Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Zavarna, ha apósod cicának hívna?

Zavarna, ha apósod cicának hívna?

Figyelt kérdés
2015. jan. 13. 09:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
Igen, elég fura. Persze ez attól is függ, hogy milyen hangsúllyal, hogyan mondja, másokkal is ilyen stílusban beszél-e.
2015. jan. 13. 09:04
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

Igen.

De lehet, hogy csak azért, mert apósom ilyen nagy morgós macifajta ember. :) El nem tudom képzelni, hogy így szólítson.

2015. jan. 13. 09:22
 3/14 anonim ***** válasza:
71%
Zavarna, mert egy após részéről lealacsonyítónak érezném, hogy ilyen becenevekkel illet. Ahogyan a kollégáim és főnököm, vagy más emberek sem mókuskáznak/cicáznak, úgy tőlük is elvárom, hogy a nevemen szólítsanak, és ne ilyesfajta babusgató stílusban, mivel felnőtt ember vagyok.
2015. jan. 13. 09:32
 4/14 anonim ***** válasza:
43%
3.: és a férjed is csak "Katalin" (vagy ami a hivatalos kereszetneved) néven szóíthat, mert 2felnött" vagy?!?!?!
2015. jan. 13. 13:14
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
4-es, nem csak a keresztnevemen szólíthat, de ahogyan a válaszomban céloztam arra, hogy a becézés nekem belsőségesebb, babusgatás kategóriába tartozik, úgy a párom egyértelműen becézhet. De azért egy 60 éves férfi, akit 3 éve ismerek, ne cicázzon le, meg hívjon kismókusnak. Mert a párom becézzen, de az apósom ne.
2015. jan. 13. 13:30
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Ne keverjük már össze azért a férjet, aki a társa az embernek, a választottja, jobb esetben a szerelme, az apóssal és a munkatársakkal.

Az én barátom cicának hív én meg macinak hívom őt, de csak egymás közt, mert ő megmondta, hogy azért elég furán nézne ki ha úgy mutatnám be másoknak, hogy: "Helló, Juci vagyok ő pedig a férjem Kis Pista, és ő a macikám...".

A szülei előtt cicának szólít, de ha rólam beszél nekik, akkor marad a Juci. Ahogy az ő szülei is Jucinak hívnak és az én szüleim is Pistinek hívják őt. Apám még fiamnak sem szólítja, mondjuk az nálunk nem is divat.

2015. jan. 13. 13:34
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Ismerve az apósomat eléggé furcsa lenne. Biztos meglepődnék és zavarna is.
2015. jan. 13. 14:32
 8/14 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon gyorsan letisztáznám vele, hogy ez mégis mi?!

A párom cicának szólít, én őt macizom, de ha már másoknak beszélünk egymásról - természetesen - a keresztnevünket használjuk.

Párom öccse szokott néha "csak úgy" lecicázni, mire rendszeresen megmondom neki, hogy ő ne - de senki más sem - szólítson így.

2015. jan. 13. 15:18
 9/14 anonim ***** válasza:
Engem nem zavarna. Nem attól vagyok felnőtt, hogy mindenkitől elvárom a 10 lépés távolságot és hajbókolást. A család más kategória a munkahelynél. Nem feltételezem róla, hogy rám akarna ugrani.
2015. jan. 13. 16:15
 10/14 anonim ***** válasza:

Hát engem bármilyen pasastól zavarna, ha cicázna engem, kivéve a férjemet.

Ez nem fennhéjázás, meg nem attól függ, hogy felnőttnek érzem-e magam, de komolyan azért cicának hívni egy nőt? A szerelmesek hívják így egymást.

Pedig nálunk szokás a becézés, hogy "kedves", de azért a cica, cicám. Hát ez fura.

Mondjuk hozzátartozik a viszony is, hogy milyen szerintem. Apósom pl. eldöntötte, hogy csendőr pertu van nálunk, annak ellenére, hogy lassan 30 éves nő vagyok, miko én magáztam ő simán letegezett, mint valami kölyköt. Ha még emellé elkezdene cicának is szólítani, szerintem engem nagyon zavarna.

2015. jan. 13. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!