Szerintetek is semmiségeken problémázom?
Figyelt kérdés
Anyósommal egyre rosszabb a viszonyom. Ő nem sejt semmit ebből, nem tudja, hogy egyre kevésbé tudom elviselni a húzásait. A férjemmel 5 éve vagyunk házasok 15 hónapos a kislányunk. Minden akkor kezdődött amikor terhes voltam. Anyósom soha egyszer sem kérdezte meg, mi újság van az unokával. Amikor először meglátogattuk őket a nagy hír bejelentése után, említettem neki, hogy csak camambert sajtot és nyers húst nem ehetek. Természetesen rántott camambert volt az ebéd. Van egy autónk, vagyis a szüleimé, de mi használjuk. Karácsonykor vett a vaterán egy fotelt a párjának, felhívta a férjem, hogy pénteken vigye el neki. mondtam hogy nem jó, péntekenként főiskolára járok. Nem érdekelte, nekem kellett télen este hidegben, 7 hónapos terhesen az utcán várnom, míg a férjem haza tudott vinni. A terhességem alatt egyik vizsgálaton mondta a doki, hogy kicsit aggódik, nem hízik a baba, kezdjek el kicsit többet enni. Az anyósom kiakadt, hogy ne tegyem mert a végén kövér leszek. Most hogy megvan a lányom előadja a nagy mártírt, hogy ő aludni se tud esténként, annyira imádja az unokáját és annyira aggódik értem. Féltékeny hogy van másik mamája a kislánynak. Küldtem egy aranyos képet a lányomról Anyukám szülinapjára. Erre megosztotta a Facebookon, mintha neki küldtem volna. Anyák napjára is küldtem egy képet Anyunak, erre telefonált, hogy neki is kell egy olyan. Mindig kérdezi, hogy Anyuéknál sír e a kislány. Amikor náluk voltunk, azt mondta, milyen jó, hogy nem sírt a lányom, mert ő két napig sírt volna, ha nem így történt volna. A sógorom most fog nősülni, nincs még gyereke. A menyasszonyának nincs anyukája. Az anyósom azt írta sógoromnak, hogy alig várja, hogy gyerekük legyen, mert annak csak ő lesz a nagymamája. Szerintetek ezeken hülyeség megsértődni? Az a baj, hogy annyira megutáltam ezek miatt, hogy szörnyű. Egyszerűen ki nem állhatom sajnos...2015. máj. 28. 13:32
1/29 anonim válasza:
Tipikus. Mondhatni normális, hogy kibirhatatlan anyósod van.
2/29 anonim válasza:
Hááát határeset. HA anyudnak küldtél képet, illett volna a másik mamának is küldeni képet! Ez itt elég gáz. Aztán az hogy a két nagymama rivalizál... szóval előfordul, ő szeretne a jobbik mama lenni. Nem lehet egyszerű anyósod természete, de úgy látom egy kicsit te liheged túl. Az hogy a hidegben kellett állnod és várnod hogy a párod érted menjen, az a párod sara. Ő is nemet tud mondani anyukának! Szóval ez itt nem anyós hibája. Nyilván a sógorod gyerekét előnyben fogja részesíteni, de nem biztos hogy rossz ez. Had szeresse ő azt a gyereket jobban, ha ő ilyen, te pedig örülj anyudnak. Ennyi. De te is próbálj igazságos lenni a két nagymama között és ne a te anyukádat tüntesd fel szupernagyi képében mert a másik is szereti ugyanannyira a gyereket, csak ő nem az anyád hanem az ANYÓSOD. Kicsit lazulj!
3/29 anonim válasza:
hát nálunk most az van hogy sógornak lett gyereke és emiatt félre lettünk lökve,de pl. tegnap kérdezte após"viccelődve" hogy csüt.-pénteken vigyáznánk e a kicsire, mert a szülőknek kell változatosság(tengernyi szabadidejük van) mire én" van neki anyja, apja vigyázzanak ők"-persze ez nem tetszett neki de én nem hagyom magam elnyomni még vagy 20 éven át akkor inkább utáljanak meg most.Ezért mindig kimondom amit gondolok aztán várok mi lesz.Ne feledd egy anyós sokáig él...
4/29 anonim válasza:
Szerintem bolhából csinálsz elefántot. Ha szereted a férjedet, próbáld meg elfogadni az őt világrahozó nőtársadat is, úgy ahogy van.
