Szerintetek is semmiségeken problémázom?
Szia!
Nekem nagyon kedves anyós jutott. Nagyon régen volt közöttünk mosolyszünet. Amikor először voltam terhes és begörcsöltem, ő kísért el busszal az orvoshoz. Rendszeresen küld kaját, hétvégén süteményt stb.. Édesanyám korán meghalt. így nincs vetélytárs, de amikor még élt akkor sem volt probléma. Megosztották intelligens módon a segítséget. Ma már én segítem anyósomat. mert nem igen tudja már elhagyni a lakást, így rendszeresen bevásárolok nekik. Ezeket a példákat csak azért írtam, hogy nem mindenkinek van sárkány anyósa. Mindezek mellett elhiszem ,hogy van ilyen.A te esetedben nem kell gerjeszteni a dolgokat, ha ügyesen viselkedsz, még jól is kijöhetsz a harcból. Nem kell mindent "meghallani". Egy kis diplomácia! Gondolom, hogy itt a kérdezők nagy részénél a saját anyukájuk a "jó" nagymama, az anyós meg alapból sárkány .
"Olyan, mintha azt kívánná, hogy nem legyen anyukám."
Annyira utálod az anyósodat, hogy még az őszinte örömére is a gondoszságot akarod ráhúzni? Nem csodálkoznék, hogy ha ezek után anyósod bagózna a fejetekre, és inkább a másik unokával törődne, ahol megbecsülik a törődést.
Kedves kérdező, szerintem ne értsd félre azt, hogy "alig várja, hogy gyerekük legyen, mert annak csak ő lesz a nagymamája."
Ez szerintem csak egy szófordulat, egy modorosság, amivel idősebb asszonyok szoktak élni időnként. Biztos vagyok benne, hogy nem kívánja a te édesanyád halálát vagy ilyesmi, inkább valami furcsa módon kedveskedni akart, valamilyen nem túl szerencsés módon azt akarta jelezni, hogy az ő szeretete a leendő unoka iránt olyan nagy, hogy kettővel is felér.
Szerintem próbálj kicsit lazítani, és azt vedd figyelembe amikor felhúzod magad, hogy ő csak még egy ember, akitől szeretetet kap a gyereked. Hagyd ezeket a sértődéseket, szeresd a férjed, és próbálj jópofát vágni a vénasszonyhoz. Mást amúgy sem tehetsz, a család békéje érdekében.
Kérdező!
Ne higgy itt a többségnek!
Neked van igazad az anyóssal kapcsolatban...ezt érezned kell.
Ha utálod, akkor az csak rosszabb lesz, mert a végén Te leszel olyan, mint amilyennek őt vélni látod, rosszindulatú. :(
Szerintem jó, hogy itt kipanaszkodtad magad. :)
Hátha tudod őt több szeretettel nézni:) és elfogadni a hibáival együtt (pl. hogy nem figyel a kajádra, kicsit önző, kicsit féltékeny, kicsit színpadias, mártíromkodó, kisajátító...)
Anyák napján mindkét nagyi kapja ugyanazt/vagy nagyon hasonlót:)
és ne a Facebookon küldd Anyudnak azokat a képeket, amiket Anyósodnak nem akarsz. (bár az unokájához neki is ugyanolyan "joga" van:)))))))
ezzel tényleg Te bántottad meg őt (még ha nem is akartad).
Remélem sikerül majd az érzésedet tisztázni magadban:)
és tiszta lappal indulnotok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!