Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek is semmiségeken...

Szerintetek is semmiségeken problémázom?

Figyelt kérdés
Anyósommal egyre rosszabb a viszonyom. Ő nem sejt semmit ebből, nem tudja, hogy egyre kevésbé tudom elviselni a húzásait. A férjemmel 5 éve vagyunk házasok 15 hónapos a kislányunk. Minden akkor kezdődött amikor terhes voltam. Anyósom soha egyszer sem kérdezte meg, mi újság van az unokával. Amikor először meglátogattuk őket a nagy hír bejelentése után, említettem neki, hogy csak camambert sajtot és nyers húst nem ehetek. Természetesen rántott camambert volt az ebéd. Van egy autónk, vagyis a szüleimé, de mi használjuk. Karácsonykor vett a vaterán egy fotelt a párjának, felhívta a férjem, hogy pénteken vigye el neki. mondtam hogy nem jó, péntekenként főiskolára járok. Nem érdekelte, nekem kellett télen este hidegben, 7 hónapos terhesen az utcán várnom, míg a férjem haza tudott vinni. A terhességem alatt egyik vizsgálaton mondta a doki, hogy kicsit aggódik, nem hízik a baba, kezdjek el kicsit többet enni. Az anyósom kiakadt, hogy ne tegyem mert a végén kövér leszek. Most hogy megvan a lányom előadja a nagy mártírt, hogy ő aludni se tud esténként, annyira imádja az unokáját és annyira aggódik értem. Féltékeny hogy van másik mamája a kislánynak. Küldtem egy aranyos képet a lányomról Anyukám szülinapjára. Erre megosztotta a Facebookon, mintha neki küldtem volna. Anyák napjára is küldtem egy képet Anyunak, erre telefonált, hogy neki is kell egy olyan. Mindig kérdezi, hogy Anyuéknál sír e a kislány. Amikor náluk voltunk, azt mondta, milyen jó, hogy nem sírt a lányom, mert ő két napig sírt volna, ha nem így történt volna. A sógorom most fog nősülni, nincs még gyereke. A menyasszonyának nincs anyukája. Az anyósom azt írta sógoromnak, hogy alig várja, hogy gyerekük legyen, mert annak csak ő lesz a nagymamája. Szerintetek ezeken hülyeség megsértődni? Az a baj, hogy annyira megutáltam ezek miatt, hogy szörnyű. Egyszerűen ki nem állhatom sajnos...
2015. máj. 28. 13:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
72%
Nem mondom, hogy a leírtakból anyósod könnyű természet, azonban ezeket amiket leírtál, szerintem is te liheged túl. A camambert sajtot nem ehetsz valóban a nyersre vonatkozik, rántott volt, így azzal nincs gond, de amúgy a leírásod alapján én úgy vettem ki, hogy a nagy hír bejelentésekor volt éppen camambert az ebéd, kvázi nem is tudhatta anyósod, hogy mi a szitu, tehát abszolút nem felróható neki. Az autós dolgot tényleg a férjednek kellett volna elintéznie, bár megjegyzem, ha én lettem volna az anyósod, én biztosan nem szervezek keresztbe, ha tudod, hogy neked is kell a kocsi. Ha anyukádnak adsz valamit, akkor illő anyósodnak is adni (fénykép). Nem arra kell hivatkozni, hogy ez a férjed dolga, igen, lehet, hogy az övé lenne, de a férfiaknak van egy része, aki nem figyel ezekre és a nőnek kell észben tartania. Szóval összességében én azt érzem, hogy felfújod ezeket a kis problémákat, próbáld meg lazábban kezelni, hátha még visszafordítható.
2015. máj. 28. 13:58
 12/29 anonim ***** válasza:
50%
....ha tudom, hogy neked is kell a kocsi.
2015. máj. 28. 14:00
 13/29 anonim ***** válasza:
50%
Igen, szerintem kár megsértődni, és igen, semmiségeken problémázol. (mondom ezt úgy, hogy télen voltam terhes, nem volt kocsink, nem lett semmi bajunk)Valószínűleg anyósodra senki jószándékból rá se nyitja az ajtót, csak a kötelező tiszteletköröket teszik a gyerekei (ez persze részben az ő hibája is) Szeretethiánya van, én ezért örül, hogy lesz valaki akin nem kell osztoznia.
2015. máj. 28. 14:19
 14/29 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem, ha nem akartál az utcán fagyoskodni, ülhettél volna buszra, vonatra is, hiszen sok nő vajúdva is azzal megy kórházba. Nem érzem úgy a leírásodból, hogy egyformán kezelnéd a két mamát, pedig egyforma jogaik vannak az unoka felé. Pl. legközelebb, ha küldesz anyudnak képet a kicsiről, küldj a másik mamának is, szerintem jogos, hogy ő is kér. Az igaz, hogy az már sok, hogy ő aludni se tud, stb., de kettőn áll a vásár. Miért ne vihette volna el egyszer neki a fotelt, miközben érted minden alkalommal (és akkor is) elment autóval és hazavitt? Azon meg tényleg ne problémázz, hogy rántott camembert... illetve nem egyértelmű az sem, DIREKT azt csinált-e, vagy már kész volt, mikor kijelentetted, hogy nem eheted? És miért etetne nyers hússal? És mi a különbség a rántott camembert és a rántott trappista között, hogy utóbbit akár ehetted is volna? Nem bántani akarlak, de kicsit kényeskének tűnsz nekem, egy nőnek, anyának sokkal több mindent ki kell bírnia. Lelkileg.
2015. máj. 28. 14:22
 15/29 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem meg kérdezőnek van igaza!

