Hogyan adjam elő ezt a vőlegényemnek?
Én annak idején 20 évesen, mikor elkerültem otthonról (jó, én azért egyszerű kajákat tudtam, mint pl: sült krumpli, tükörtojás, rántotta stb...), de én a továbbiakat úgy oldottam meg, hogy kikérdeztem anyukámat vagy az anyósjelöltemet, hogy ők hogy készítik ezt vagy azt. Szépen elmagyarázták, vagy ha nem tudtam megjegyezni leírtam vagy a neten is rengeteg étel van, amit olyan egyszerű megcsinálni.
Egy párszor azért előfordul(t), hogy nem úgy sikerült. Ha vki épp hogy most kezdte az nem fog egyből mesterré válni a konyában. Aprólékosan fogod kitapasztalni mit hogy-hogyan kell úgy megcsinálni, hogy finom legyen. Én is féltem eleinte, hogy Úr Isten mi lesz, ha elrontom és nem fog ízleni a páromnak, de nem volt sok gond. Ha a párod válogatós akkor többet kell töprengni azon, hogy mit főzz, és úgy hogy neked is jó legyen. Az én párom válogatós sajnos...Én mindent megeszek, ő már nem mindent.
Szóval én beleugrottam egyből a mélyvízbe. Direkt azért, hogy most már ideje volna kezembe venni az életemet és felnőttek módjára boldogulni. Hidd el, hogy sokkal jobb előbb megtanulni a dolgokat. Később majd ha lesz gyerek is, neki muszáj úgy főzni, hogy ne csak párat ismerjen, mert ebből is lehetnek gondok. Én pár hónap alatt (mert minden nap főzök) rengeteget tanultam és nem nehéz, pedig én is féltem, és hidd el nem kell.
Ezért a kérdésedre is konkrétan válaszolva, ha annyira nem megy akkor oké, segítsen anyukád,ha a párod is beleegyezik, hogy ott legyen. Csak nehogy úgy jöjjön ki a dolog, hogy külön bejáratú szakácsotok lesz, mert az úgy kihasználás. De viszont ha őszintén belegondolok szerintem nem örülne neki a párod. Az rendbe van ha jól kijönnek, de pluszba vkivel együtt élni...én már a gondolatától is írtózok... Bocsi, csak én úgy gondolom, hogy friss házasok életébe nem hiányzik oda még vki, csak majd a gyerek, aki örömet ad a mindennapokhoz.
Ha elolvasod ebben a kategóriában mennyien ki vannak, hogy együtt élnek a gyerekek a szülőkkel... lehet te is meggondolnád jobban jó ötlet-e. Nehogy ez miatt menjen tönkre a családi béke, mert anyukád nem biztos, hogy csak főzne veled egész nap. Ott mindenbe belelátna, kitakarítana stb... és előbb utóbb a párod majd megjegyzi, hogy nem lesz ez így jó.
Te tudod, a te életed, de én szerintem jól gondold meg.
Youtube-ról könnyen meglehet tanulni alap recepteket. Ha meg a párod jól főz, főzzetek együtt és belejössz.
Néha áthívhatod anyukádat, nagytakarításkor nekem is segít anyu (igen tudom, másoknak ez ciki, jöhet a lepontozás), de ne költöztesd oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!