Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi fizessük a hitelüket? Vagy...

Mi fizessük a hitelüket? Vagy mi? Ti mit mondanátok?

Figyelt kérdés

Kiköltöztünk külföldre, 3 havonta járunk haza, ilyenkor hozunk dolgokat, kis pénzt (4-500euró) mindkettőnk szüleinek, tudjátok.

Anyósék elkezdték keveselni, hogy szerintük elég sokat keresünk (1200e/fő kb amúgy) és sokkal többet kéne tudni félretenni (az adott pénz nem a félretett pénzünk de mind1)..... folyton a 3 hitelük összegéről panaszkodnak, hogy mióta elköltöztünk milyen rossz(ott laktunk egy ideig, akkor kaptam havi 50Eft-t plusz mi fizettük a netet 10E + ami elromlott azt mi vettünk (mikró, hűtő stb)...

Közös kasszán vagyunk, ezért egyenlő pénzt adunk és én nem akarom ezt megváltoztatni, de többet se mert nem egyrészt drága a hazaút, üres kézzel nem jövünk pluszba és nekünk is kell a pénz, annyira azért nem megy jól hogy ennél többet adjunk, hisz nekünk is kell gyűjteni sokmindenre, 0-ról indultunk több mint fél éve, élni is kell és gyereket is szeretnénk majd, hitel nélkül autót stb. szóval nekünk is kell értelemszerűen. Másrészt a hitelt ők vették fel, mi nem mondta hogy kell vadonatúj autó meg 2 lakás... és kicsit most meggondolom a dolgot, hogy jó szívvel adjak-e.

Az én szüleimnek úgy kell borítékba tennem és letennem az asztalra. Nem akarják elfogadni, kézbe adom-visszaadják hogy ezt nem fogadhatják el, pedig ők rosszabbul élnek mint anyósék (anyukám a szíve miatt nem vállalhat akármit és 60körül már nehezen talál munkát).

2015. jún. 16. 17:47
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%
Dehogy fizessétek. Az az ő hitelük.
2015. jún. 16. 19:35
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Ti is kezdjetek el panaszkodni, emlegessétek fel, hogy kell a kocsi, meg félre kell tennetek a gyerekvállalásra, meg drága a hazaút stb., stb. (legyetek kreatívak:)) és adjatok nekik kevesebbet!!
2015. jún. 16. 20:04
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

1. Elküldenék mindenkit a zsiráf román k**anyjába, aki az én pénzemre ácsingózik. Anyóst is, apóst is. Ha én magamtól adok, az az én dógom, de aki követelőzik, arra rája ba**szarintom az ajtót.

2. Ezt nem bántásból írom, de 1200 ojró a lóf..ütty. Nagyon gyér fizetés.

2015. jún. 17. 00:04
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Ne fizessetek! Tegyétek félre a pénzeteket, mert nem tudhatjátok meddig lesz bevételetek. Gyűjtsetek a jövőtökre.

Én mérlegelném, hogy ki miért van megszorulva, és annak adnék(lehetőségeimhez mérten) aki megérdemli. Ha valaki felesleges kóltekezés miatt került szar helyzetbe, azt letojnám, főleg, ha fejős tehénként tekintenének rám.

2015. jún. 17. 08:05
 15/30 A kérdező kommentje:

Ez a munka csak kezdésnek marad, ha belerázódunk a dolgokba, a nyelvbe mindketten elmegyünk a szakmánkba (CNC-sek vagyunk).

Szóval ne legyen lelkiismeret furdalásom ha nem adunk??

A páromra viszont sikerült hatniuk... ugyanis elkezdett mégjobban spórolni és túlórázni, hogy 6-800e körül tudjon adni. Ez nagyon zavar, hisz oké hogy magunknak spórolunk ha úgy van, de hogy mások miatt és annyira hogy lemond a saját javára pl a csokiról, nem akar sehova menni.. akkor végülis az én megmaradt pénzemből fogunk élni, én fogok hajtani a közös célokért, amit őszintén nem akarok! Azért vagyunk együtt hogy közösen gyűjtsünk, egyenlően!

Tudom, hogy jószívű és most megsajnálta a szüleit...

2015. jún. 17. 11:18
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég, dehogy!

Semmit nem mondanék!

A párodnak meg mutasd meg a válaszokat, hátha észhez tér!

Ez a ti kettőtök élete, és CSAK EGY VAN belőle, nehogy elb***sszátok az élősködő, ingyenélő, bunkó, követelező anyóspajtiék miatt!

2015. jún. 17. 12:08
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Beszelj a pároddal, es ha ragaszkodik ahhoz, hogy ilyen szinten támogassa a szüleit, akkor kezdjetek el külön kasszázni.

Ha a közös életetek rovására megy, akkor gondolkodj hosszú távon. Ha lesz gyerek, te nem tudsz, vagy kevesebbet tudsz dolgozni, de őt lehüzza a családja, és ti szívjátok meg.

Örök igazság, hogy a szerelem semmit nem ér, ha a céljaitok merőben mások.

2015. jún. 17. 12:49
 18/30 A kérdező kommentje:

Azt látom hogy nem szívesen teszi, morog miattuk hogy lehúzzák, nyűgösebb napokon szidja őket hogy milyenek, szóval arra fogom buzdítani hogy álljon ki magunkért mert ha pl ő autót, motort akar stb, akkor ez nem megy, főleg ha gyereket akarunk akkor én tényleg kiesek majd. Csak ő egyke és ahogy most panaszkodtak, megsajnálta őket, ilyen, ez korábban is volt hogy pl az utolsó 2 hónapban mielőtt jöttünk, nem adtunk pénzt nekik mert kellett és akkor is nyávogás volt(jól kerestünk az átlaghoz képest amit tudtak sajnos),de én meg megmondtam a páromnak hogy nem lehet így, akkor a szülők duzzogtak..

Évek óta közösek a célok hála, ezért vagyunk együtt. A tőkét is együtt teremtettük meg, hogy kijöjjünk.

2015. jún. 17. 13:08
 19/30 A kérdező kommentje:
Valamint, ami eltörpül, de mindig mondják hogy HAVONTA nézzünk haza... Az út kb 12 óra kocsival, szóval nem egyszerű, nem értem őket.
2015. jún. 17. 14:49
 20/30 anonim ***** válasza:
31%
Ezentúl maradjon titok, mennyit kerestek. Ha nyíltan kérdeznek, panaszkodjatok, hogy milyen keveset kerestek.
2015. jún. 17. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!