Anyósom lopja a gyerekem játékait?! Ti mit tennétek?
Nagyon ideges vagyok. Anyósom tündéri asszony, amikor épp alszik, a kapcsolatunk nem túl jó, mert sz@rba se néz minket, csak a férjem bátyja, ő az isten. Náluk három gyerek van, nálunk most érkezik a második baba.
Már legutóbb, két hete is kiakasztott, mikor azt mondta, hogy de ami babaruhákat kaptunk sógoroméktól, mikor kicsi volt a lányom, nehogy ráadjuk a születendő babánkra, mert azt az első gyereknek szánták.
Már ezen is meglepődtem... Azokat a ruhákat kaptuk, úgy volt megbeszélve, hogy nem kell visszaadni, csak ha a harmadik gyermekük is lány lesz (fiú lett).
Ez két hete volt, akkor volt itt nálunk "látogatóban". (A történethez hozzátartozik, hogy mindig nagy szatyrokkal meg táskákkal jön, mert bevásárlásból néz be, és a férjem innen hazaviszi.)
Már a héten is kerestem néhány játékot, sehol nem találtam őket, pedig nem kis apróságokról van szó, hanem pl. a tanuló kutyus, meg a Baby Born quad. Nem lettek meg.
Tegnap este voltunk anyóséknál, ahol sógoromék kisfiát köszöntöttük, sógoromékat hatra hívta, minket meg hétre. Már ez is furcsa volt, de ki is derült, hogy miért. A két nagylánynak az én lányom játékait adta oda (egy nagy, húzós árú Merida baba, amit a bátyámtól kapott a lányom, és a BB quad.) A kis szülinapos meg megkapta az FP tanulókutyát. (Az már csak a pláne, hogy mint később kiderült, a Hello Kitty labdát, amit meg ott hagytunk náluk nemrég, nekiadta a szomszéd kislánynak.)
Most komolyan, ti mit tettetek volna? Én totál kiakadtam, és ki is vertem a balhét. Még anyósomnak állt feljebb, hogy mit képzelek, hát sajnálom a gyerekektől a játékokat? Mondom nem sajnálom, csak a saját gyerekemet, amiért ilyen nagymamával áldotta meg a sors.
Erre elkezdett lehordani mindennek, majd gyakorlatilag elzavart minket a házából. Nem is kellett több, eljöttünk, bár sógornőm rendes volt, mert utánam jött, és ideadta a két nagyobb játékot, csak a tanulókutya maradt ott, de mondta, hogy ha majd ki tudja könyörögni a fia kezéből, elhozza azt is. Láttam, hogy szégyenkezik a helyzet miatt, mellesleg én is, mert ekkorra már leesett, hogy talán nem a gyerekek előtt kellett volna jelenetet rendezni... de nagyon hirtelen kaptam fel a vizet, nem gondolkoztam.
A másik, ami zavar, hogy miért tőlünk lopja el a játékokat anyósom? Volna pénze venni, nem is kevés, sőt. Arról nem is beszélve, hogy sógoromék sokkal jobban állnak anyagilag, mint mi (ők kaptak saját lakást, meg tavaly karácsony előtt másfél milliót egy új autóra), mi meg kidolgozzuk a belünket is a férjemmel, hogy a meglévő és a születendő gyerekünknek mindent megadjunk, meg még azon felül is.
Ti hogyan kezeltétek volna a helyzetet? És mit tennétek ezek után egy ilyen anyóssal?
Ekkora pofátlanságot nem lehet "túlreagálni" - tán tényleg nem volt szerencsés, hogy a gyerekek előtt.
Az egy jó kérdés, hogy a férjed mit szólt, mit szól most ehhez?
Azt hittem, rosszul olvasok!
Anyósod beteg. Férjed, sógorod és apósod feladata lenne helyrerakni az öreglányt.
Innentől a mama be nem tehetné a lábát hozzánk.
Mi van, ha nem csak játékokat pakolt fel? Lehet, hogy én vagyok túl izé, de egyből ez jutott eszembe. Sorry.
Teljesen le vagyok döbbenve. Szerintem jól tetted, én sem bírtam volna visszafogni magam ilyen helyzetben.
Bár az egyik nagyanyám csinált hasonlót, amikor öt éves voltam. Volt kb. 5-6 olyan kazettája anyuéknak, amiket nem szerettem, és amikor ott volt a mama (életemben kb. 10 ilyen alkalom volt), gondoltam odaajándékozom őket az unokatestvéreimnek olyan módon, hogy megkértem a mamát, vigye el nekik, de anyunak nem mondhatja el, mert titok. (5 évesen ez jutott az eszembe:) A durva az, hogy a mama szó nélkül eltette őket, úgy kerültek vissza, hogy anyukám meglátta őket a szatyorban, mikor pakolt, és legközelebbi látogatás alkalmával visszakérte.
Nekem csak sok évvel később esett le, hogy neki mindig is csak az unokatestvéremék számítottak, ők kaptak ajándékot, mi nem, velük napi kapcsolatban volt, minket fel sem hívott...stb.
Szóval létezik elvakult szeretet, más rovására.
Köszi mindenkinek a válaszokat (és a privát üzit is, sajnos valamiért nem tudok rá válaszolni, nem küldi el a rendszer).
Azóta annyi fejlemény volt, hogy a férjemet felhívta anyós, és azzal indított, hogy mennyire neveletlen vagyok, amiért elvettem a gyerekektől az Ő ajándékait. (Nem én vettem el, sógornőm jött utánunk velük.) Merthogy ő már annyi mindent vett a lányunknak, hogy nehogy sajnálunk már ilyen párezer forintos sz@rokat! (Mit vett ő a lányunknak?! Könyörgöm, karácsonyra sem kapott tőle mást a gyerek, csak egy 32-36-os zoknit. 4 éves!!!) Gyakorlatilag mindent felemlegetett, hogy ha megyünk, mindig vesz joghurtot, meg túrórudit, meg ilyen-olyan szirsz@rokat.
Mondta a férjem, hogy akkor most sajnálja? Vagy pénzt kér azokért a dolgokért? Mert kifizetjük szívesen, de azért ne a lányunkat lopja már meg. Meg azok a párezres játékok is drágábbak kicsit, de semmi baj, tényleg...
Erre jött az, hogy én csak feleslegesen szórom a pénzt az ilyen márkás sz@rokra, úgysem kell az a lányunknak, mert ilyen szülők mellett felnőve úgyse lesz belőle senki, mi is csak senki kis prolik vagyunk, sosem leszünk olyan értelmiségiek, mint Andrásék!
Na, itt csapta rá a férjem a telefont, de lila fejjel jött haza, és üvöltve mesélte el a dolgokat, úgyhogy kizavartam az udvarra, hogy foglalja le magát valamivel, amíg megnyugszik, én meg erősen gondolkozom, hogy felhívom anyóst és jól kiosztom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!