Apósom útépítö munkás létére lenéz engem emberileg de föleg szakmailag (multicég központjában csoportvezetöje vagyok). Miért csinálja? Hogyan szereljem le?
4 éve házasodtunk. Feleségem falusi, de mindig is el akart jönni. Az anyja mezőgazdasági dolgozó, az apja útépítö munkás. Meló után kocsmázni jár, stb. El tudjátok képzelni.
Én egyetemet végeztem, két idegen nyelvböl van felsöfokú nyevvizsgám. Kb. 6-8x annyit keresek mint az após, de soha nem néztem le söt elismertem milyen komoly fizikai munkát végez. Ehhez képest teljesen lenéz engem. Azt mondja, az én munkám az nem munka, én csak ücsörgök egy hűtött irodában és felveszem a fizetést a semmire. Hiába magyaráztuk el neki mi a munkám, hány emberért vagyok felelős. Nem akarja érteni. Az egész környékükön egy munkakerülő, semmittevő alaknak állít be. Tegnap összefutottunk a feleségem egy távolabbi rokonával. Kérdezte hogy még mindig munkanélküli vagyok és segélyeket veszek fel? Kiderült, hogy az após úgy beszél rólam mindenkinek, ami alapján azt lehet kivenni, hogy nincs munkám. "Nem csinál az semmit csak ül egész nap, kerüli a munkát. Aztán felveszi a pénzeket". Ez alapján azt hitték segélyből élek. Körbekérdeztünk és mindenki sajnálja a feleségemet, hogy olyan férje van akit el kell tartania, stb. 2 éves prémium kat. autóm van, saját lakásom volt amikor már megismerkedtünk. Azt hiszi az egész szülőhelye és sok rokona hogy ezeket ő fizette meg a szülei (miből?)!
Hozzátartozik a sztorihoz, hogy annak ellenére hogy falusiak és első a kétkezi munka, nagyobb sznobok mint sok fővárosi gazdag. Az após csak öltönyben jár munkán kívül, úgy viselkedik mintha a legalábbis a cégem vezérigazgatója lenne. Lenéz mindenkit, úgy közlekedik a hitelre vett (feleségem ad bele, mert ndm tudnák fizetni) 10 éves Skoda Octaviával mint egy uraság. Mindenkitől elvárja hogy felső tízezernek kezeljék, nyalizzanak neki. Ha egy eladó nem így tesz, akkor beír a panaszkönyvbe vagy odahivatja a tulajt. Nála nagyképübb embert a nagy semmire még nem láttam. Még jól meg is tudja játszani a gazdagot. Akik nem tudják hol dolgozik, azt hiszik milliomos, aki nem kérkedik a vagyonával (stílusa, beszéde alapján kb. azt hiszik hogy valami traktoros cég tulajdonosa lehet vagy termőföldjei vannak és abból gazdagodott meg, szóval nem egyetemet végzett értelmiségi milliomosnak nézik)
Mit lehet egy ilyen emberrel szemben kezdeni? Hogyan lehetne leszerelni?
Szerintem kisebbségi komplexusa van, csak nem értem miért rajtam vezeti le. Annyira hitelesen járat le, hogy mindenki neki hisz. Lejáratni, megszégyeniteni nem akarom, de rá kéne döbbenteni mindenkit, hogy ki kicsoda valójában.
Feleségem beszelt vele, de hiába. Álomvilágban él.
A feleségednek kellene leszerelni, és a lakóhelyükön is neki kellene helyre tenni a dolgokat.
Apósod csak annyira tud megalázni, amennyire a feleséged hagyja neki.
ma 07:50
Sajnos az ilyen "urak" semmibe nézik, ha nő szól rájuk.
Az elég gáz, hogy a feleséged nem áll ki melletted. Ha ui. kiállna, akkor beszüntetné a hitel fizetését. Nem azért, hogy ne legyen autója az apjának, vagy hogy megfeszüljenek a hitelfizetésben, hanem, hogy az apja rádöbbenjen, hogy ha valakiktől kap, akkor őket nem kéne hazugságokkal lejáratnia. Mert ti már ketten együtt vagytok. Ha téged ócsárol, akkor normális esetben a feleségednek is rosszul kéne, hogy essen.
