Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom lopja a gyerekem...

Anyósom lopja a gyerekem játékait?! Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Nagyon ideges vagyok. Anyósom tündéri asszony, amikor épp alszik, a kapcsolatunk nem túl jó, mert sz@rba se néz minket, csak a férjem bátyja, ő az isten. Náluk három gyerek van, nálunk most érkezik a második baba.

Már legutóbb, két hete is kiakasztott, mikor azt mondta, hogy de ami babaruhákat kaptunk sógoroméktól, mikor kicsi volt a lányom, nehogy ráadjuk a születendő babánkra, mert azt az első gyereknek szánták.

Már ezen is meglepődtem... Azokat a ruhákat kaptuk, úgy volt megbeszélve, hogy nem kell visszaadni, csak ha a harmadik gyermekük is lány lesz (fiú lett).

Ez két hete volt, akkor volt itt nálunk "látogatóban". (A történethez hozzátartozik, hogy mindig nagy szatyrokkal meg táskákkal jön, mert bevásárlásból néz be, és a férjem innen hazaviszi.)

Már a héten is kerestem néhány játékot, sehol nem találtam őket, pedig nem kis apróságokról van szó, hanem pl. a tanuló kutyus, meg a Baby Born quad. Nem lettek meg.

Tegnap este voltunk anyóséknál, ahol sógoromék kisfiát köszöntöttük, sógoromékat hatra hívta, minket meg hétre. Már ez is furcsa volt, de ki is derült, hogy miért. A két nagylánynak az én lányom játékait adta oda (egy nagy, húzós árú Merida baba, amit a bátyámtól kapott a lányom, és a BB quad.) A kis szülinapos meg megkapta az FP tanulókutyát. (Az már csak a pláne, hogy mint később kiderült, a Hello Kitty labdát, amit meg ott hagytunk náluk nemrég, nekiadta a szomszéd kislánynak.)

Most komolyan, ti mit tettetek volna? Én totál kiakadtam, és ki is vertem a balhét. Még anyósomnak állt feljebb, hogy mit képzelek, hát sajnálom a gyerekektől a játékokat? Mondom nem sajnálom, csak a saját gyerekemet, amiért ilyen nagymamával áldotta meg a sors.

Erre elkezdett lehordani mindennek, majd gyakorlatilag elzavart minket a házából. Nem is kellett több, eljöttünk, bár sógornőm rendes volt, mert utánam jött, és ideadta a két nagyobb játékot, csak a tanulókutya maradt ott, de mondta, hogy ha majd ki tudja könyörögni a fia kezéből, elhozza azt is. Láttam, hogy szégyenkezik a helyzet miatt, mellesleg én is, mert ekkorra már leesett, hogy talán nem a gyerekek előtt kellett volna jelenetet rendezni... de nagyon hirtelen kaptam fel a vizet, nem gondolkoztam.

A másik, ami zavar, hogy miért tőlünk lopja el a játékokat anyósom? Volna pénze venni, nem is kevés, sőt. Arról nem is beszélve, hogy sógoromék sokkal jobban állnak anyagilag, mint mi (ők kaptak saját lakást, meg tavaly karácsony előtt másfél milliót egy új autóra), mi meg kidolgozzuk a belünket is a férjemmel, hogy a meglévő és a születendő gyerekünknek mindent megadjunk, meg még azon felül is.

Ti hogyan kezeltétek volna a helyzetet? És mit tennétek ezek után egy ilyen anyóssal?

2015. aug. 25. 12:42
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%

Ó, te jó ég! Azt hittem, rosszul olvasok... Kétszer is elolvastam, mert hihetetlen, milyen emberek vannak!!!

Én még ennyire higgadt se tudtam volna maradni, mint te, le a kalappal, hogy nem tépted meg a boszorkányt!

Elképesztő!

Majd írj a fejleményekről, remélem, rendeződik a helyzet!

2015. aug. 25. 16:08
 32/52 A kérdező kommentje:

Köszi, én is remélem, bár nem tudom, hogyan.

Most várom, hogy a férjem lehiggadjon, utána szeretnék leülni vele beszélni, mert nem akarok a háta mögött cselekedni.

