Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mik az előnyei és hátrányai,...

Mik az előnyei és hátrányai, ha se anyósom, se apósom nem lesz?

Figyelt kérdés
A párom (én vagyok a lány) gyakorlatilag árvának tekinthető és nincsenek nagyon rokonai sem.
2015. máj. 5. 09:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Nálunk párom részéről nincsnek szülők . Édesapja réges rég elhunyt , szülőanyja 2 évesen elhagyta őt . Sok-sok éve megkerestük a nőt aki a világra hozta ( szándékosan írom így , mert nem tartom anyának !), de bár ne tettük volna , kialakított magának egy olyan életet , olyan emberrel (vele családot is alapított ) , s lecsúszott egy olyan szintre , hogy a mi életünkbe nem fér bele . Nem tartjuk a kapcsolatot vele , gyermekünk nem is ismeri őt . Tehát nekem nincs anyósom és apósom . Nagyszülők csak az èn olalamról vannak a gyermekünknek . Hátrányát nem érzem , csak a páromat sajnálom hogy olyan élete volt korábban amilyen , de ez a jelen életünkre nem hat ki . Megvagyunk nagyon szépen !!!
2015. máj. 5. 10:31
 12/23 anonim ***** válasza:

Nem lehet tudni. Ugyanis ha olyan emberek lettek volna, akikkel megszeretitek egymást, jól kijöttök, igazi családként, szeretetben, egyetértésben tudtok élni, akikhez szeretsz járni, akkor szerintem csak előnye van.

Olyat, hogy hátránya, nem írnék, mert ha más nem, az mindenképp mindenek feletti előny lenne, hogy élnek a párod szülei. Viszont ha "rossz" anyós-após lennének, akkor nyilván nehezebb lenne neked.

2015. máj. 5. 11:59
 13/23 Bence_ ***** válasza:

Lelkileg ezt, hogy viselte?

Rendben van?

Az sokkal lényegesebb kérdés, hogy most hogy van mint a mi lenne ha?

2015. máj. 5. 12:14
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak előnye van.
2015. máj. 5. 12:20
 15/23 anonim ***** válasza:
ezek annyira szubjektív dolgok, hogy így nem lehet általánosságban kijelenteni. Ahhoz, hogy előnyöket és hátrányokat felsoroljunk, ismerni kéne a szüleit és tudni, hogy mik az ő rossz és jó tulajdonságaik. Hátrány (akkor, ha normális, szerető, támogató emberek lennének), hogy nem fogja ismerni a gyereketek a nagyszüleit, neked a baba születése után nem lesz ott az anyós, hogy segítsen (de hát ez is olyan, hogy egyénfüggő: van-e rá szükséged, áldásnak/tehernek tekintenéd-e), nincs aki úgy szeret téged, mint engem az én anyósom és ilyenek. Előny: …hát nem tudom, ha én az én+anyósom viszonyból indulok ki, akkor annyira jó, hogy ő van nekem, hogy nem tudok egyetlen dolgot se említeni. Anyám helyett anyám! Ha viszont kavarógép lenne, rosszindulatú, beleszövegelne mindenbe és szidna engem, na akkor lenne előnye, hogy nincs. De szerencsére nálunk ilyen nincs. Ha betegen fekszem otthon és a párom épp külföldön dolgozik, akkor anyósom lélekszakadva rohan ápolni engem, kérni se kell!
2015. máj. 5. 12:41
 16/23 A kérdező kommentje:
Borzasztó szülei voltak
2015. máj. 5. 12:48
 17/23 anonim ***** válasza:
Akkor nem kérdés,örülj!
2015. máj. 5. 12:49
 18/23 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok. Jut eszembe, a párom szemszögéből le tudom írni, hogy milyen előnye lenne, ha neki pl nem lenne anyósa :D

- nem lenne, aki megkeseríti az életét a rosszindulatúságával

- nem lenne, aki még azt is évekig ordítja rá, ha valamilyen ünnepen nála ebédelünk és utána tényleg évekig azt kell hallgatni, hogy „én zabáltatom őt karácsonykor”

- nem lenne, aki azzal fenyegeti őt részegen, hogy ha nem kényszerít engem arra, hogy beszéljek vele telefonon, akkor anyósomat fogja felhívni és vele fog ordítani, hogy ezek a „kva kölykök leszrják őt” – mármint mi ketten, mert ha lehet, akkor inkább fel se vesszük anyámnak a telefont.

- nem lenne, akit minden egyes családi összejövetelen szégyellni kell, amiért ápolatlan, lerí róla, hogy alkoholista és vállalhatatlanul viselkedik, meg káromkodik, mint egy kocsis

ó, hát és még tudnám a végtelenségig sorolni, de inkább nem is idegesítem tovább magam ezeken… Hálát adok az égnek, hogy az anyósom olyan, amilyen és több anyai szeretetet ad nekem, mint az a nő, aki világra hozott és „felnevelt”…

2015. máj. 5. 14:10
 19/23 A kérdező kommentje:
18.: sajnálom, ez elég pocsék lehet :(
2015. máj. 5. 14:12
 20/23 anonim ***** válasza:
A gyereknek semmi baja nem lesz attól, ha nincsenek nagyszülei. Neki EMBEREK kellenek, akik szeretik. Hogy az a szomszéd néni, a nagyanyja, vagy egy távolni nagynéni az tök mindegy.
2015. máj. 5. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!