Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lerombolja minden önbizalmam,...

Lerombolja minden önbizalmam, minden anyós ilyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Egy elkeseredett 19 éves lány vagyok. A párom anyja (igaz még nem az anyósom, de egyszer lehet az lesz) folyamatosan piszkál, ha náluk vagyok (egy háztartásban élnek, nem tudom elkerülni ha nála vagyok). Folyton megjegyzéseket tesz a bőrömre (van 1-2 pattanásom), az alakomra (pedig egyébként jó alakom van, de ő "nem érti hogy tudok mutatkozni bikiniben a strandon"), mindig mindenről tudni akar és ott akar lenni, nem hagy kettesben a fiával, folyton körülöttünk van, vagy beáll közénk. Lenéz, amiért én nem tudok magamnak márkásnál márkásabb termékeket, ruhákat megvenni, pedig egyáltalán nem vagyok csóró. Nem egyszer volt már, hogy fényesíteni kellett, mivel odaáll elém és mondja hogy ugye jó alakja van? (pedig nem, elvan hízva) Ugye jól néz ki? Ugye neki sima az arca és jó a ruhája? Én meg mit mondhatnék, legszivesebben elküldeném melegebb éghajlatra de nem akarom megtenni mert kinézem belőle hogy ellenem fordítja a fiát...

Engem ez nagyon zavar, próbáltam már a barátomnak is említeni óvatosan, de nem akarom megbántani ezzel, mert látom, szoros a kapcsolata az anyjával, mindent megbeszélnek. Nekem elég rosszul esnek ezek a megjegyzései amiket mond rám, kb a földig tiporja az önbizalmam. Ráadásul, ha ez nem lenne elég, a nyáron megyünk nyaralni (barátom, testvére, párja, anyja,apja,én) és az anyja már eltervezte, hogy mi 3an megyünk majd erre meg arra minden nap... Én szívesebben mennék kettesbe a barátommal, de ezt nem mondhatom neki, mivel én csak vendég leszek ott, ráadásul nem akarok vitát... Komolyan már kedvem sincs se nyaralni se hozzájuk átmenni, annyira unom már az anyját.

Minden anyós ilyen? Mit tudnék tenni, hogy ne szívja el ilyen mértékben az energiám és az önbizalmam? Mással is volt már ilyen? Hogy oldottátok meg? Vagy marad csak a "megszoksz vagy megszöksz" elv? :(

(L19/F22)

2015. jún. 16. 18:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%

Itt elsősorban nem az anyjával van gond, hanem a pároddal.Az anyja az egy dolog, hülye és kész le kell szerelni.

Nálam kiverné a biztosítékot, ha az amit bizalmasan elmondok a páromnak, szalad az anyjához vele mint egy ovodás árulkodni. Neked ez az ember férfi? Szerintem elég kiábránditó a viselkedése.

2015. jún. 16. 19:12
 12/19 anonim ***** válasza:
62%

19 évesen miért tervezel házasságot?

Élned/tanulnod kellene még egy kicsit?

Főleg miért töltöd félkegyelműek között az idődet? Közéjük való vagy? Akkor?

2015. jún. 16. 19:19
 13/19 anonim ***** válasza:
80%

Mondd el a pasidnak, és üzenem neki, mint férfi, hogy aki hagyja, hogy az anyja manipulálja, annak le kéne vágni a farkát. Én úgy csapnám pofán anyámat, ha az én asszonykámat baszogatná, hogy letekeredne a feje.

Remélem nem ilyen hülye a pasid, hogy "jajj anyucit szeretem és örökké vele fogok élni mert ő azt akarja". Tudod van ez a típus.

2015. jún. 16. 19:41
 14/19 anonim ***** válasza:
77%

Nem minden "anyós" ilyen, vannak ennél sokkal kedvesebbek és jóindulatúbbak is, meg olyanok is, aki után visszasírnád azt, ahogy most viselkedik veled a barátod anyukája.