De este megírom, mire jutottunk. :)

2015. aug. 25. 16:12
 33/52 anonim ***** válasza:
93%
Én még fel is pofoztam volna a helyedben ottmindenki előtt...Meg amivel érvelt...Hát eszem megál....Mert ha ezt mondja az nem jutott volna eszébe hogy akkor még a másik gyerekre is ilyen hatással lenne ha már anyyira megvan győződve az igazáról....El kell küldeni nyaralni arra a bizonyos melegebb éghajlatra...
2015. aug. 25. 16:17
 34/52 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Jessszusom... ááá, ezt el sem hiszem, ennyire korlátolt legyen egy felnőtt ember, eszem megáll.

Le a kalappal előtted!!!!!

Én a helyetekben most szakítanék meg minden kapcsolatot anyóspajtival és -, hogy ne tudjon később semmiért pereskedni, mert az ilyen még lehet arra is képes - a gyámügyön vagy gyermekvédelem, nem is tudom, jelezném hivatalosan felé, hogy az unokáját havonta 1-szer x órára felügyelet alatt láthatja a gyermekvédelem irodájában, felügyelett alatt. Ezzel azt is megússzátok, hogy ha nem tartjátok vele a kapcsolatot, akkor csupán gonoszságból bepereljen láthatásért (jár a nagyszülőnek is havi egy alkalommal pár óra).

Mindenesetre kitartást!!

2015. aug. 25. 16:59
 35/52 anonim ***** válasza:
94%

Első körben a férjeddel kell megbeszélni, jól gondolod. Második körben áthívnám a sógornőéket, és négyesben velük is átbeszélném a történteket, hogy ne legyen félreértés. Ők láthatóan normálisan állnak hozzá, ami nagy szerencse.

Ha mindenki álláspontját ismeritek, akkor érdemes az apóssal, végül magával az anyósoddal is beszélni.

Az biztos, hogy a gyerekeket ezek után nem látogathatná, legfeljebb az apjukkal mehetnének hozzá, de kettesben soha nem hagynám velük egyik gyereket sem. Ki tudja, miket mondana nekik. :(((

2015. aug. 25. 17:45
 36/52 omba ***** válasza:
96%

"Na, itt csapta rá a férjem a telefont,"- ti ne izélgessétek egymást, jogos indulatból sem.

Akkor remélem, megoldódik a kapcsolat nem tartás, ilyet nem mondanék egyik gyerekemnek se, se senki normális szülő.

Tökmindegy, hogy drága, vagy nem drága... az unokáját MEG-LOP-TA!!!

(a másik unokának meg lopott cuccot ajándékoz... :O)

Szerintem itt a vége.

2015. aug. 25. 17:52
 37/52 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nem semmi. Nálam ez lett volna az utolsó alkalom, hogy a gyerek közelébe jöhet.

Ha csak egy senkinek tartja az unokát, aki úgysem viszi semmire, akkor ezentúl nem kell részt vennie az életében.

Nem tudom megérteni, hogy egyes emberek hogy lehetnek ilyen...le se írom.

2015. aug. 25. 18:48
 38/52 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez azért igen erős pofa kell... Egyszerűen nem értem az ilyen embereket! A te reakciód viszont tökéletesen érthető, remélem a férjeddel közösen pontit tudtok tenni ennek az elmebeteg helyzetnek a végére!
2015. aug. 25. 19:21
 39/52 anonim ***** válasza:
100%

Én nem beszélnék már vele, amiket mondott abból az tűnik ki, hogy felesleges. Bármit mondtok, úgysem fogja fel.

A legjobb, ha ignoráljátok, amíg bocsánatot nem kér, ha meg lecseszni hív,akkor meg egyből kinyomni a telefont.

Sógornőékkel meg majd találkoztok egymásnál, anyóst nem kell meghívni.

2015. aug. 25. 20:41
 40/52 anonim ***** válasza:
100%
Azért van bőr a képén..ellopja az egyik unoka játékát, hogy aztán a szeme láttára odaadja a másik unokának. Többet be nem engedném...
2015. aug. 25. 20:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!