Vélemények érdekelnének. A kérdés nem kamu. Költözzünk vagy Ne költözzünk?
21/N és 25/F ( a férjem)
Sokat gondolkodom de nem jutok egyről a kettőre ezért szeretnék kivülàllókat megkérdezni a helyzetünkről.
17 éves korom óta ismerem a pàrom, 19 évesen hozzámentem. A Szüleimnek én vagyok a legkisebb gyereke, 2 bátyám van, de a szüleim -ha szabad ilyet írni- engem szeretnek a legjobban. Velük szemben elég elnéző és alàzatos vagyok de öröm volt mikor férjhez mentem és elköltözhettem otthonról. Apukàm sajnos nagyon kiabàlós és mindig mindenbe beleszól emellett a nem tetszését is kinyilvànítja és mindig mindennek úgy kell lennie ahogy Ő akarja. DE a férjemmel sajnos úgy néz ki ràkényszerülünk, hogy visszaköltözzünk mert sajnos 2 fizetésből sem tudunk egyenesbe jönni. Mindig kapunk valami irreálisan magas összegű hirtelen kiadást amitől nem tudunk egyenesbe jönni ( 400.000 ft kocsi javittatás, 160.000 ft villanszàmla stb).
Ha szüleimhez költöznénk egyenesbe tudnànk jönni mert havi 130.000 ft megmaradna de nem tudom idegileg meddig bírnànk. Érdemes e belevàgni? Apukàm ugyan néha ilyen de vannak jó napjai is.
Jó lenne ha màr tisztábban làtnànk a jövőt és haladni tudnànk valamerre hogy egyenesbe jöjjön az anyagi helyzetünk.
Nektek mi a véleményetek?
Az irreális magas villanyszámla okai:
Ha havonta általányt fizettek, akkor túl keveset fizettetek havonta, és amikor leolvasták az órát, akkor jelentkezett a hatalmas különbözet. Sok kicsi sokra megy.
Nézzétek át a számlákat, és járjatok utána, hogy miért lett ekkora villanyszámlátok. Az is lehet, hogy a villanyórátok romlott el.
Az áramszolgáltatóktól lehet részletfizetést kérni, az már csak részlet kérdés, hogy mekkora részleteket kell kifizetni.
-Amit én tapasztaltam már: Kétszer küldtek ki villanyszámlát, ugyan arról a hónapról. ( Felhívtuk őket, értelem szerűen a második számlát nem fizettük ki).
-Anyuméknak túl kevés kw után fizették az áramszámlát, és az óraolvasásnál kiderült, egybe akartak rajtuk befizetni 80 ezer forintot, ami hosszadalmas herce-hurca után részletbe be tudták fizetni
-Az egyik ismerősnél az órát valaki megbabrálta, és irreálisan magas fogyasztást mutatott. Az émász megvizsgálta.
Én a ti helyetekbe nem költöznék. Mindig lesznek ilyen irreálisan magas hirtelen kiadások. ( Nálunk havonta van ilyen: Tetőfelújítás, vagy szigetelés,és még sorolhatnám), de soha többet anyóséknál élni.
Apósom imádja, ha mindenbe bele szólhat, ha nem tetszik neki valami, mondja. Úgy kell elképzelni őt: Más szemébe a szálkát is meglátja, de a saját szemébe a fát nem veszi észre.
Még te lehet, hogy könnyebben viselnéd, hiszen te ebbe nőttél fel, ezt ismered, megszoktad, ennek ellenére örültél, ha elköltözhettél. A párod viszont nem biztos,hogy tudna igazodni egy olyan élethelyzethez, ami számára viszonylag idegen ( más ismerni és már együtt élni a szüleiddel), valamint férfiként kellene lenyelnie a békát, amit apukád vágna a fejéhez.
Szerintem nyugodtan meg lehet próbálni. Ha külön fürdő van,akkor méginkább.
Mi van a férjjel, és az anyukával?
A havi 130 ezer az kb. 4 ezer naponta, a napi munka után néhány óra esetleges együttlétért. Abból egyet a fürdőben tölt az ember, egyet a konyhában evésekkel, marad 1-2 közös tévézésre,ilyesmi.
Ha ugyanolyan drukkerek apukád meg a férjed, annál jobb. Anyukáddal tudsz főzni, abba talán nem szól bele apád.
Bonyolítja a helyzetet, hogy mi van a bátyáiddal, hogy jönnek-e,vagy apukád megy hozzájuk.
Szerintem,meg lehetne oldani, ha vállalsz egy kis diplomáciát és kényelmetlenséget a napi 4 ezerért.
Autót miért tartotok, ha nem telik rá?
Én kicsit összehúznám magamat,faragnék a költségeken, nem költöznék össze a szülőkkel.
....én nem értem, nem tudjátok, hogy miért kellett 160 ezres villanyszámlát fizetni??? ennyire érdekel benneteket, hogy "mindegyis mert ugyis be kell fizetni"?? miért nem kérdezitek meg a szolgáltatot??
nem vagytok százasok...
persze, menjetek vissza a szuleidhez, még gyerekek vagytok ugyis.
160e akkor is irrális egy lakás eseten főleg, ha egész évben nem fizetnek...
Nekünk 6000 körül van 1 hőnapban, ez az átlaghoz magas, sok áramot fogyasztunk sok gép van..
Szóval így gy évben összesen 72e.. 160e az 2 évi fogyasztás kb..
Valamit elszámoltak.. Fellebbezni?
Jah és ne költôzzetek, SEMMIKÉPP
bocs kérdező, hogy ezt írom, de ezeknek a magas kiadásoknak ti vagytok az oka!
1. Ahogy már előttem írták, ilyen magas vill.számla nem létezik, hogy egyik hónapról a másikra kijön! Ott valami van, ha nem a fenti okok egyike, akkor sürgősen megérdeklődném a szolgáltatót! Ti meg csak úgy kifizetitek, hogy utána se jártok?!
2. Akinek nem telik autóra ne járjon azzal. 400.000 ft javitattásra?! jön a jó idő, elő a biciklikkel, majd megjavítjátok, ha telik rá!
Ezek miatt én semmiképp se költöznék!
Ha a napi megélhetésekkel lenne gond, akkor talán! De így nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!