Zavarna, ha apósod cicának hívna?
Igen.
De lehet, hogy csak azért, mert apósom ilyen nagy morgós macifajta ember. :) El nem tudom képzelni, hogy így szólítson.
Ne keverjük már össze azért a férjet, aki a társa az embernek, a választottja, jobb esetben a szerelme, az apóssal és a munkatársakkal.
Az én barátom cicának hív én meg macinak hívom őt, de csak egymás közt, mert ő megmondta, hogy azért elég furán nézne ki ha úgy mutatnám be másoknak, hogy: "Helló, Juci vagyok ő pedig a férjem Kis Pista, és ő a macikám...".
A szülei előtt cicának szólít, de ha rólam beszél nekik, akkor marad a Juci. Ahogy az ő szülei is Jucinak hívnak és az én szüleim is Pistinek hívják őt. Apám még fiamnak sem szólítja, mondjuk az nálunk nem is divat.
Nagyon gyorsan letisztáznám vele, hogy ez mégis mi?!
A párom cicának szólít, én őt macizom, de ha már másoknak beszélünk egymásról - természetesen - a keresztnevünket használjuk.
Párom öccse szokott néha "csak úgy" lecicázni, mire rendszeresen megmondom neki, hogy ő ne - de senki más sem - szólítson így.
Hát engem bármilyen pasastól zavarna, ha cicázna engem, kivéve a férjemet.
Ez nem fennhéjázás, meg nem attól függ, hogy felnőttnek érzem-e magam, de komolyan azért cicának hívni egy nőt? A szerelmesek hívják így egymást.
Pedig nálunk szokás a becézés, hogy "kedves", de azért a cica, cicám. Hát ez fura.
Mondjuk hozzátartozik a viszony is, hogy milyen szerintem. Apósom pl. eldöntötte, hogy csendőr pertu van nálunk, annak ellenére, hogy lassan 30 éves nő vagyok, miko én magáztam ő simán letegezett, mint valami kölyköt. Ha még emellé elkezdene cicának is szólítani, szerintem engem nagyon zavarna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!