Apósom útépítö munkás létére lenéz engem emberileg de föleg szakmailag (multicég központjában csoportvezetöje vagyok). Miért csinálja? Hogyan szereljem le?
4 éve házasodtunk. Feleségem falusi, de mindig is el akart jönni. Az anyja mezőgazdasági dolgozó, az apja útépítö munkás. Meló után kocsmázni jár, stb. El tudjátok képzelni.
Én egyetemet végeztem, két idegen nyelvböl van felsöfokú nyevvizsgám. Kb. 6-8x annyit keresek mint az após, de soha nem néztem le söt elismertem milyen komoly fizikai munkát végez. Ehhez képest teljesen lenéz engem. Azt mondja, az én munkám az nem munka, én csak ücsörgök egy hűtött irodában és felveszem a fizetést a semmire. Hiába magyaráztuk el neki mi a munkám, hány emberért vagyok felelős. Nem akarja érteni. Az egész környékükön egy munkakerülő, semmittevő alaknak állít be. Tegnap összefutottunk a feleségem egy távolabbi rokonával. Kérdezte hogy még mindig munkanélküli vagyok és segélyeket veszek fel? Kiderült, hogy az após úgy beszél rólam mindenkinek, ami alapján azt lehet kivenni, hogy nincs munkám. "Nem csinál az semmit csak ül egész nap, kerüli a munkát. Aztán felveszi a pénzeket". Ez alapján azt hitték segélyből élek. Körbekérdeztünk és mindenki sajnálja a feleségemet, hogy olyan férje van akit el kell tartania, stb. 2 éves prémium kat. autóm van, saját lakásom volt amikor már megismerkedtünk. Azt hiszi az egész szülőhelye és sok rokona hogy ezeket ő fizette meg a szülei (miből?)!
Hozzátartozik a sztorihoz, hogy annak ellenére hogy falusiak és első a kétkezi munka, nagyobb sznobok mint sok fővárosi gazdag. Az após csak öltönyben jár munkán kívül, úgy viselkedik mintha a legalábbis a cégem vezérigazgatója lenne. Lenéz mindenkit, úgy közlekedik a hitelre vett (feleségem ad bele, mert ndm tudnák fizetni) 10 éves Skoda Octaviával mint egy uraság. Mindenkitől elvárja hogy felső tízezernek kezeljék, nyalizzanak neki. Ha egy eladó nem így tesz, akkor beír a panaszkönyvbe vagy odahivatja a tulajt. Nála nagyképübb embert a nagy semmire még nem láttam. Még jól meg is tudja játszani a gazdagot. Akik nem tudják hol dolgozik, azt hiszik milliomos, aki nem kérkedik a vagyonával (stílusa, beszéde alapján kb. azt hiszik hogy valami traktoros cég tulajdonosa lehet vagy termőföldjei vannak és abból gazdagodott meg, szóval nem egyetemet végzett értelmiségi milliomosnak nézik)
Mit lehet egy ilyen emberrel szemben kezdeni? Hogyan lehetne leszerelni?
Szerintem kisebbségi komplexusa van, csak nem értem miért rajtam vezeti le. Annyira hitelesen járat le, hogy mindenki neki hisz. Lejáratni, megszégyeniteni nem akarom, de rá kéne döbbenteni mindenkit, hogy ki kicsoda valójában.
Feleségem beszelt vele, de hiába. Álomvilágban él.
kedves 4, két diplomám van...
és akit nem nézek le, arról nem azzal kezdem a mondandóm, hogy útépítő létére...
Nemtudom,hogyan hívják az apósodat,de nevezzük el Józsi bácsinak most.
"Józsi bácsi azt fogom a lányával csinálni este amit maga is csinált velem".
Józsi bácsi: mit?
B.a.s.z.o.g.a.t.o.m.
Aki ismer titeket, az úgy is tudja, hogyan életek, hogy normálisan dolgozol.
Ő, ahogy írtad, nem csak veled ilyen, hanem mindenkivel. Nem fogod tudni megváltoztatni. Nyilván a komplexusait próbálja ezzel leplezni.
Ne foglalkozz vele.
Ha ilyen visszajut a füledbe, hogy nem dolgozol, akkor csak nevess rajta, vagy üsd el a poénnal.
#2 #12 teljesen fölösleges, amit írsz, hogy két diplomád van, köztudomású hogy a gyakorin mind a 834 743 regisztrált tag kétdiplomás, napkeleti bölcs.
Inkább a probléma megoldásán törted volna - nyilván pénzügyi - diplomás buksi fejecskédet.
Ne foglalkozz vele, hogy mit dumál.
Azzal addig semmi baj sincs, hogy útépítő munkás, kemény meló után a kocsmázást is megértem, az sem gond, hogy külsőségekben többnek akar látszani, de az már igen, hogy másokat lekezel (pl. kekeckedés bolti eladókkal).
Az ilyen embert az tudja a legjobban bántani, ha ráhagyják, hogy dumáljon csak amit akar szegény hülye.
'Lejáratni, megszégyeniteni nem akarom, de rá kéne döbbenteni mindenkit, hogy ki kicsoda valójában.'
Nem te kezdted... Minel tobb embertol hallod vissza mit terjeszt rolad, annal tobb embernek mondhatod el, hogy mi a valosag. Gondolom masok is latjak hogy eltek, hogy nem segelytol segelyig egy koszos putriban, egy ido utan a ven hulye (mar bocsanat) mindenhol kozrohej targya lesz.
Ja igen, a hitelbe betarsulast en AZONNAL abbahagynam, es ha megkerdezi miert, akkor siman ramondani, hogy jaaaaa, hat tudja, munkanelkuli vagyok, a segelybol nem telik. Hogy viszi a bank az autot? Hat, apuka, kussolni kellett volna, akkor most lenne autoja.
Na, nehogy már egy egyetemet végzett, diplomás, intelligens ember ne tudja ezt a helyzetet lekezelni! Ennyire anyámasszony vagy pipogya hogy lehet csopvez? Hogy tudsz több embert is irányítani, ha ezt a problémát nem tudod megoldani?
Ez vagy kamu vagy a fele sem igaz!
Koszi a valaszokat.
Akik ketelkednek barmiben: mivel a felesegem apja ezert nem szolhatok be neki, nem oktathatom ki, stb. Az felejuk sokkal nagyobb sertes mint amit o csinal velem. Plusz a felesegem is megharagudna. Joban akar lenni vele, ezert megkert hogy en is torekedjek erre, barmit is mond nekem az apja. Probaltam mar vele kettesben beszelni, de elment a lanyahoz arulkodni hogy en tiszteletlen voltam vele.
A hitelt nem en fizetem nekik, hiaba mondom az asszonynak hagyja abba, azzal kerik szamon hogy felneveltek es iskolaztak. Hagytak hogy egyetemre menjen, nem kellett elmennie dolgozni (diakmunkaban ejjel-nappal dolgozott!). Ezert most rajta a sor hogy segitsen nekik.
Mostantol mindenkinek elmondom akivel csak talalkozok hogy mivel foglalkozom es rakerdezek a falubelieknek hogy nem lattak e aposomat valahol lapatolni? Csak naivan. Hogy tudjak mi a munkaja.
Amugy aki szerint leneztem amiert melos az teved. Azota nezem le hogy uvoltozik az etteremben a pincerrel, ugy beszel a bolti eladokkal mint a kutyaval es ugraltatja oket hogy jol szorakozzon. Amit gondolom o megkap az emberektol az utcan meg a fonokeitol azt vissza akarja adni masoknak. Hat azota nezem le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!