Megértem, hogy rosszul esik, amiket mond, de ha ilyen helyzetben lennék, engem leginkább nem az ő viselkedése zavarna (ahhoz - mondjuk lehet, hogy a tiednél már nagyobb élettapasztalattal - lehet akár humorral viszonyulni, és nem bántó, de vicces dolgokat visszaszólni az ilyen megjegyzésekre, meg valamivel könnyebben lehet elfogadóbbnak lenni, ha megérted, hogy neki milyen pszichés problémáiból fakad az, hogy hozzád akarja hasonlítgatni az alakját, ruhatárát stb.

Ami engem igazán nyugtalanítana, ha ilyen helyzetben lennék, az nem az ő viselkedése, hanem az, hogy párom felnőtt férfi létére egyrészt nem áll ki mellettem, másrészt hogy neki rendben van, hogy az anyukája mindenről tudni akar, mindenbe beleszól, és "közétek áll". Nyilván neki sem könnyű konfliktusok nélkül kezelni ezt a helyzetet és "lepattintani" a saját anyukáját, de ha most nem tudja elérni, hogy az anyukája hagyjon nektek egészséges privát szférát, másrészt 22 évesen szükségét érzi, hogy visszamondjon neki olyan dolgokat, amit neki elmondasz, és ráadásul "mindent megbeszélnek", akkor mikor és mitől fog ez vajon megváltozni szerinted?

Nagyon úgy néz ki, hogy ő még nem "vált le" az anyukájáról bizonyos értelemben, ami mind a nők, mint a férfiak esetében a felnőtté válás része, és meg kéne történjen 22 éves korra.

Nem véletlenül féltékeny rád az anyukája. Vetélytársat lát benned, aki "ki akarja túrni őt" abból a pozícióból, amit most betölt a fia életében.

És hidd el, amit saját élettapasztalatból mondok: nem veled van baja személy szerint - ugyanezt az érzelmi játszmát működtetné, bárki is lenne a fia választottja.

2015. jún. 16. 19:59
 15/19 anonim ***** válasza:
63%
Off: Kinek a perverziója, h leszavaz tök normális válaszokat?
2015. jún. 16. 20:39
 16/19 anonim válasza:
23%
de dárda vagy.-... szerinted minden anyós ilyen baxd?
2015. jún. 16. 23:28
 17/19 anonim ***** válasza:
86%

Nem az anyóssal van baj, hanem a pároddal.

Ha nem áll ki melletted, akkor menekülj!

Hidd el, ha ilyen az anya-fiú kapcsolat, akkkor előbb-utóbb rámegy a ti kapcsolatotok.

Fiatal vagy, keress egy tökösebb srácot, akinek a nagyŐ nem az anyja.

2015. jún. 17. 08:16
 18/19 anonim válasza:
61%
A testvérem anyósa még ettől is rosszabb főleg mióta megszületett a gyerekük. Nem csak érezteti a nővéremmel ,hogy nem jó anya feleség háziasszony hanem nyíltan a szemébe mondja rettegésbe tartja az egész családját a férjét is beleértve. Nem értjük miért nem osztják ki. Talán neked segítene ha elbeszélgetnél vele persze a párod után és elmondanád rosszul esik ahogy kezel téged. Ha a párod nem áll az oldaladra biztos lehetsz benne sose fogja sógorom 41 éves és még most is az anyának hisz és hazugnak nevezte a nővéremet mikor anyós nem engedte hogy megszoptassa a 3 hónapos farkaséhes kisfiát azzal a címszóval, nem éhes fáj a hasa azért sír és rázta mint az őrült.A ruhát venni is anyucival megy még az eljegyzési gyűrűt is ő választotta. A tesómnak már késő neked talán még nem amennyiben a párod téged választ és végre szembeszáll az anyucijával
2015. jún. 18. 16:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Magyon fiatal vagy még. Ne ragadj bele egy olyan kapcsolatab, ahol az anyós megkeseríti az életedet. Anyucipicifiacskájából soha nem lesz jó férj...

És nem, nem minden anyós ilyen. Az én anyósommal például az a gond, hogy túl szerény...:)

24-N

2015. jún. 18. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!