Meddig lehet ezt bírni idegekkel?
Nem kellene anyóssal együtt élni, nem egészséges.
Amúgy meg ha bizonygatod, hogy milyen jól tanulsz, mert 5-sre vizsgaztal, azt is csak azért teszed, hogy megfelelj neki, érzi, hogy nem vagy elégedett magaddal, naná hogy rakontraz
Előző vagyok :
Szoval tojj rá, hogy mit beszél. Érzi, hogy bizonytalan vagy, ezért is szállt rád.Amugy jobban tennéd, ha kicsit osszeszedned az önbizalmad, és akkor se a párod se ő nem uralkodhatna rajtad. Hajrá! !!!
Kérdező, így futólag olvasva szerintem egyetlen dolgon gondolkodj el: szerintem egészen hasonlítotok egymásra a kedves mamával :).
Ezt amúgy cseppet sem sértő szándékkal mondom, nehogy azt hidd! Szerintem benne is pontosan ugyanakkora bizonyításkényszer van, mint benned. Nem akar ő neked semmi rosszat, csak éppen önkéntelenül is versenyez. Ez nyilvánvalóan iszonyú idegesítő és nehezen kezelhető, de hidd el, nem veled van baja, csak a megfelelési kényszered miatt magadra veszed.
Mindezt azért tartom fontosnak, mert amikor majd lesz egy fiad, és ő megnősül, akkor ez a megfelelési kényszer belőled is azt fogja kihozni, hogy bebizonyítsd magadnak és a világnak, hogy te bizony jobb nő vagy a fiadnak, mint a párja. A párja pedig utálni fog téged. A fiad pedig melletted fog kiállni. Mert te vagy az anyja.
Mellékesen megjegyzem, döbbenetes, hogy mennyire általános a problémád; szinte mindenhol ezt látom. A hagyományos család egy matriarchális szerveződés, amiben mindig a rangidős nő áll középen. Ez a nő általában csodálatosan együtt képes működni a fiaival vejeivel, de két nő ott nem fér meg, ösztönösen vetélytársat látnak egymásban. Néha számomra már-már ijesztő ez a dominancia-igény a családanyáknál.
Azt például baromi kegyes húzásnak tartom az élettől, hogy anyósomnak csak lányai lettek, mert nem lennék annak a nőnek a helyében, akinek ő lesz az anyósa. Velem természetesen nagyon kedves, mintha a rajongóm lenne, de a lányaival szemben... Félreértés ne essék, bizonyos szempontból a mintaanya definíciója, tényleg! Ellenben mindenbe beleszól, mindenről van véleménye, mindent jobban akar tudni. Társaság előtt kritizálja a fősztjüket, beleszól a gyereknevelésbe, mindenről meg akarja mutatni mindenkinek, hogy ő tudja jobban. Ha egyszer tényleg igaza lesz, akkor évekig jön az "én megmondtam". Fel sem fogja, hogy ez mit okoz a lányoknak, akárhogy mondják. Ez ugyanis nem a lányokról szól, hanem a saját státuszáról.
Aztán úgy szokott ez lenni, hogy megjelenik a nagyi, anyósom anyukája, aki ilyenkor kegyetlenül odab*sz egyet szegénynek, de úgy rendesen mindenki előtt: "befogod a szádat, semmi közöd hozzá! Tudja ő, hogy mit csináljon, eridj innen!". Ilyenkor csend lesz. Mert minden főnöknek van egy főnöke, és minden domináns matriarchának van egy anyukája... Így megy ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!