Felróható egy anyósnak, hogyha nem tudja megmondani miért sir az újszülött kisbaba?
kizarolag az anyanak rohato fol, mar ha valaki mindenkepp okolni akar valakit azert, mert egy eppen a vilagra jott ujszulottrol nem talalta ki hohy pontosan miert sir. Hiszen sirhat 30+30 dolog miatt...kikerulni az anya mehbol es hozzaszokni egy masik kozegben valo letezeshez + ki tudja hasfajos volt-e vagy az adott helyzetben almos, fazos vagy melege volt ehes volt szomjas vol csipte a pisi stb. na az az anyuka egy keves intelligenviaval rendelkezo es raadasul rosszindulatu ember is.
Arrol nem beszelve, hogy az anyosnak kb. 20-30 eve volt pici a kicsi fiacakaja es az ujszulottkor tart 6 honapos korig igy had ne kelljen mar ket evtized mulvan "kotelezoen tudnia" hogy a MÁS gyereke miert sir!
Az en anyukam es anyosom ha sirt a kicsi mondott nehany tipoet, de jobban is orultem ha csondben maradnak es nem latnak el a szuperokos tanacaaikkal az en hyerekem nekem kell megtanulnom a sirasanak a jelleget, hangszinet, jelenteset es mihamarabb. Mast okolni? komolyan ilyen letezik???
Az anyós orvos, vagy mi telepatikus gyógyító??? Egyáltalán nem róható fel!
Inkább az anyának kellene magába néznie, ha sírós, nyűgös volt a babája akkor miért nem fordult orvoshoz? Miért hazudta azt a gyerekorvosnak, hogy minden rendben van a kicsivel, amikor közben meg folyamatosan ordított? Mért nem kért szakszerű tanácsot? Vannak erre személyek, védőnőnek, és gyerekorvosnak hívják őket!
Azért mert az anyós felnevelte a saját gyerekét attól még nem kötelessége megmondani mi baja van az unokájának! Minden gyerek más és más.
Hol volt az anya anyja? Őt miért nem kérdezte, ha már annyira nem izgatta, hogy orvossal ne beszéljen, a saját anyját miért nem szidja mert nem segített?
Ez most komoly?
Egy anyának kell ismerni a gyerekét, hiszen benne fejlődött ki, ő szülte meg, adott életet neki. Aki odafigyel a gyerekére, rá tud hangolódni, vagyis egymásra a baba és az anyja, az nagyon gyorsan tudja már a sírásából, a mozdulataiból, a baba viselkedéséből mikor miért sír. Ez nem a nagymama feladata. Amikor más embereknek egyformán hangzik a gyerekem sírása, nekem mindig mást jelent, mert meghallom, érzem belőle éppen mi a baja. Engem inkább a sok okos tanács idegesített ha sírtak a gyerekek, amikor állították, hogy ezért, vagy azért sír, de én tudtam, hogy teljesen másért. Az enyémeket nem is tudta más megnyugtatni, bármi bajuk volt, csak én. És ez nagyon jó volt így nekem is, és a gyerekeknek is. Ez az anyuka a saját frusztráltsága miatt okolja az anyósát, mert nem értette a gyerekét, nem tudott ráhangolódni, nem tudott kommunikálni vele.
Anyuka nem normális.
Én most a harmadik babánkkal vagyok itthon, aki 1 hónapos. Hiába van 2 nagyobb tesó, még néha én sem tudom hogy miért sír. Oké, találgatni találgatok, próbálom megnyugtatni, aztán van hogy kiderül (pl. szél, böfi),de néha csak megvigasztalódik és akkor passz, hogy miért sírt...
A 2 nagyobbnál is beletelt néhány hónapba, hogy felismerjem a sírás alapján az okot, gondolom most sem lesz ez másként, de ez nem jelenti azt, hogy majd egyszer az unokám sírására kapásból rávágom, hogy mi a baja. Ez nem így működik.
A saját kudarcát akarja másra kenni.
A tapasztalt védőnők is csak azt tudják mondani hogy végig kell próbálni az összes lehetőséget: Nem-e éhes..Nem-e fázik.. nem-e fáj a hasa...stb.
Az édesanyák pocakjában volt kilenc hónapig a baba. Egyedül az anyai ösztön képes precízebben ráérezni a baba sírásának okára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!