Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális ez? Van valaki...

Normális ez? Van valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
A párom szüleivel élünk ,de úgy érzem sosem fogom megszokni.Zavaróak pedig jóindulatúak.Ezek a dolgaik hogy kopogás nélkül benyitnak,vagy egyszerüen ránktukmálnak dolgokat,vagy reggel bejön és elkezd pakolgatni a szobánkban vagy mikor nem vagyunk itthon önkényesen leviszi a ruháim amiket mondjuk a kanapén hagytam és kimossa.Én persze mindenre csak mosolyogva bólintok mert semmi közöm itt semmihez.Állandóan feszêlyezve érzem magam és szerepet játszok,mindenhez jó pofát vágok.Albérletet keresünk de kisvárosban lakunk nem találjuk hónapok óta a megfelelöt.Sok belölük ,minden lépésünkröl tudni akarnak ,kicsitúgy kezelnek mintha én is a gyerekük lennék.Ez így 24 évesen picit zavaró .

2015. márc. 10. 19:03
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
igen én költöztem ide és mint mondod egy szavam sem lehet ,ha érdekel és figyelmesen elolvasod az eddigieket írtam ,hogy nincs is egy szavam sem.nem azért írtam hogy szidjam öket.de viszont úgy érzem hogyha ök eröltetik hogy ott lakjunk (azt se akarják ,hogy albérletbe menjük ,volt szó külföldi munkáról,annak meg sírás lett a vége édesanyja részéröl) akkor nem ártana tiszteletben tartani a mi intim szféránkat is.elhihetitek hogy senkinek sem szeretnék a terhêre lenni ,pl mindig megvárom míg ök megfürdenek ,stb mindent utoljára csinálok,kopogok ha a szobában vannak ,és ugy gondolom ezek alap dolgok.miért kell egy 60 éves szellemileg teljesen ép ,értelmes nöt megkérni pl hogy kopogjon be egy szobába mielött belép?még én érezném hülyén magam ha ezt leülnék elmagyarázni mint egy kisgyereknek.
2015. márc. 10. 21:40
 12/19 A kérdező kommentje:
a párom ,mint irtam rá szokott szólni de akkor egyböl rám hárít ,hogy de én nem mondom hogy zavarom...hát persze ,hogy nem.lehet ez sem tùl egyenes dolog de egyszerüen 1 az hogy ezek tényleg alap dolgok,nem is értem neki ez miért nem egyèrtelmü ,nem vagyok kislány nem kell beágyaznia helyettem meg kimosni az ö által szennyesnek itélt ruháim 2 pedig hogy nem tudok neki "beszólni " mert az ö háza és sztem tök mindegy mit veszek ide vagy mennyit adok a rezsibe akkor sem fogok soha otthonosan mozogni.
2015. márc. 10. 21:46
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon elsikkadt az, ami a legnormálisabb és felnőttes megoldás lenne: elköltöznötök!

"Albérletet keresünk de kisvárosban lakunk nem találjuk hónapok óta a megfelelöt."

Hát, ha mindegyikben találtok valami kifogásolni valót, az kb. azt jelenti, hogy nem is akartok elköltözni. Az albérletet a legkönnyebb megváltoztatni, ha hosszú távon zavar ott valami.

Döntsétek el, valóban akartok-e költözni. Ha igen, akkor ne azzal foglalkozz, itt mi nem jó, hanem azzal, hogy mi lenne elfogadható (nem tökéletes, hanem elfogadható) albérlet.

Ha lelketek mélyén mégsem akartok költözni, akkor nyeljetek békességgel, vagy háborúzzatok, vérmérsékletetek szerint.

2015. márc. 11. 11:49
 14/19 anonim ***** válasza:

Költözzetek el. Ha ennyire zavar, nem kell magas elvárásokat támasztani az albi felé, lehet találni vidéken is, hidd el.

Megoldható lenne a dolog, csak persze így kényelmesebb.

2015. márc. 11. 12:09
 15/19 A kérdező kommentje:
elakarunk költözni de nem mindenáron,120 ezret (2 hó kaucióval) nem fogok lerakni egy 1,5 szobás koszfészekért,mert vagy ebbe a kategoriába boltlok vagy luxusingatlanokba kb.a rezsiröl már nem beszélve.de legyen igazatok hülye vagyok ,hogy is gondolom hogy anyósomnak kiadjon ilyeneket az esze ,hogy a 30 éves fia szobájába ne menjen be kopogás nélkül föleg ha a barátnöjével van.ha hozzátok menne valaki ,nektek ilyen dolgok nem lennének egyértelmüek?inkabb türök ês kivárok egy normálisabb lakást,mert nem fogom elhamarkodni ez nem 2 ftos dolog összeségében,hogy havonta költözködjek.gyülölködni,háborùzni nem fogok az nem az én stílusom.
2015. márc. 11. 13:50
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, itt nem azon megy a vita, hogy normális-e az anyós viselkedése, hanem a megoldásról. Normális szülő tiszteletben tartja a fia és menye magánéletét, de ők másképp gondolkodnak, átnevelni pedig nem fogod tudni őket. Balhézni nincs értelme, mert csak még rosszabb lesz a helyzet, az egyetlen megoldás a költözés. Senki nem fog neked mást mondani. Ha pillanatnyilag inkább választjátok az otthoni létet egy átmeneti koszfészek helyett, az is a ti döntésetek, de ne csak a pozitívumait nézzétek, hanem azt is, miről kell lemondanotok érte. Ha még így is a maradás felé dől a mérleg, nincs értelme a fenti eszmefuttatásnak, mert számoltatok a túlbuzgó szülők jelenlétével is, nem? Vagy ez, vagy az. Kompromisszum ebben a helyzetben sajnos nincs. Beleugrotok egy félmegoldásba, vagy vártok a tökéletes lakásra, ami ki tudja, mikor jön el, addig pedig elviselitek az otthon melegét..
2015. márc. 11. 14:17
 17/19 A kérdező kommentje:
igen teljesen igazad van.csak sajnálnám.ha ilyen piti dolgok miatt kéne kidobnunk egy halom pénzt egy rossz állapotú lakásért.de végülis tényleg vagy türök vagy a fent említett megoldás.:( esetleg direkt csinálja ?!nem hiszem ,nem tudom róla elképzelni ,hogy alattomos lenne ,mert amúgy szereti hogy itt vagyunk.
2015. márc. 11. 21:22
 18/19 anonim ***** válasza:
És ha direkt is csinálja, rajtad az mit segít? Tök mindegy az egész, a lényeg az, hogy neked náluk csak tűrni lehet, másnem azért, mert ha most még szeret, akkor ha kiborítod a bilit akkor egy életre elvágod magadat előtte azért, mert hálátlan vagy és kétszínű és hogy megbántottad őt, pedig ő úgy szeretett mint a lányát stb. Ha meg valójában utál, akkor ugyanezt a szöveget lenyomja majd azért, hogy mindenki őt sajánlja és ő mellé álljon, mert te milyen szemét vagy ő meg csak jót akar.
2015. márc. 13. 12:36
 19/19 A kérdező kommentje:
igen egyetértek ,csak remélni tudom hogy nem az utóbbiról van szó.tudatosult bennem hogy csak eltürni tudom ,és úgy néz ki ezt is fogom tenni még egy ideig ,mert páromat nem annyira zavarja,ugye az anyukája persze rà mer szólni ha valami nem tetszik.na mindegy lehetne sokkal rosszabb is ,egyenlöre nem bántottak...
2015. márc. 13. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!