5/29 A kérdező kommentje:
A képpel kapcsolatban: anyu szülinapjára nem hiszem, hogy anyósomnak is kell küldenem. Anyák napjával kapcsolatban, a fiának kellett volna kitalálni, nem nekem. Az autós dolog tényleg a férjem sara. Ő persze azt mondja én értem félre, anyósom csak aggódik és jót akar. Persze ha én valamit mondok a családjáról, vérig sértődik. :-(
2015. máj. 28. 13:45
6/29 anonim válasza:
Szerintem te elgalább annyira problémás vagy, mint az anyós.
Kezdve ezzel: "camambert sajtot nem ehetek" a terhesség alatt. Azt azonban láthatólag nem tudod, hogy ez CSAK a nyersen fogyasztott camambertre vonatkozik - a nyers nemespenész az, ami miatt nem javasolt. Ha RÁNTOTT camambert az ebéd, azt minden további nélkül lehet fogyasztani.
Az összes többi problémád is hasonlóan eröltetett, a "nincs gond, ezért keresek valamit, amin hözönghetek" kategória.
7/29 A kérdező kommentje:
Abszolút elfogadom, ha azt mondjátok én vagyok a h..lye. Igazából engem csak az bánt, hogy terhesen jobban érdekelte a súlyom, mint a baba megfelelő fejlődése. De ha azt mondjátok én csinálok bolhából elefántot, akkor megpróbálok változni
2015. máj. 28. 13:47
8/29 anonim válasza:
Már boccs, kettes válaszoló vagyok. Szerintem az anyák napja igenis a te dolgod, mert van már egy kis lányod, aki magától még nem fogja tudni hogy anyák napja van tehát neked kell a gyerekbe belenevelni hogy anyák napjakor a nagyikat is fel kell köszönteni. Ez nálunk sosem volt kérdés pedig mi nagyon nem normális viszonyban vagyunk anyósommal! De mégis itt ülök az asztalnál és ügyeskedünk a gyerekekkel neki is, had örüljön! Azért sehogy nem tartom igazságosnak azt ahogy te is bánsz anyósoddal... nagyon egyoldalúan hangzik. TE imádod anyukád, ami rendben is van, de gondolom neki is vannak hibái, amiket te gondosan eltakarsz és kiélezed a helyzetet Anyósodra. Tudom hogy valóban sokszor borzalmas viszony alakulhat ki anyós és menny között, erre én vagyok az élő példa, de nálunk ennél sokkal durvább dolgok miatt lett olyan a kapcsolatunk amilyen. Majd ha mindenbe beleüti az orrát, hazudozik és kavargatja a sz.rt akkor ráérsz megsértődni rá. addig meg adj egy esélyt neki is, hátha normális ember is tud lenni. Lehet hogy nem megy, de előbb próbáld meg közelebb engedni magatokhoz, és inkább csak akkor veszekedj ha valódi okod van rá.
9/29 anonim válasza:
Hát bocs, de szerintem te vagy a gáz. Vannak tényleg kibírhatatlan anyósok, a tiéd nem ilyen, mondhatni kicsit figyelmetlen, de te viszont minden kis dologból elefántot csinálsz. 7 hónapos terhesen is képes vagy valószínűleg várni néhány percet, ha másnak is szüksége van a kocsira. És mi van akkor ha megoszt egy képet facebook-on? Szerintem ezen normális ember nem akad ki. Valószínűleg a hormonok miatt kissé túlreagálod a dolgokat.
10/29 anonim válasza:
Én is azt mondom, hogy határeset. A mamák rivalizálása előfordul, az anyák napi képet meg szerintem elküldhetted volna. Oké, hogy a férjed anyukája, de szerintem a legtöbb családban a feleség találja ezeket ki. Én legalábbis sose hagytam ki anyósomat. Ha nem lennénk együtt gondolom a férjem nélkülem is megoldaná azért. Nekem is van gyerekem, és lehet bennem van a hiba, de itt már több kérdésben olvastam, hogy a nagyszülők a terhesség alatt nem érdeklődtek a baba iránt. Hát ez engem egyáltalán nem zavart. Megkérdezték minden oké-e, de én nem gondoltam sose, hogy ezzel jobban foglalkozniuk kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!