Ez a fontos, ezzel foglalkozz, ne azzal, hogy ő miket mond a falubelieknek.
Az öreg egyszerű ember lehet, aki nem lát tovább a vasvellánál. Gyanítom, hogy neki az a munka, amiben a keze kérgesedik, és az a baja veled, hogy te nem ilyen munkát végzel. Valószínű, hogy fel sem tudja fogni, hogy mi az, amit csinálsz. Számára az a munka nem létezik. Amit az agy nem tud elképzelni, az egy nem reális dolog.
Hogy a távoli rokonok, meg a falubeliek azt hiszik, hogy munkanélküli vagy és az asszony tart el, az igen sértő. Ez azért a feleségedet is zavarhatná annyira, hogy ő maga akarja a renomédat helyreállítani.
A terved nagyon tetszik, meséld csak el mindenkinek, hogy mi a helyzet. Esetleg viccesen odabökve, hogy az após esze se a régi, ha ilyeneket mondogat....
Egy ilyen bácsikával én is találkoztam, kérdezgetett az életünkről, mit tanultunk, mit dolgozunk, majd tartott egy kiselőadást arról, hogy ezek a "-lógus"-ok milyen feleslegesek, minden -lógus csak lóg és nem dolgozik semmit, ő bezzeg megdolgozik a pénzéért, az a munka amiben fizikailag el lehet fáradni.
Persze, még a kardiológusa is csak lóg, amikor a napi liter tömény után néha elvetődik hozzá.
Minél kevesebbet találkozz vele, ha a feleséged megy látogatóba mond neki, hogy te nem mész mert nem érzed ott jól magad az apósod hazugságai miatt. Leszerelni nem kell, majd leszereli saját magát. Ismered a mondást :
A hazug kutyát előbb utolérik mint a sánta rókát.
Az öreg nem csak egyszerűen kisebbrendűségi komplexusban szenved, hanem rendkívül irigy és rettenetesen buta is.
Ha lenne egy kis esze, akkor mélyen hallgatna, nem vágná maga alatt a fát ezzel a viselkedéssel.
A feleséged kiállhatna melletted, ha tényleg szeretne, akkor megmondaná az apjának, hogy fogja be és kérjen tőled bocsánatot. Amióta házasok vagytok, veled él közös háztartásban és te vagy a legközelebbi hozzátartozója, nem a szülei. A te beleegyezésed kell ahhoz, hogy a közös jövedelmetekből (ha nincs házassági vagyonjogi szerződés, minden jövedelmed közös a feleségeddel és nyilván az ő jövedelme is közös) az apját támogassa, aki veled szemben nagyon alpári és rettenetesen gonosz.
Én elbeszélgetnék erről a feleségemmel a helyedben.. elmondanám, hogy vagy beszél az apjával, aki bocsánatot kér , ezenkívül pedig vagy mindenkihez oda megy egyesével és elmondja az igazat arról, hogy mekkorát hazudott, vagy a helyi napilapban megjelentet egy bocsánatkérő közleményt egyértelmű adatokkal, hogy az egész falu lássa.
Az öreg ezt nyilván nem fogja megtenni, de a feleséged előtt így egyértelmű lesz, hogy akkor a továbbiakban ő nem köteles fizetni az öreg tartozásait. Amiért felnevelték , fizetett eddig épp eleget. Ezenkívül meg lehet említeni nekik, hogy a családi pótlékot, amit felvettek a lányukra , évtizedekig az állam fizette.
Lényeg a lényeg: a feleséged lépjen, aztán az öreg reakcióján áll, vagy bukik a mutatvány.
Egy ilyen gonosz, rosszindulatú apóssal (amennyiben nem kér bocsánatot és nem változik meg) , én a továbbiakban megszakítanám a kapcsolatot. Ezt a feleséged nyilván meg fogja érteni, hiszen szeret és te vagy neki a legfontosabb. Házasságkötéskor ugyanis a szülői kötelékek a házassági kötelék mögé kerülnek, ahogyan ez minden esküvőn el is hangzik..
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!