Mit tegyünk? Költözésen kívül?
Egy házban élünk apóssal,aminek 50%-os tulajdonosa,a másik anyósé.
Kiderült,hogy apósom megpróbált minket kitenni,de mivel ezen időszakban nem teheti meg,így nem sikerült neki!
Viszont tavasszal megteheti és meg is fogja próbálni!
Nem szeretnénk örökre itt maradni,de még nem tudunk elköltözni 2 gyerekkel. Egy házban,de teljesen külön élünk. A rezsit,a TV-t mindent mi fizetünk,a fűtést mi oldjuk meg,tehát após semmibe nem száll bele.
Mivel lassan 3 éve nem is dolgozik,így fizetni se tudna,de az nem is érdekel.
Mivel jóformán pénze sincsen,így folyton keresztbe akar tenni. Nagyon egoista,azt hiszi körülötte forog a világ,így most úgy gondolta,hogy jobb lesz nélkülünk,így ki akar dobni. Nem szeretem a konfliktust,így ha nem kötözködik én különösen nem is keresem,hogy legyen.
Eszébe se jut,hogyha elmegyünk mi lesz vele,tehát a jövőre nem gondol.
Ne értsetek félre,nem pályázom a házra,főleg nem erre,de utcára sem szeretnénk kerülni,mert após a pillanatnyi hevében ezen töri a fejét,mert attól jobban érzi magát!
Apóst mi motiválja? Saját maga!
Bántja,ha vkinek is jobb,mint neki,főleg,ha a családjáról van szó. Elvárja, sőt követeli,hogy tartsuk el.
Nem keresünk többszázezret,2 gyerek is van,mindent mi fizetünk,ezáltal a többi már nehéz,úgy hogy hó végén ne kelljen kölcsönkérni. Annyit kértünk,hogy amit kap segélyt/előnyugdíjat vagy nem is tudom mi az,azt költse kajára,mert etetni már nem tudjuk,főleg,hogy 5x annyit eszik,mint mi.
Azért nem tudunk elköltözni,mert albérletbe nem akarunk menni,viszont még sajátba nem tudunk. Önerőre gyűjtünk,hogy hitelt is vehessünk fel. Én is csak 2 hónapja mentem vissza dolgozni,mert eddig a gyerekekkel/gyerekkel voltam itthon.
Én nem akarok problémát,de utcán se szeretném magam találni márciusban.
Nem világos, amit leírtál.
1. Ha a ház fele az apósé, fele az anyósé, akkor egyik sem teheti ki a másikat (kivéve ha például elváltak és valamelyik megkapta a kizárólagos lakáshasználati jogot)
2. Az, hoyg anyósod a saját részében kit enged lakni, abba sincs beleszólása az apósnak.
3. Nem világos, hogy milyen indokkal tudna tavasszal kitenni benneteket, ha eddig nem tehette meg.
4. Ha mindent ti fizettek, akkor mi akadálya annak, hogy ezt máshol tegyétek?
5. Ha az após nem tudja a ház költségeit fizetni, akkor az az ö problémája.
6. Amennyiben az anyós nem akarja, hogy a azat elkótyavetyéljék, akkor váljon el (amennyiben ez eddig nem történt meg), kérje a vagyonmegosztást és utána a közös indatlan megszüntetését.
Ja, ha ennyire "igényesek" vagytok, hogy albérletbe nem mentek, akkor ne panaszkodj.
A családok többsége albérletben él a gyerekeivel és ott gyüjtöget sajátra. (De kölcsönre gyüjteni igencsak kockázatos, ezzel majdnem biztos, hogy idövel az utcán köttök ki).
Meg derül ki, hoyg az após milyen indokkal tudna benneteket márciusban kitenni, de ha fennáll a lehetöség - márpedig az írásod alapján ehhez joga van -, akkor a helyedben nem itt nyafognék, hanem teljes gözzel keresnék egy albérletet, mert különben - ahogy te is írtad - márciusban az utcán találjátok magatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!