Lerombolja minden önbizalmam, minden anyós ilyen?
Sziasztok.
Egy elkeseredett 19 éves lány vagyok. A párom anyja (igaz még nem az anyósom, de egyszer lehet az lesz) folyamatosan piszkál, ha náluk vagyok (egy háztartásban élnek, nem tudom elkerülni ha nála vagyok). Folyton megjegyzéseket tesz a bőrömre (van 1-2 pattanásom), az alakomra (pedig egyébként jó alakom van, de ő "nem érti hogy tudok mutatkozni bikiniben a strandon"), mindig mindenről tudni akar és ott akar lenni, nem hagy kettesben a fiával, folyton körülöttünk van, vagy beáll közénk. Lenéz, amiért én nem tudok magamnak márkásnál márkásabb termékeket, ruhákat megvenni, pedig egyáltalán nem vagyok csóró. Nem egyszer volt már, hogy fényesíteni kellett, mivel odaáll elém és mondja hogy ugye jó alakja van? (pedig nem, elvan hízva) Ugye jól néz ki? Ugye neki sima az arca és jó a ruhája? Én meg mit mondhatnék, legszivesebben elküldeném melegebb éghajlatra de nem akarom megtenni mert kinézem belőle hogy ellenem fordítja a fiát...
Engem ez nagyon zavar, próbáltam már a barátomnak is említeni óvatosan, de nem akarom megbántani ezzel, mert látom, szoros a kapcsolata az anyjával, mindent megbeszélnek. Nekem elég rosszul esnek ezek a megjegyzései amiket mond rám, kb a földig tiporja az önbizalmam. Ráadásul, ha ez nem lenne elég, a nyáron megyünk nyaralni (barátom, testvére, párja, anyja,apja,én) és az anyja már eltervezte, hogy mi 3an megyünk majd erre meg arra minden nap... Én szívesebben mennék kettesbe a barátommal, de ezt nem mondhatom neki, mivel én csak vendég leszek ott, ráadásul nem akarok vitát... Komolyan már kedvem sincs se nyaralni se hozzájuk átmenni, annyira unom már az anyját.
Minden anyós ilyen? Mit tudnék tenni, hogy ne szívja el ilyen mértékben az energiám és az önbizalmam? Mással is volt már ilyen? Hogy oldottátok meg? Vagy marad csak a "megszoksz vagy megszöksz" elv? :(
(L19/F22)
"szoros a kapcsolata az anyjával, mindent megbeszélnek."
Hűha, csak a port látnák utánam...
És nem, nem minden anyós ilyen.
1. A parod hallja, amikor a drága mama ilyen megjegyzéseket tesz rád? Miért nem ved meg finoman?
2. Óvatosan nyugodtan megjegyezheted, hogy Szerinted nem a tökéletes alak, a márkás ruhák bagy a tiszta bőr az, ami összetartja az emberi kapcsolatokat. Nyugodtan, kijelentő módban.
3. Szard le, csak féltékeny.
Első: igen, ez eléggé nagy gond a kapcsolatunkban, hogy akármit mondok neki, azt nagy valószínűséggel elmondja az anyjának, mert visszahallom... Sajnos igy már nincs meg a kellő bizalom de annyira szerelemes vagyok, nem akarom elveszíteni az anyja miatt :(
Ha meg megmondom neki a magamét, tartok tőle, hogy ki leszek utálva, vagy utána még jobban piszkál... Minden esetre köszönöm a gyors válaszokat, rendesek vagytok. :)
Hú, annyira sajnállak, borzasztó lehet! :(
Az én barátom anyukája nagyon aranyosan viselkedik velem, úgy örülök neki. Bár nincs vele valami mély kapcsolatom, kb heti egyszer vagyok náluk, mikor megérkezem váltunk pár szót, aztán vagy félrevonulunk a barátommal a szobájába, vagy elmegyünk valamerre. Étkezések alkalmával szoktunk többet beszélni, nagyon rendes.
De egyébként is, akár kedvel, akár nem, jó nagy parasztság így szólni a másikhoz, főleg, hogy azt bántja, akit a kisfia legjobban szeret.
Én már biztosan mondtam volna a kedvesemnek, hogy nekem ez nagyon nem tetszik.
Kérdező!
Tedd helyre az anyját, az ilyen nőszemélyeknek csak addig nagy a szájuk, amíg jól ki nem osztod, utána már nem fog beszólogatni. A párodnak is megmondhatnád, hogy jó lenne, ha nem ilyen papucs módjára viselkedne, mert az ő dolga lenne téged megvédeni. Ha nekem a barátnőmet a családból bárki megszólná, nagyon csúnyán összevesznék vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!