Nekem kell megkérdezni anyósomat, mikor mehet nyári szünetre a gyerek hozzá, vagy várjak, míg ő mondja?
Azaz a fiad nem fogad szót a mamának, és nem akar állandóan az elkényeztetett gyerek után rohangálni!
Ez anyósod részéröl tökéletesen érthetö reakció!
"Ez azért nem egészen így van, mert a legtöbb nagyszülö nem otthon ül és arról ábrándozik, hogy játsszhasson az unokával, hanem minden nap munkába jár, dolgozik, este fáradt, és nem biztos, hogy van még energiája egy óvodás gyerekre vigyázni. Ha meg netán beteg is hozzá - ahogy a kérdezö anyósa is a kérdés szerint -, akkor még inkább probléma lehet."
Nyilván ráér, ha több hetes programokat szervez ide-oda. Az én anyósom is "nagy beteg" reumára fekszik be évente többször, visz még tévét is, olyan neki, mint a nyaralás, de egyébként meg non-stop a negyedikről rohangál föl-le, gyalog bejárja az egész várost, hogy a legújabb pletykákat megtudja. Azt persze elvárja, hogy ha neki kell valami, ahogy fingik ugorjon az egész család, de tényleg azonnal, de ha esetleg néha napján ő tudna valakiért tenni valamit egy szalmaszál keresztbetételéve, akkor azonnal beteg és rá sem ér.
Nincsen azzal semmi baj, ha a nagyszülő a "magadnak szülted, oldd meg" elvet vallja, csak akkor működjön már ez visszafelé is, mert én rohadt érdekesnek tartom, hogy az olyan természetes, hogy a "fiatalok" segítsenek már anyóséknak az "öregeknek", akik sok esetben 45-50 éves KÖZÉPKORÚ emberek nem "öregek", a ház körül a kisfäszom tudja mi mindenben, amikor csak eltalálják, de ha mondjuk egy gyerekre kéne néha vigyázni, akkor már azonnal megy a terelés, meg a hárítás, hogy hát magadnak szülted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!