Ti hogyan oldottátok meg hogy anyós ne legyen folyton a nyakatokon?
Főleg azoknál akiknél közelebb van anyós. pl. ne menjen át minden nap, ne minden hétvégén legyen ott és ilyenek.
A saját szüleimmel havonta 2x ha találkozunk, nem jönnek maguktól, úgy kell őket hívni sőt inkább mi megyünk. Anyós szöges ellentét..
Hát figyelj! Egyszer az anyósom bejelentés nélkül jött, nekünk nem volt alkalmas, úgyhogy a férjem kinyitotta za ajtót, megköszönte a hívatlan látogatást, és jó utat kívánt neki. Azóta nem jön bejelentés nélkül.
Amikor anyós elkezdett pakolászni a házamban, akkor szépen megköszöntem neki a segítséget, és megkértem, hogy ne tegye, mert ha azt szeretném, hogy más takarítson nálam, akkor megkérem rá.
Megsértődött, de azóta nem teszi.
Nem kell anyóssal puszipajtásoknak lenni, a lényeg az, hogy állj ki magadért, és a párod is álljon ki érted, akár az anyjával szemben is.
Én is azt mondom- majd megsértődik - hogy ha turkál, pakolászik, kérdezd meg, mit keres.
Kínáld hellyel, kérdezd mit kér- rendesen, mint egy vendéggel úgy bánj vele.
Ő nem otthon van.
A férjeddel beszéld meg, hogy ha legközelebb bejelentés nélkül megy, ahogy beér, mondjátok meg neki, hogy épp indultok. zárd be az ajtót, üljetek be az autóba és menjetek egy kört...:)
Nálam a kikészített porszívó is segített. Rendszeresen megjelent. Ahogy láttam, hogy leparkol a ház előtt benyomtam a porszívót, kinyitottam az ajtót és az előszobát porszívóztam. A kapun ugye nem tudott bejönni, én meg a porszívó zajától nem hallottam a kiabálását. :) Így 10 perc után hazament :D
Azóta bejelentkezik és nem is jön gyakran. A felmosással is működhet. Látod jön, felmosod az előszobát és nem tud bemenni mert fel van mosva :D
Volt, hogy este jött, a férjem kiment és mondta neki, hogy most nem alkalmas,épp "romantikázunk" :D
De úgy jó mérgesen...
Szóval volt pár ilyen... azóta nem jön csak úgy.
Szóval a párod jelezze neki, hogy azért nem kellene csak úgy beállítani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!