Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek is semmiségeken...

Szerintetek is semmiségeken problémázom?

Figyelt kérdés
Anyósommal egyre rosszabb a viszonyom. Ő nem sejt semmit ebből, nem tudja, hogy egyre kevésbé tudom elviselni a húzásait. A férjemmel 5 éve vagyunk házasok 15 hónapos a kislányunk. Minden akkor kezdődött amikor terhes voltam. Anyósom soha egyszer sem kérdezte meg, mi újság van az unokával. Amikor először meglátogattuk őket a nagy hír bejelentése után, említettem neki, hogy csak camambert sajtot és nyers húst nem ehetek. Természetesen rántott camambert volt az ebéd. Van egy autónk, vagyis a szüleimé, de mi használjuk. Karácsonykor vett a vaterán egy fotelt a párjának, felhívta a férjem, hogy pénteken vigye el neki. mondtam hogy nem jó, péntekenként főiskolára járok. Nem érdekelte, nekem kellett télen este hidegben, 7 hónapos terhesen az utcán várnom, míg a férjem haza tudott vinni. A terhességem alatt egyik vizsgálaton mondta a doki, hogy kicsit aggódik, nem hízik a baba, kezdjek el kicsit többet enni. Az anyósom kiakadt, hogy ne tegyem mert a végén kövér leszek. Most hogy megvan a lányom előadja a nagy mártírt, hogy ő aludni se tud esténként, annyira imádja az unokáját és annyira aggódik értem. Féltékeny hogy van másik mamája a kislánynak. Küldtem egy aranyos képet a lányomról Anyukám szülinapjára. Erre megosztotta a Facebookon, mintha neki küldtem volna. Anyák napjára is küldtem egy képet Anyunak, erre telefonált, hogy neki is kell egy olyan. Mindig kérdezi, hogy Anyuéknál sír e a kislány. Amikor náluk voltunk, azt mondta, milyen jó, hogy nem sírt a lányom, mert ő két napig sírt volna, ha nem így történt volna. A sógorom most fog nősülni, nincs még gyereke. A menyasszonyának nincs anyukája. Az anyósom azt írta sógoromnak, hogy alig várja, hogy gyerekük legyen, mert annak csak ő lesz a nagymamája. Szerintetek ezeken hülyeség megsértődni? Az a baj, hogy annyira megutáltam ezek miatt, hogy szörnyű. Egyszerűen ki nem állhatom sajnos...
2015. máj. 28. 13:32
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Igen, a másik ami bánt, hogy azt írta hogy örül, hogy egyedül lesz nagymama. Olyan, mintha azt kívánná, hogy nem legyen anyukám.
2015. máj. 28. 15:49
 22/29 anonim ***** válasza:
32%

Szia!

Nekem nagyon kedves anyós jutott. Nagyon régen volt közöttünk mosolyszünet. Amikor először voltam terhes és begörcsöltem, ő kísért el busszal az orvoshoz. Rendszeresen küld kaját, hétvégén süteményt stb.. Édesanyám korán meghalt. így nincs vetélytárs, de amikor még élt akkor sem volt probléma. Megosztották intelligens módon a segítséget. Ma már én segítem anyósomat. mert nem igen tudja már elhagyni a lakást, így rendszeresen bevásárolok nekik. Ezeket a példákat csak azért írtam, hogy nem mindenkinek van sárkány anyósa. Mindezek mellett elhiszem ,hogy van ilyen.A te esetedben nem kell gerjeszteni a dolgokat, ha ügyesen viselkedsz, még jól is kijöhetsz a harcból. Nem kell mindent "meghallani". Egy kis diplomácia! Gondolom, hogy itt a kérdezők nagy részénél a saját anyukájuk a "jó" nagymama, az anyós meg alapból sárkány .

2015. máj. 28. 17:10
 23/29 anonim ***** válasza:
25%
Ha ezt igy folytatod, le se lesztek sz*rva, ha jon a masik unoka.
2015. máj. 28. 17:26
 24/29 anonim ***** válasza:
39%
Igen, semmiségeken, ráadásul magasan kivételezel a saját anyukáddal, kb ezt a figyelmet várd visszafelé is!
2015. máj. 29. 09:31
 25/29 anonim ***** válasza:
22%

"Olyan, mintha azt kívánná, hogy nem legyen anyukám."

Annyira utálod az anyósodat, hogy még az őszinte örömére is a gondoszságot akarod ráhúzni? Nem csodálkoznék, hogy ha ezek után anyósod bagózna a fejetekre, és inkább a másik unokával törődne, ahol megbecsülik a törődést.

2015. máj. 29. 09:38
 26/29 anonim ***** válasza:
41%
"Olyan, mintha azt kívánná, hogy nem legyen anyukám." Azért, mert ő egy "anyós", nem kell minden szava mögött valami galádságot, rossz indulatot feltételezni! Úgy tűnik, Te magyarázol bele mindenbe valamit, amit tőle hallasz.
2015. máj. 29. 09:42
 27/29 anonim ***** válasza:
53%

Kedves kérdező, szerintem ne értsd félre azt, hogy "alig várja, hogy gyerekük legyen, mert annak csak ő lesz a nagymamája."

Ez szerintem csak egy szófordulat, egy modorosság, amivel idősebb asszonyok szoktak élni időnként. Biztos vagyok benne, hogy nem kívánja a te édesanyád halálát vagy ilyesmi, inkább valami furcsa módon kedveskedni akart, valamilyen nem túl szerencsés módon azt akarta jelezni, hogy az ő szeretete a leendő unoka iránt olyan nagy, hogy kettővel is felér.

Szerintem próbálj kicsit lazítani, és azt vedd figyelembe amikor felhúzod magad, hogy ő csak még egy ember, akitől szeretetet kap a gyereked. Hagyd ezeket a sértődéseket, szeresd a férjed, és próbálj jópofát vágni a vénasszonyhoz. Mást amúgy sem tehetsz, a család békéje érdekében.

2015. máj. 29. 21:23
 28/29 anonim ***** válasza:
31%

Kérdező!

Ne higgy itt a többségnek!

Neked van igazad az anyóssal kapcsolatban...ezt érezned kell.

2015. máj. 29. 23:03
 29/29 anonim ***** válasza:

Ha utálod, akkor az csak rosszabb lesz, mert a végén Te leszel olyan, mint amilyennek őt vélni látod, rosszindulatú. :(

Szerintem jó, hogy itt kipanaszkodtad magad. :)

Hátha tudod őt több szeretettel nézni:) és elfogadni a hibáival együtt (pl. hogy nem figyel a kajádra, kicsit önző, kicsit féltékeny, kicsit színpadias, mártíromkodó, kisajátító...)

Anyák napján mindkét nagyi kapja ugyanazt/vagy nagyon hasonlót:)

és ne a Facebookon küldd Anyudnak azokat a képeket, amiket Anyósodnak nem akarsz. (bár az unokájához neki is ugyanolyan "joga" van:)))))))

ezzel tényleg Te bántottad meg őt (még ha nem is akartad).

Remélem sikerül majd az érzésedet tisztázni magadban:)

és tiszta lappal indulnotok:)

2015. jún. 13. 01:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!