Mi fizessük a hitelüket? Vagy mi? Ti mit mondanátok?
Kiköltöztünk külföldre, 3 havonta járunk haza, ilyenkor hozunk dolgokat, kis pénzt (4-500euró) mindkettőnk szüleinek, tudjátok.
Anyósék elkezdték keveselni, hogy szerintük elég sokat keresünk (1200e/fő kb amúgy) és sokkal többet kéne tudni félretenni (az adott pénz nem a félretett pénzünk de mind1)..... folyton a 3 hitelük összegéről panaszkodnak, hogy mióta elköltöztünk milyen rossz(ott laktunk egy ideig, akkor kaptam havi 50Eft-t plusz mi fizettük a netet 10E + ami elromlott azt mi vettünk (mikró, hűtő stb)...
Közös kasszán vagyunk, ezért egyenlő pénzt adunk és én nem akarom ezt megváltoztatni, de többet se mert nem egyrészt drága a hazaút, üres kézzel nem jövünk pluszba és nekünk is kell a pénz, annyira azért nem megy jól hogy ennél többet adjunk, hisz nekünk is kell gyűjteni sokmindenre, 0-ról indultunk több mint fél éve, élni is kell és gyereket is szeretnénk majd, hitel nélkül autót stb. szóval nekünk is kell értelemszerűen. Másrészt a hitelt ők vették fel, mi nem mondta hogy kell vadonatúj autó meg 2 lakás... és kicsit most meggondolom a dolgot, hogy jó szívvel adjak-e.
Az én szüleimnek úgy kell borítékba tennem és letennem az asztalra. Nem akarják elfogadni, kézbe adom-visszaadják hogy ezt nem fogadhatják el, pedig ők rosszabbul élnek mint anyósék (anyukám a szíve miatt nem vállalhat akármit és 60körül már nehezen talál munkát).
1. Elküldenék mindenkit a zsiráf román k**anyjába, aki az én pénzemre ácsingózik. Anyóst is, apóst is. Ha én magamtól adok, az az én dógom, de aki követelőzik, arra rája ba**szarintom az ajtót.
2. Ezt nem bántásból írom, de 1200 ojró a lóf..ütty. Nagyon gyér fizetés.
Ne fizessetek! Tegyétek félre a pénzeteket, mert nem tudhatjátok meddig lesz bevételetek. Gyűjtsetek a jövőtökre.
Én mérlegelném, hogy ki miért van megszorulva, és annak adnék(lehetőségeimhez mérten) aki megérdemli. Ha valaki felesleges kóltekezés miatt került szar helyzetbe, azt letojnám, főleg, ha fejős tehénként tekintenének rám.
Ez a munka csak kezdésnek marad, ha belerázódunk a dolgokba, a nyelvbe mindketten elmegyünk a szakmánkba (CNC-sek vagyunk).
Szóval ne legyen lelkiismeret furdalásom ha nem adunk??
A páromra viszont sikerült hatniuk... ugyanis elkezdett mégjobban spórolni és túlórázni, hogy 6-800e körül tudjon adni. Ez nagyon zavar, hisz oké hogy magunknak spórolunk ha úgy van, de hogy mások miatt és annyira hogy lemond a saját javára pl a csokiról, nem akar sehova menni.. akkor végülis az én megmaradt pénzemből fogunk élni, én fogok hajtani a közös célokért, amit őszintén nem akarok! Azért vagyunk együtt hogy közösen gyűjtsünk, egyenlően!
Tudom, hogy jószívű és most megsajnálta a szüleit...
Te jó ég, dehogy!
Semmit nem mondanék!
A párodnak meg mutasd meg a válaszokat, hátha észhez tér!
Ez a ti kettőtök élete, és CSAK EGY VAN belőle, nehogy elb***sszátok az élősködő, ingyenélő, bunkó, követelező anyóspajtiék miatt!
Beszelj a pároddal, es ha ragaszkodik ahhoz, hogy ilyen szinten támogassa a szüleit, akkor kezdjetek el külön kasszázni.
Ha a közös életetek rovására megy, akkor gondolkodj hosszú távon. Ha lesz gyerek, te nem tudsz, vagy kevesebbet tudsz dolgozni, de őt lehüzza a családja, és ti szívjátok meg.
Örök igazság, hogy a szerelem semmit nem ér, ha a céljaitok merőben mások.
Azt látom hogy nem szívesen teszi, morog miattuk hogy lehúzzák, nyűgösebb napokon szidja őket hogy milyenek, szóval arra fogom buzdítani hogy álljon ki magunkért mert ha pl ő autót, motort akar stb, akkor ez nem megy, főleg ha gyereket akarunk akkor én tényleg kiesek majd. Csak ő egyke és ahogy most panaszkodtak, megsajnálta őket, ilyen, ez korábban is volt hogy pl az utolsó 2 hónapban mielőtt jöttünk, nem adtunk pénzt nekik mert kellett és akkor is nyávogás volt(jól kerestünk az átlaghoz képest amit tudtak sajnos),de én meg megmondtam a páromnak hogy nem lehet így, akkor a szülők duzzogtak..
Évek óta közösek a célok hála, ezért vagyunk együtt. A tőkét is együtt teremtettük meg, hogy kijöjjünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!