Kíváncsi vagyok a véleményetekre, szerintetek kinek van igaza. Van egy élettársam 16 éve. Nekem van két fiam neki 3 lánya. Az első kisunoka a fiaméknál született 18 hónapja. Az élettársam imádja odavan érte teljesen. Unokájaként néz rá. A menyem viszont legutóbb célzott rá, hogy jó lenne, ha tudatosítanám benne, hogy semmi köze nincs a kislányhoz, nem az unokája. Azt mondja már akkor kiakadt, amikor az élettársam úgy tette ki születésekor a Facebookra, hogy az első unokám. Azt is mondja, hogy akárhányszor azt mondjuk neki, hogy az élettársam papa, feláll a hátán a szőr. Megkért, hogy mondjam meg neki, hogy semmi köze az unkámhoz. Dehát annyira szereti, nincs szívem ezt mondani neki. Mit tehetnék?
ne haragudj kérdező de az "élettársam papa" kifejezés nekem se tetszik :)) - viszont nálunk is van mostoha papa 2 is, de eszembe nem jutott soha ilyet mondani, hogy ők ne nevezzék magukat papának.. mi is annak nevezzük őket, "név + papa" hogy tudja épp melyikről beszélünk...
beszélj a fiaddal erről, mert nem igazán értem a menyed reakcióját, miért ne hívhatná az unokád papának, inkább örülne, hogy ennyire szereti és saját unokájaként tekint rá, nem csak egy "gyerekre"
2015. júl. 28. 13:32
12/13 anonim válasza:
A mi családunkban a nagynéném egy özvegy férfihoz ment feleségül. Nagynénémnegy egy lánya, a férfinak egy lánya és egy fia van. Mikor nagynéném lányának megszületett a gyereke, a férje is nagyon boldog volt, unokájaként említette az első pillanattól kezdve a mai napig, aki azóta már felnőtt 35 éves nő. Soha nem tett különbséget a saját vérszerinti és a nem vérszerinti unoka között, és az unoka is papának hívja őt. A nagynéném is unokájának hivja a férje vérszerinti unokáit, és abből soha semmi gond nem volt. Szerintem a menyed kezeltesse magát sürgősen!
2015. júl. 28. 18:46
13/13 anonim válasza:
A párod hozzád tartozik, és ha valaki a párodat bántja meg vagy zárja ki valami jóból (és az unoka épp ilyen) akkor azzal téged is semmibe vesz.
Áthívnám őket egy ebédre, és ott az asztalnál igazítanám el a kisasszonyt, és nem tudna utólag hozzá tenni, letagadni, hazudozni.
Kellemetlen helyzet? Naná! A páromat döngöli ezzel a sárba!
Nem beszélnék a fiammal semmit, mert nem biztos, hogy úgy sülne el a dolog, de egy vasárnapi ebédnél azt hiszem, felállítanám a szőrt a hátán! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!