Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tudnám javítani a...

Hogyan tudnám javítani a kapcsolatomat a menyemmel?

Figyelt kérdés
Van egy másfél éves unokám. Éreztem eddig is, hogy a menyem szülei sokkal többször látják a kislányt, nekik több képet küldenek, többször viszik hozzájuk. Végül ki is derült, hogy miért. A menyem és a fiam előadta, hogy én nem törődtem velük és nem vártam az unokámat. A menyem azt sérelmezi, hogy egyszer se kérdeztem meg, nem kíván e valamit, karácsonyra sem kérdeztem szeretne e valamit, nem érdeklődtem a baba után, figyelmetlen voltam és azt mondja csak azzal foglalkoztam, hogy mennyit hízott. Én meg csak büszke voltam rá, azért emlegettem a súlyát, mert örültem, hogy csak keveset hízott és nem lett túl kövér. És ezekért a dolgokért azt mondja, hogy mivel az ő édesanyja törődött vele ezért most ő is az anyukájával törődik csak, ezért van előtérben az a nagymama. Nálunk még csak egyszer voltak, náluk meg már rengetegszer, több napra is. Mit tegyek hogy megváltozzon a dolog, és ugyanannyit kapjak mint a másik nagymama?
2015. júl. 24. 20:53
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
16%
Nehogy már kikeljen nyalni a kufferját mert ő a meny.ha visz cuccokat akkor drága anyós lesz?Na ne azért szeressenek vegyenek számba mit adok,hanem ki vagyok.Nem mondott semmi rosszat ha meg is jegyezte mennyit hízott.Amiket itt felsoroltál mind piti dolgok ahoz,hogy bunkók legyenek veled.Én meg azt mondom ne pitizz te egy ilyen nőnek.menj sürübben,foglalkozz az unokáddal.Képet te is tudsz róla csinálni.Szeresd imádd játsz vele.ha a szíved kitennéd akkor is az anyja lenne elöbre.
2015. júl. 25. 12:28
 22/24 anonim ***** válasza:
56%

"Én meg csak büszke voltam rá, azért emlegettem a súlyát, mert örültem, hogy csak keveset hízott és nem lett túl kövér."

Az én anyósom is mindig ezt csinálta! Hajam égnek áll ha már csak rám néz vagy hozzám szól!

Megkérdezte kívánok-e valamit, mondom nem, csak disznó hús nem bírok enni. Lehet tippelni mit főzött. Aztán ment a basztatás az asztalnál miért nem eszel? Terhesen nem szabad fogyózni! Nem baj, hogy sokat szedtél fel, majd leadod...

Én meguntam ezt és szedtük a sátorfát 100 km-rel messzebbre. Remélem már csak évente 1x fogom látni ezután...

2015. júl. 25. 13:02
 23/24 anonim ***** válasza:
Én ezt nagyon becsülöm így ismeretlenül is hogy gondolkodsz ilyeneken. nekem nagyon nehéz természetű anyósom van, mindenbe beleköt de nagyon nárcisztikus, kicsit iszik és xanaxozik szóval együttműködésre, értelmes beszélgetésre nem kapható mert azonnal jönnek a játszmák, az ő sérelmei. Szóval az egy jó kiindulási alap és korrekt dolog volt a fiadék részéről hogy elmondták miért vannak így a dolgok. Igen, az a másfél év már elmúlt de amíg csak élsz a nagymama leszel tehát még bőven helyre lehet hozni.A sérelmeiddel kapcsolatban: lehet hogy te máshogy értetted, de ez az ő narratívájuk, talán érzékenyebb karakterek nem tudom, de ők ezt így élték meg, tehát ebből annyit mindenképp tanulhatsz hogy figyelmesebbnek kell lenned velük. A legjobb amit tehetsz ha ezeket a sérelmeket már félre teszed bármennyire fáj - végülis lett rá magyarázat miért - és felméred az igényeiket. Kisfiam, mit szeretnétek, mennyit vigyázzak a kisunokámra? Milyen rendszeresen szeretnétek hogy én menjek/titeket meghívjalak? Bármennyire is fáj ha számodra vmi irracionálisan kis számot mond, akkor se törj meg és kezd vádaskodni. Ha ők azt mondják havi 1, akkor rendben van, havi egy, szóljatok majd nektek mikor lenne jó. Hidd el, ha látszik hogy tudsz igazodni hozzájuk, és el tudod fogadni az ő értékrendjüket, szükségleteiket, akkor gyarapodnak az alkalmak.
2015. júl. 26. 18:48
 24/24 anonim ***** válasza:
21-es hozzászólóéra írnám, hogy sajnos ez inkább olaj lenne a tűzre ha saját tetszése szerint jönne-menne, fotózgatna. Persze, igen, az unokája de a korábbiak fényében akkor szerintem számíthat rá hogy még azt aa minimális időt is minimalizálják vagy eltiltják az unokát és max a fia fog menni. Legyél együttműködő és empatikus, ha átérzed a problémájukat és érzékenységüket, ha megérted amiről beszéltek, akkor van esély egy jobb viszonyra. És persze megérthetnék a te igényeidet is, ezt aláírom de a helyzet az hogy a labda náluk van. ha nem vagy elfogadó velük kapcsolatban, arra teljes joggal megtehetik hogy elviszik évente egyszer aztán annyi.
2015. júl. 26. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!