagy mehet a hajléktalanszállóba. Ne engedjétek, hogy válogasson a munkák között, sokan örülnek, ha bármilyen munkát kapnak. Amúgy, ha munkanélküli, akkor nem kéne járnia önkéntesmunkára? Vagy nem kapja a segélyt, mert nem járt el?

2015. szept. 12. 14:03
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, meséld el a férjednek, amit most mondok.

Az, hogy valaki megházasodik, abból ered, hogy HÁZAS lesz. Lesz SAJÁT HÁZA. Saját háza, ahol a maga bőrén megtanulja vezetni az életét. Az öregjeink ugyanis nagyon jól tudták, hogy a generációknak nem egészséges együtt élni. Az idősebbek tapasztaltabbak, sok esetben bölcsebbek, de az is előfordul, hogy csak simán annak képzelik magukat. Akár így, akár úgy van, mindenképpen úgy érzik, hogy ők jobban tudják az életviteli dolgokat, ezért mindenbe beleszólnak.

2015. szept. 16. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!