Hogyan térítsem jobb belátásra anyósomat?
3 kutyája és több macskája van. A szomszédok már jelezték, hogy büdös az udvar és a ház. Kérték, hogy csináljunk valamit, mert elegük van.
Anyósomat már kértem, hogy keressen nekik helyet, de erre nem volt hajlandó, mert ő imádja őket.
A szomszédok megértőek, de azért az ő tűrőképességüknek is van határa. Én az állatorvossal már beszéltem, tudna nekik ideiglenes helyet, de anyósom hallani sem akar róla.
Nekem már elegem lett a huzavonából így megbeszéltem az állatorvossal, hogy max 1 hét és viheti őket. Így 1 hetem van, hogy észhez térítsem anyósomat.
Hogyan fogjak hozzá?
Nem, a sem a kutyák, sem a macskák nem kerülnek elaltatásra.
Lopással nem hiszem, hogy megvádolhatna, mert anyósom nem híve a kutyák oltatásának, ezért apósommal összebeszélve oltattuk, chipeltettük őket. Apósom nevén vannak, aki beleegyezett a dologba. Még mielőtt vád érne, ezt nem a volt férjem intézte, hanem az anyósék falujában élő.
A macskák pedig így is jönnek mennek, nincs fix állomány.
3-as vagyok: a plusz információkkal azért már teljesen más a helyzet!
Így már azt mondom, teljesen igazad van:
- egyrészt tiéd a ház, és nem egyeztél bele az állattartásba
- másrészt nem egy egyedülálló idős emberről van szó, aki ragaszkodik a KONKRÉT állataihoz (a macskák "jönnek-mennek, nincs fix állomány)
- mindehhez még a tartási körülmények sem megfelelőek (nincs takarítva sem a ház, sem az udvar)
- és még csak oltva + chippelve sem lennének, ha az anyósodon múlt volna, (pedig ez törvényi előírás) + nem az ő nevén vannak
- az állatoknak új befogadójuk lesz (nem tudom, miért olyan nehéz ezt elhinni, én még nem jártam olyan állatorvosi rendelőben, ahol ne lett volna 2-3 cetli, amin ingyen elvihető állatokat kínálnak)
Viszont az, hogy igazad van, nem segít ki abból a helyzetből, hogy az állatok elszállíttatásával valószínűleg nem lesz vége a "családi huza-vonának". Az anyósod nem fogja megérteni, mit kellett volna másképp csinálnia, és valószínűleg nagyon is dühös és haragtartó lesz. Ezzel együtt állj a sarkadra!
Elviteted az állatokat,vagy akármi mást,akiket vahgy amit,akármi legyen is az,az anyósod "imád"?
Szerintem 3 kutya után hetente egyszer elég lehet összeszedni a kertben,a macskáknak lehet külön alma,azt mondjuk naponta illik kiszedni,hetente cserélni ,mosni,ha bent végzik.Ja kint,akkor a kutyákéval együtt összeszedni.
Bár a legjobb naponta körbejárni a kertet,az kevesebb munka lenne.5-10 perc naponta.Az sok lenne neked akár,vagy az apósnak?
A benti szag nem lehet nagy,ha a kertben mennek dologra.Nem is értem milyen szag lehet,nem szellőztetnek?A főzés szaga,fokhagyma is zavarja a szomszédokat?Biztos van szaga az állatoknak,de van nekünk is.Egészen más szaga van pl.egy beteg,vagy gyógyszert szedő embernek is,ha nem szellőztetnek,érződik is.
Valahogy mintha más lenne a probléma,csak ezt lehet megfogni,nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!