Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit reagálnátok erre? Érdemes...

Mit reagálnátok erre? Érdemes vele foglalkoznom, vagy ne is törődjek vele?

Figyelt kérdés

Fiam 5 hónapos és anyatejes. Csak 6 hónaposan szeretném elkezdeni a hozzátáplálást, mert van tejem bőven, hivatalos tejleadó vagyok. Anyósom már kb 2 hónapos kora óta nyagat, hogy hagyjuk már abba a csöcsözést, ahogy ő hívja. Anno ő nem szoptatott, férjem tápszeres volt. Így ha jön, vagy megyünk, és a fiam megéhezik, kifakad, hogy miért kell neki megint csöcsöznie.

Újabban nyagat, hogy hagyjam nála a fiam egész éjszakára, mert úgy is átalussza az éjszakát. Este viszem, reggel elmegyek érte. Nem egyeztem bele, még pár órára sem vigyázott rá. Ő utasította el, mert rögtön egész napra akarja a gyereket.

Tegnap este náluk voltunk, és megint előjött a témával, hogy hagyjuk most ott a fiam, és majd reggel eljövök érte. Megint nemet mondtam. Erre elkezdte mondogatni a fiamnak, hogy mond anyának a mamánál akarsz aludni, mond hogy csak a mamát szereted, mond hogy nem is kell neked anya, anya gonosz amiért nem enged itt aludni.

Egy picit mellbevágott a dolog, hirtelen azt se tudtam, mit mondjak. Szerencsére férjem megoldótta a helyzetet, mert bejött, hogy menjünk haza. Elmeséltem neki is a dolgot, de csak röhögött rajta.

Most nem igazán tudom ezt az egészet a helyére rakni. Alapvetően semmilyen anyósommal a viszonyom. Azaz se nem rossz, de puszi barátnők sem vagyunk. Egyébként akkor láthatja az unokáját, amikor csak akarja, egyedül az éjszakai ott alvást nem engedem neki.

2015. febr. 5. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne törődj vele. Teljesen normális, hogy ennyi idősen még csak szopik, teljesen normális, hogy ennyi idősen nem alszik ott sehol. Egy ekkora gyereknek az anyja mellett a helye, és kész. Az, hogy pár órára besegít valaki, amíg elmész valahova vagy pihensz, az oké, de egész éjjelre én se adnám oda. Tökéletesen igazad van és helyesen gondolkodsz.

Anyósnak elnéző mosollyal egyszerűen meg kell mondani, hogy kicsi ehhez. Mármint a gyerek... :D

2015. febr. 5. 14:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 2 hónapos kora óta tápszeres(most 9 hónapos) mégse hagyom ott aludni sehol csak ha mi is ott vagyunk. Nem velünk alszik imád külön aludni de akkor se hagynám magára éjszakára. Anyósod csak hisztizik. Elhiszem,hogy szeretne unokázni de ez még korai. Mi max 14 hónapos korában adnánk oda éjjelre a nagyszülőknek de akkor tuti egész éjjel forgolódnék hiába alszik végig minden ééjjelt a kisfiam 2 hónapos kora óta.
2015. febr. 5. 15:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben megkérném a férjemet, hogy legyen szíves szóljon az anyjának, hogy egyrészt ne beszéljen alpári stílusban (csöcsözés), másrészt majd ti tudjátok, hogy mi a jó a gyereknek.
2015. febr. 5. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:
24%
Pedig ott hagyhatnád,nem árt ám ha néha elmentek a pároddal kicsit ki kapcsolodni.Nem lesz annak a gyereknek semmi baja.Ő is tud rá vigyázni.A nyáron sokat elhoztam a kis unokám,vagy mert anya dolgozott,vagy mert elmentek valahová szórakozni.Olyankor itt volt 2-3 napot.Mindig ugy hoztam el,tajkártya lázmérő láz csillapító,és ugy bulizzanak, dolgozzon ha menni kell első a gyerek visszük haza.Sosem volt gond.El hiheted a szemem le nem veszem róla imádom.kis vakarcs most már azért sír ha menni kell haza,vagy ha náluk vagyunk nem jöhet velünk:)Könnyebb lesz a leszakadás ha eljön az idő mehet bölibe,oviba.7hónapos volt amikor elöször elhoztuk.Ne legyél féltékeny,és ne féltsd annyira neked is könnyebb lesz,az anyja ugy is te maradsz.Próbáld ki ott hagyod,esetleg nem bír vele ugy is haza viszik.Inkább gondolom azt meg vagy ijedve mi lesz vele nélküled.Semmi.Ezen át kell esni.Gondolj bele esetleg korházba kéne menned.Akkor is a mama látná el.
2015. febr. 5. 17:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: te tényleg szereted az unokádat, látszik az írásodból is, így pl. nálad szerintem ott is hagyná a kérdező.

Az anyós ellenben primitív és uszíja a gyereket, meg manipulálni próbál - na, ilyen nő várhat, hogy mikor alszik nála a gyerek.

Kérdező: TE semmit ne tegyél, ellenben a férjed rászólhatna az anyjára, röhögés helyett.

2015. febr. 5. 17:48
 6/6 anonim ***** válasza:
83%
Hát igen, ha a férjed csak röhögött rajta, az nem jó jel. Egyébként lehet, hogy megkérdezném anyóstól, hogy őt sem csöcsöztette a kedves édesanyja?
2015. febr. 6. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!