Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elfogadtátok volna a pénzt?

Elfogadtátok volna a pénzt?

Figyelt kérdés

A történet tömören annyi, hogy anyósoménak vettünk valamit megkértek rá (elég drága dolog). Ennek az árát odaadták. Majd anyósom akart még + 20000ft adni a férjem mondta neki, hogy nem fogadjuk el. Náluk voltunk 3 napot. Amikor a férjem nem volt velünk egy légtérbe anyósom elkezdte mondani, hogy tegyem el a pénzt magamnak és ne szóljak róla a férjemnek. Mondtam neki, hogy szó nem lehet róla, hogy én ezt a pénzt elfogadjam úgy –hogy erről a férjem nem tud róla. Többször próbálkozott, hogy tegyem el a pénzt. Nem fogadtam el. A férjemnek még este elmondtam, azt mondta, hogy igazam van. Tegnap este haza jöttünk. Anyósom találkozott a kereszt anyámmal és azt mondta neki, hogy én megaláztam, mert azzal, hogy nem fogadtam el a pénzt csórónak, nézem őket, és feljebb valónak gondolom magam.

7éves házasok vagyunk. Anyósom elfogadott mennyének. Vitáink nincsenek, inkább az van, hogy közömbös vagyok neki, mint a betonfal. Mindegy, hogy vagyok, vagy nem vagyok.

2015. febr. 9. 17:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogadtam volna el a pénzt, és én is visszautasítottam volna a gondolatot is, hogy hazudjak a férjemnek (az ő fiának) róla. Miért kér ilyesmit egyáltalán? Egyébként én tudtára adnám, hogy én pedig úgy érzem, ő tart minket csórónak és saját magát feljebbvalónak, és megalázott azzal, hogy pénzt akart erőszakosan ránk tukmálni. Ennek fényében gondolja át még egyszer, joga van-e megsértődni, ha mi sem tettük.
2015. febr. 9. 18:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Mond neki:

"Ha X ember megkér, hogy a SZOMSZÉDBÓL vegyél neki valamit, és majd kifizeti, akkor nyilván egyenlően álltok. DE ha akar ő fizetni még pluszba, akkor te elfogadnád?"

2015. febr. 9. 18:19
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

Én még nagyszüleimtől megtanultam, hogy ha valaki pénzt ad nekünk, azt el kell fogadni. Akkor is ha nincs rá szükségünk. Én is úgy gondolom, hogy sértő ha felajánlom valakinek a segítségem ilyen formában, és visszautasítja.

De persze ezt a férjednek kellett volna elfogadnia, és semmiképp neked, a férjed háta mögött.

Tehát én a helyetekben, együtt fogadtam volna el a pénzt. És nem sértettem volna meg vele a másik felet. Ha egyébként ez valakit zavar, és lelkiismereti problémákat okoz, akkor azt a pénzt jótékony célra is fordíthatja, vagy visszaadhatja a másik félnek egy ajándék formájában.

Egy kicsit off, de egyébként én sem szeretem, ha veszek valamit, szívből adom, és a másik fél elkezdi hogy jaj ez túl drága volt, meg hogy nem fogadhatom el, meg hogy nem kellett volna ennyit költened rám.. Úgy gondolom, hogy én el tudom dönteni kire mennyit költök, és ezt elvárom hogy mások is tiszteletben tartsák.

2015. febr. 9. 18:33
 4/7 anonim válasza:
62%

Van egy jó mondás: "Ha adnak fogadd el, ha vernek szaladj el!"

Elfogadtam volna, karácsonyra meg kapott volna egy ennyivel nagyobb ajándékot. Problem solved. És duplán szeretne :P

2015. febr. 9. 18:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem képmutatás az ilyesmi: TI vagytok lenézőek, mert ŐK megpróbáltak alamizsnát rátok tukmálni?
2015. febr. 9. 19:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok az a típus, aki büszkeségből kiszúr magával, és nem fogadja el a segítséget, amire szüksége van, de a legjobb szándékkal adott ajándékot is jogod van visszautasítani. Aki tényleg önzetlen, az tiszteletben tartja, hogy neked nem kell, és nem tukmálja.
2015. febr. 9. 19:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
3-as ez pl. szép én is ezt tanultam, ennek ellenére anyóstól nem fogadom el, mert folyton azt kell hallgatni, hogy milyen csórók meg nekik 500 forint is hiányzik, aztán adni akar egy 10ezrest, utána meg el van ájulva magától, hogy ő micsoda szent, hogy az éhhalál szélén is minket pénzel. Hát kösz, de így nem kérünk belőle, akkor se ha megsértjük.
2015. febr. 10. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!