Ne hagyd magad kérdező,állj ki magadért...undok az anyósod.

Megnézném a sok anyóspártinak mennyire állna félre a kis szája,ha velük történne ilyen folyamatosan.

Álszentek-milliomosok-diplomások itt sokan...ne higgy nekik kérdező!!!

2015. máj. 28. 14:33
 16/29 anonim ***** válasza:
72%

Nem is tudtam, hogy diplomásnak lenni lenézendő :)

Kérdező! Anyósod biztosan nem könnyű természet, de én is úgy érzem, hogy itt azért te liheged túl a dolgokat.

Leírták már előttem, hogy miért, nem mennék különösebben bele, csak azt jegyezném meg, hogy az anyák napi húzásod kifejezetten bántó volt, azon a helyében én nagyon megsértődtem volna.

2015. máj. 28. 14:51
 17/29 anonim ***** válasza:
50%
Azért ha azt nézem, hogy anyósom mit követett el ellenem 10 év alatt: nem akarta, hogy együtt járjunk a párommal, ezerszer elmondta neki és nekem is, hogy én nem vagyok megfelelő, nem olyan a családom, mint amit ő szeretne (nincs sok különbség anyagi helyzetben, ez csak az ő kitalációja), ha történt valami abban csakis én és a családom lehettem hibás, megpróbálta ellehetetleníteni az esküvőnket, ehhez rokonokat is bevetett, a férjemet lelkileg folyamatosan terrorizálta, hogy miért velem foglalkozik és miért nem ővele (?). Vegetáriánus vagyok, soha nem főzött a kedvemért olyat, amiben nem lenne hús, de ez a legkevesebb gondom, kit érdekel, legfeljebb nem eszek belőle, de az, amikor sztorikat talál ki rólam és azzal jár körbe a rokonoknál, na az nagyon zavar. Mégsem vagyok rá annyira dühös, mint a kérdező az övére, ennyi idő alatt már megtanultam nem foglalkozni vele.
2015. máj. 28. 14:52
 18/29 A kérdező kommentje:

A sajtot megkértem hogy ne csináljon mert nem ehetem. Direkt az volt. Jóval a bejelentés után. De azt nem tudtam hogy csak nyersre vonatkozik, köszi az infót.

A fénykép anyukám szülinapjára volt. Neki nem volt szülinapja, ezért nem küldtem neki.

Az autó miért csak aznap volt jó? Csak a péntek délután nem volt jó nekünk, azért is csak akkor kellett.

De mondom, ezeket még lehet el is felejteném, ha az nem lett volna, hogy ne egyek, mert kövér leszek, az orvos hülye, a gyereknek nem lesz semmi baja, ha nem eszek.

Elhiszem, hogy vannak szörnyebb anyósok, és próbálok nem problémázni, a férjemet nem terhelem ezekkel a dolgokkal, ezért is jól esett kiírni ezeket, és látni, hogy nások hogy gondolják.

2015. máj. 28. 15:27
 19/29 anonim ***** válasza:
77%

Nem értem az anyák napját. A férj nyilván készült a saját édesanyjának valamivel, akkor már a gyerek kezébe is belenyomhatott volna egy szál virágot.

A másik meg, tök undorító, hogy így örömködik, hogy nincs másik nagymama. Gusztustalan ember az ilyen.

2015. máj. 28. 15:29
 20/29 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező!

Persze ilyen kis apróságokon is meg lehet sértődni, egy-két szurkálása lehet hogy nem is véletlen volt, hanem direkt gonoszkodó, de hidd el, hogy sok ember a munkahelyén naponta 10x annyi sérelmet kénytelen lenyelni, mint amit Te itt összesen felsoroltál (jó cégnél, komoly képzettséget igényelő munkakörben is).

Ha anyósod szereti a kislányotok, az tök jó alap arra, hogy normalizáld anyósoddal a viszont, ami neked is megkönnyítheti az életed. Gondolom, most egy kicsit a te képedről, viselkedésedről is látszik, hogy nem nagyon csiped, próbálj hozzá pozitívan állni, ilyen kis apróságokkal kezdheted, hogy neki is küldesz gyereketekről folyamatosan képeket (ha nem küldtél neki, az már elég ok, hogy kicsit sértődött legyen),

38F

2015. máj. 28. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!