Mit reagálnátok erre? Érdemes vele foglalkoznom, vagy ne is törődjek vele?
Fiam 5 hónapos és anyatejes. Csak 6 hónaposan szeretném elkezdeni a hozzátáplálást, mert van tejem bőven, hivatalos tejleadó vagyok. Anyósom már kb 2 hónapos kora óta nyagat, hogy hagyjuk már abba a csöcsözést, ahogy ő hívja. Anno ő nem szoptatott, férjem tápszeres volt. Így ha jön, vagy megyünk, és a fiam megéhezik, kifakad, hogy miért kell neki megint csöcsöznie.
Újabban nyagat, hogy hagyjam nála a fiam egész éjszakára, mert úgy is átalussza az éjszakát. Este viszem, reggel elmegyek érte. Nem egyeztem bele, még pár órára sem vigyázott rá. Ő utasította el, mert rögtön egész napra akarja a gyereket.
Tegnap este náluk voltunk, és megint előjött a témával, hogy hagyjuk most ott a fiam, és majd reggel eljövök érte. Megint nemet mondtam. Erre elkezdte mondogatni a fiamnak, hogy mond anyának a mamánál akarsz aludni, mond hogy csak a mamát szereted, mond hogy nem is kell neked anya, anya gonosz amiért nem enged itt aludni.
Egy picit mellbevágott a dolog, hirtelen azt se tudtam, mit mondjak. Szerencsére férjem megoldótta a helyzetet, mert bejött, hogy menjünk haza. Elmeséltem neki is a dolgot, de csak röhögött rajta.
Most nem igazán tudom ezt az egészet a helyére rakni. Alapvetően semmilyen anyósommal a viszonyom. Azaz se nem rossz, de puszi barátnők sem vagyunk. Egyébként akkor láthatja az unokáját, amikor csak akarja, egyedül az éjszakai ott alvást nem engedem neki.
Ne törődj vele. Teljesen normális, hogy ennyi idősen még csak szopik, teljesen normális, hogy ennyi idősen nem alszik ott sehol. Egy ekkora gyereknek az anyja mellett a helye, és kész. Az, hogy pár órára besegít valaki, amíg elmész valahova vagy pihensz, az oké, de egész éjjelre én se adnám oda. Tökéletesen igazad van és helyesen gondolkodsz.
Anyósnak elnéző mosollyal egyszerűen meg kell mondani, hogy kicsi ehhez. Mármint a gyerek... :D
Utolsó: te tényleg szereted az unokádat, látszik az írásodból is, így pl. nálad szerintem ott is hagyná a kérdező.
Az anyós ellenben primitív és uszíja a gyereket, meg manipulálni próbál - na, ilyen nő várhat, hogy mikor alszik nála a gyerek.
Kérdező: TE semmit ne tegyél, ellenben a férjed rászólhatna az anyjára, röhögés helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!